ºÝºÝߣ

ºÝºÝߣShare a Scribd company logo
Basisboek  Crossmedia Concepting Indira Reynaert Daphne Dijkerman
Ontstaan vanuit… Crossmediaforum;  bezoekers  deelden kennis over de nieuwste ontwikkelingen op crossmedia gebied. Crossmedialog.nl;  weblog met een vaste redactie en bron voor onderzoek en discussie.
Input en inspiratie Input en inspiratie veelal van Nederlandse crossmedia-experts  Verschillende kanalen als blogs, MSN, iChat, Twitter, ºÝºÝߣShare, e-mail, Vimeo, sms, DM maar ook face to face.
Geschreven voor… hbo-studenten en universitaire studenten. In de breedte van media hun studie volgen.  ‘brug’ tussen wetenschap en praktijk.
Crossmedia Concepting! praktisch van opzet voorzien van aansprekende voorbeelden  doel: lezers leren crossmediaal concept te ontwikkelen aan de hand van praktijkvoorbeelden en voorbeelden op de website.
Het gesprek niveau hoger tillen Via het weblog  of via twitter actief mee doen aan discussies rondom crossmediale casustiek en ontwikkelingen. @crossmediaboek www.basisboekcrossmedia.nl www.crossmedialog.nl
Crossmedia concepting gaat over… De geestelijke en emotionele behoeften van de ontvanger is uitgangspunt. (betrokkenheid) Samenwerking met experts uit verschillende disciplines aangestuurd door een spin-in-het-web Crossmedia is een halffabricaat. Het wordt geïnitieerd door de maker, afgemaakt en uitgebreid door de consument.
Raken, boeien en aanzetten tot actieve deelname
5 speerpunten kunnen daarbij helpen Storytelling Usability Relevantie Co-creatie Mediumspecificiteit
Storytelling Eenvoudige, heldere vertelstructuur. Transparante content Ontvanger wordt actief betrokken en kan  reageren op het verhaal.
Usability Effectieve en efficiënte inzet van media. Laagdrempelig.
Relevantie Luisteren naar de  gebruikers! Stimuleer het dialoog  binnen het concept.  (motivatie)
Co-creatie Spoor je doelgroep aan om mee te denken aan het concept. Laat ze zelf content produceren of remixen.
Mediumspecificiteit Gebruik de specifieke eigenschappen van de ingezette media.
Crossmedialiteit maakt het gesprek mogelijk
Sociale media hebben een sleutelrol Communicatie in vorm  van een dialoog. Actuele content. Deelbare content. Pull in plaats van push.
Crossmedia is niet vanzelfsprekend Blijf dicht bij je doelgroep! Blijf binnen de belevingswereld van je ontvangers!
Een boeiend avontuur Leer van experts binnen je team! Probeer iets uit en kijk hoe het ‘landt’ bij je doelgroep.
Ter afsluiting  Maak er geen media explosie van! Crossmedia is geen doel op zich! Crossmedia is niet de heilige graal!
Basisboek Crossmedia Concepting Indira Reynaert  Daphne Dijkerman Nicoline Fokkema (redactie) ISBN: 978 90 473 0088 5

More Related Content

Basisboek Crossmedia Concepting genomineerd voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2009

  • 1. Basisboek Crossmedia Concepting Indira Reynaert Daphne Dijkerman
  • 2. Ontstaan vanuit… Crossmediaforum; bezoekers deelden kennis over de nieuwste ontwikkelingen op crossmedia gebied. Crossmedialog.nl; weblog met een vaste redactie en bron voor onderzoek en discussie.
  • 3. Input en inspiratie Input en inspiratie veelal van Nederlandse crossmedia-experts Verschillende kanalen als blogs, MSN, iChat, Twitter, ºÝºÝߣShare, e-mail, Vimeo, sms, DM maar ook face to face.
  • 4. Geschreven voor… hbo-studenten en universitaire studenten. In de breedte van media hun studie volgen. ‘brug’ tussen wetenschap en praktijk.
  • 5. Crossmedia Concepting! praktisch van opzet voorzien van aansprekende voorbeelden doel: lezers leren crossmediaal concept te ontwikkelen aan de hand van praktijkvoorbeelden en voorbeelden op de website.
  • 6. Het gesprek niveau hoger tillen Via het weblog of via twitter actief mee doen aan discussies rondom crossmediale casustiek en ontwikkelingen. @crossmediaboek www.basisboekcrossmedia.nl www.crossmedialog.nl
  • 7. Crossmedia concepting gaat over… De geestelijke en emotionele behoeften van de ontvanger is uitgangspunt. (betrokkenheid) Samenwerking met experts uit verschillende disciplines aangestuurd door een spin-in-het-web Crossmedia is een halffabricaat. Het wordt geïnitieerd door de maker, afgemaakt en uitgebreid door de consument.
  • 8. Raken, boeien en aanzetten tot actieve deelname
  • 9. 5 speerpunten kunnen daarbij helpen Storytelling Usability Relevantie Co-creatie Mediumspecificiteit
  • 10. Storytelling Eenvoudige, heldere vertelstructuur. Transparante content Ontvanger wordt actief betrokken en kan reageren op het verhaal.
  • 11. Usability Effectieve en efficiënte inzet van media. Laagdrempelig.
  • 12. Relevantie Luisteren naar de gebruikers! Stimuleer het dialoog binnen het concept. (motivatie)
  • 13. Co-creatie Spoor je doelgroep aan om mee te denken aan het concept. Laat ze zelf content produceren of remixen.
  • 14. Mediumspecificiteit Gebruik de specifieke eigenschappen van de ingezette media.
  • 15. Crossmedialiteit maakt het gesprek mogelijk
  • 16. Sociale media hebben een sleutelrol Communicatie in vorm van een dialoog. Actuele content. Deelbare content. Pull in plaats van push.
  • 17. Crossmedia is niet vanzelfsprekend Blijf dicht bij je doelgroep! Blijf binnen de belevingswereld van je ontvangers!
  • 18. Een boeiend avontuur Leer van experts binnen je team! Probeer iets uit en kijk hoe het ‘landt’ bij je doelgroep.
  • 19. Ter afsluiting Maak er geen media explosie van! Crossmedia is geen doel op zich! Crossmedia is niet de heilige graal!
  • 20. Basisboek Crossmedia Concepting Indira Reynaert Daphne Dijkerman Nicoline Fokkema (redactie) ISBN: 978 90 473 0088 5

Editor's Notes

  • #6: Eerste aanzet gegeven voor crossmediale theorievorming. zonder hierbij de pretentie te hebben volledig te zijn.
  • #9: Er is sprake van…