際際滷

際際滷Share a Scribd company logo
ADMITEREA  in  liceu 2011-2012 Extras  Anexa I, la ordinul  MECTS  nr. 4802/ 31.08.2010
Media de admitere Art. 4.  nscrierea 樽n clasa a IX-a, 樽n liceele de stat se face fara examen, pe baza  mediei de admitere. Media de admitere  este  media aritmetic a 樽ntre  media general a  la Evaluarea National a sustinuta de absolvenii clasei a VIII-a si  media general a  de absolvire  a claselor a V-a  a VIIIa.
FORMULA mediei de admitere Calculul mediei de admitere se face astfel: MA=(ABS+EN):2   explicatii : MA = media de admitere. ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a  a VIII-a; EN = media generala ob t inuta la  Evaluarea Nationala .
MEDIA EVALUAREA NATIONALA  Media generala la Evaluarea Nationala  se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale,fara rotunjire, din notele ob t inute la probele incluse 樽n Evaluarea Nationala. Media generala la Evaluarea Nationala  va fi calculata, indiferent daca una sau mai multe din notele ob t inute la evaluarea na t ionala sunt mai mici   dacat not a  cinci.
Media de admitere- MA Media de admitere se calculeaza, indiferent daca media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a este  mica  decat not a  cinci.
Media de  absolvire  -ABS   Media generala de absolvire a claselor a V-a  a VIII-a si media de admitere se calculeaza cu doua zecimale, fara rotunjire.
Inscrierea in clasa a IX-a nscrierea 樽n clasa a IX-a , la 樽nva t am但ntul de zi, a absolven t ilor de gimnaziu se face prin repartizare computerizata, 樽n ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, 樽n baza op t iunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul   respectiv si 樽n limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unita t ile scolare finan t ate de la bugetul de  stat.
Criterii de departajare : a)  media generala obinuta la Evaluarea Naionala din clasa a VIII-a b) media generala de absolvire a claselor a V-a  a VIII-a; c) nota obinuta la proba de limba si literatura rom但na din cadrul Evaluarii Na t ionale; d) nota obinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Na t ionale;
Inscrierea candidatilor nscrierea candidatilor  pentru admiterea 樽n liceele din jud de provenienta se face, 樽n perioada prevazuta de grafic,  la  s colile  generale   pe care acestia  le-au absolvit . nscrierea candidatilor  la admitere se face prin completarea  fiselor de 樽nscriere , conform modelului stabilit de Comisia Naionala de Admitere.
Completarea fiselor de 樽nscriere ale candidatilor    29 iunie  5 iulie 2011 Actiunile de completare a optiunilor pentru absolventii clasei a VIII-a se desfasoara 樽n perioada  29 iunie  5 iulie 2011. La fiecare sedinta, participa elevii, parintii/tutorii legal instituiti ( un parinte/tutore pentru fiecare elev ), dirigintii, precum si un membru sau un delegat al Consiliului de administra t ie al unitatii scolare.  Parintii / tutorii legal instituiti semneaza un proces verbal de instruire.
SEDINTELE DE COMPLETARE   n cadrul acestor sedinte, elevii si parintii sunt informati asupra rezultatelor obinute la nivelul jude t ului, la Evaluarea Na t ionala din clasa a VIII-a precum si asupra ierarhiei absolven t ilor de clasa a VIII-a din judet.
COMPLETAREA FISEI   n cadrul sedintelor menionate , elevilor si parintilor li se recomanda completarea unui numar suficient de optiuni 樽n fisa de 樽nscriere, pentru a-si asigura repartizarea, tin但nd seama de media lor de admitere si de media ultimului admis la liceele respective 樽n anul precedent.   Se va atrage atenia parin t ilor asupra faptului ca, 樽n situa t ia completarii unui numar insuficient de optiuni, elevul poate sa ram但na nerepartizat sau poate sa fie repartizat 樽ntr-un mod necorespunzator mediei sale de admitere.
OPTIUNI REALISTE Dirigintele clasei, care participa la 樽nscrierea optiunilor elevilor, atentioneaza parintii asupra faptului ca trebuie sa faca optiuni realiste, aleg但nd licee la care media de admitere din anii precedeni este apropiata de media de admitere a candidatului.
Completarea optiunilor Candidatii  completeaza  pe fisa de 樽nscriere,樽n ordine   descrescatoare a  preferinelor,  codurile optiunilor  pentru profilurile, specializarile sau domeniile de pregatire   dorite.
CE SUNT CODURILE ? Parin t ilor li se aduce la cunostin t a  ca  numarul de locuri alocate pentru   fiecare unitate   de 樽nva t am但nt, respectiv pentru fiecare profil, specializare sau domeniu de pregatire, caruia i s-a   acordat un cod.
Exemplu de completare a optiunilor Daca  prima op t iune  este pentru specializarea   matematica-informatica, liceu cursuri de zi, din Liceul Minerva, care are 樽n brosura  codul 107,   elevul va completa  pozi t ia 1 din fisa  astfel: 1.   1 0 7 Daca  a doua opiune  este pentru Liceul Apollo, specializarea stiin t e sociale  cursuri de zi, care are 樽n brosura  codul 279 ,  elevul va completa  pozi t ia 2  din fisa astfel: 2.  2 7 9   Celelalte opiuni se completeaza 樽n acelasi mod, 樽n ordinea descrescatoare a preferinelor, prin   precizarea codului alocat fiecarei op t iuni.
SE RECOMANDA  O COPIE DE REZERVA ! Cu ocazia completarii op t iunilor, parintii si candida t ii  verifica   si corectitudinea   celorlalte date  din   fisa  ( cnp,medii,etc ). Fiecare candidat 樽si poate copia 樽n fisa-model din brosura, pentru uz propriu, lista de op t iuni, 樽n ordine a  descrescatoare a preferin t elor exprimate.
Cine completeaza fisa ? Completarea listei de optiuni se face de catre candidat 樽n  prezenta parintelui/tutorelui legal  si a dirigintelui clasei .  Acestia   , 樽mpreuna cu candidatul, vor semna fisa de 樽nscriere.
COMPLETAREA RESPONSABILA Elevii si parinii vor fi avertiza t i  s a  completeze cu responsabilitate op t iunile si numarul   lor, sa   verifice coresponden t a codurilor 樽nscrise 樽n fisa   cu op t iunile exprimate,  av但nd 樽n   vedere ca o op t iune gresita poate conduce la o repartizare nedorita .
VERIFICAREA FISELOR   n perioada 30 iunie  7 iulie 2011,  conform planificarii stabilite de comisia din scoala , parin t ii si elevii vor verifica,  樽n prezen t a dirigin t ilor , corectitudinea datelor  din fisa listata de calculator pentru fiecare elev.
DOSARUL ADMISILOR 15 - 25  iulie  2011 nscrierea la licee a candidatilor declarati admisi 樽n urma repartizarii computerizate se efectueaza, conform unui program afisat de unitatea de 樽nvatam但nt, pe baza urmatoarelor acte: a) cererea de 樽nscriere; b) cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, 樽n copie legalizata; c) adeverina cu notele si media generala obinute la Evaluarea Na t ionala din clasa a VIII-a; d) foaia matricola pentru clasele a V-a  a VIII-a (cu calculul mediei generale) e) fisa medicala.   Candidatii care   nu 樽si depun dosarele de 樽nscriere, se   considera retrasi, iar locurile corespunzatoare sunt declarate neocupate si vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de catre comisia jude t ean a  de admitere. Acesti candida t i vor fi repartiza t i de comisia de admitere jude t eana pe locurile ramase libere, dupa rezolvarea cazurilor speciale .

More Related Content

Admiterea (4)

  • 1. ADMITEREA in liceu 2011-2012 Extras Anexa I, la ordinul MECTS nr. 4802/ 31.08.2010
  • 2. Media de admitere Art. 4. nscrierea 樽n clasa a IX-a, 樽n liceele de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetic a 樽ntre media general a la Evaluarea National a sustinuta de absolvenii clasei a VIII-a si media general a de absolvire a claselor a V-a a VIIIa.
  • 3. FORMULA mediei de admitere Calculul mediei de admitere se face astfel: MA=(ABS+EN):2 explicatii : MA = media de admitere. ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a a VIII-a; EN = media generala ob t inuta la Evaluarea Nationala .
  • 4. MEDIA EVALUAREA NATIONALA Media generala la Evaluarea Nationala se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale,fara rotunjire, din notele ob t inute la probele incluse 樽n Evaluarea Nationala. Media generala la Evaluarea Nationala va fi calculata, indiferent daca una sau mai multe din notele ob t inute la evaluarea na t ionala sunt mai mici dacat not a cinci.
  • 5. Media de admitere- MA Media de admitere se calculeaza, indiferent daca media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a este mica decat not a cinci.
  • 6. Media de absolvire -ABS Media generala de absolvire a claselor a V-a a VIII-a si media de admitere se calculeaza cu doua zecimale, fara rotunjire.
  • 7. Inscrierea in clasa a IX-a nscrierea 樽n clasa a IX-a , la 樽nva t am但ntul de zi, a absolven t ilor de gimnaziu se face prin repartizare computerizata, 樽n ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, 樽n baza op t iunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si 樽n limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unita t ile scolare finan t ate de la bugetul de stat.
  • 8. Criterii de departajare : a) media generala obinuta la Evaluarea Naionala din clasa a VIII-a b) media generala de absolvire a claselor a V-a a VIII-a; c) nota obinuta la proba de limba si literatura rom但na din cadrul Evaluarii Na t ionale; d) nota obinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Na t ionale;
  • 9. Inscrierea candidatilor nscrierea candidatilor pentru admiterea 樽n liceele din jud de provenienta se face, 樽n perioada prevazuta de grafic, la s colile generale pe care acestia le-au absolvit . nscrierea candidatilor la admitere se face prin completarea fiselor de 樽nscriere , conform modelului stabilit de Comisia Naionala de Admitere.
  • 10. Completarea fiselor de 樽nscriere ale candidatilor 29 iunie 5 iulie 2011 Actiunile de completare a optiunilor pentru absolventii clasei a VIII-a se desfasoara 樽n perioada 29 iunie 5 iulie 2011. La fiecare sedinta, participa elevii, parintii/tutorii legal instituiti ( un parinte/tutore pentru fiecare elev ), dirigintii, precum si un membru sau un delegat al Consiliului de administra t ie al unitatii scolare. Parintii / tutorii legal instituiti semneaza un proces verbal de instruire.
  • 11. SEDINTELE DE COMPLETARE n cadrul acestor sedinte, elevii si parintii sunt informati asupra rezultatelor obinute la nivelul jude t ului, la Evaluarea Na t ionala din clasa a VIII-a precum si asupra ierarhiei absolven t ilor de clasa a VIII-a din judet.
  • 12. COMPLETAREA FISEI n cadrul sedintelor menionate , elevilor si parintilor li se recomanda completarea unui numar suficient de optiuni 樽n fisa de 樽nscriere, pentru a-si asigura repartizarea, tin但nd seama de media lor de admitere si de media ultimului admis la liceele respective 樽n anul precedent. Se va atrage atenia parin t ilor asupra faptului ca, 樽n situa t ia completarii unui numar insuficient de optiuni, elevul poate sa ram但na nerepartizat sau poate sa fie repartizat 樽ntr-un mod necorespunzator mediei sale de admitere.
  • 13. OPTIUNI REALISTE Dirigintele clasei, care participa la 樽nscrierea optiunilor elevilor, atentioneaza parintii asupra faptului ca trebuie sa faca optiuni realiste, aleg但nd licee la care media de admitere din anii precedeni este apropiata de media de admitere a candidatului.
  • 14. Completarea optiunilor Candidatii completeaza pe fisa de 樽nscriere,樽n ordine descrescatoare a preferinelor, codurile optiunilor pentru profilurile, specializarile sau domeniile de pregatire dorite.
  • 15. CE SUNT CODURILE ? Parin t ilor li se aduce la cunostin t a ca numarul de locuri alocate pentru fiecare unitate de 樽nva t am但nt, respectiv pentru fiecare profil, specializare sau domeniu de pregatire, caruia i s-a acordat un cod.
  • 16. Exemplu de completare a optiunilor Daca prima op t iune este pentru specializarea matematica-informatica, liceu cursuri de zi, din Liceul Minerva, care are 樽n brosura codul 107, elevul va completa pozi t ia 1 din fisa astfel: 1. 1 0 7 Daca a doua opiune este pentru Liceul Apollo, specializarea stiin t e sociale cursuri de zi, care are 樽n brosura codul 279 , elevul va completa pozi t ia 2 din fisa astfel: 2. 2 7 9 Celelalte opiuni se completeaza 樽n acelasi mod, 樽n ordinea descrescatoare a preferinelor, prin precizarea codului alocat fiecarei op t iuni.
  • 17. SE RECOMANDA O COPIE DE REZERVA ! Cu ocazia completarii op t iunilor, parintii si candida t ii verifica si corectitudinea celorlalte date din fisa ( cnp,medii,etc ). Fiecare candidat 樽si poate copia 樽n fisa-model din brosura, pentru uz propriu, lista de op t iuni, 樽n ordine a descrescatoare a preferin t elor exprimate.
  • 18. Cine completeaza fisa ? Completarea listei de optiuni se face de catre candidat 樽n prezenta parintelui/tutorelui legal si a dirigintelui clasei . Acestia , 樽mpreuna cu candidatul, vor semna fisa de 樽nscriere.
  • 19. COMPLETAREA RESPONSABILA Elevii si parinii vor fi avertiza t i s a completeze cu responsabilitate op t iunile si numarul lor, sa verifice coresponden t a codurilor 樽nscrise 樽n fisa cu op t iunile exprimate, av但nd 樽n vedere ca o op t iune gresita poate conduce la o repartizare nedorita .
  • 20. VERIFICAREA FISELOR n perioada 30 iunie 7 iulie 2011, conform planificarii stabilite de comisia din scoala , parin t ii si elevii vor verifica, 樽n prezen t a dirigin t ilor , corectitudinea datelor din fisa listata de calculator pentru fiecare elev.
  • 21. DOSARUL ADMISILOR 15 - 25 iulie 2011 nscrierea la licee a candidatilor declarati admisi 樽n urma repartizarii computerizate se efectueaza, conform unui program afisat de unitatea de 樽nvatam但nt, pe baza urmatoarelor acte: a) cererea de 樽nscriere; b) cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, 樽n copie legalizata; c) adeverina cu notele si media generala obinute la Evaluarea Na t ionala din clasa a VIII-a; d) foaia matricola pentru clasele a V-a a VIII-a (cu calculul mediei generale) e) fisa medicala. Candidatii care nu 樽si depun dosarele de 樽nscriere, se considera retrasi, iar locurile corespunzatoare sunt declarate neocupate si vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de catre comisia jude t ean a de admitere. Acesti candida t i vor fi repartiza t i de comisia de admitere jude t eana pe locurile ramase libere, dupa rezolvarea cazurilor speciale .