1. BIBLIOGRAFIA NADAL 2009 (Us presentem una mostra de les novetats editorials infantils, fins als 7 anys, seleccionades pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil que properament trobareu a la biblioteca.)
2. Berner, Rotraut Susanne. El libro de la noche . Madrid: Anaya, 2009 Després dels llibres de les estacions, Berner edita un nou llibre de cartoné, de gran format, per passejar i seguir un munt d’històries paral·leles a través de les seves il·lustracions. PER ALS MÉS PETITS
3. Pla, Imma; Ganges, Montse. El xai de somiar . Barcelona:Combel, 2009 Nova col·lecció, innovadora i atrevida, on els objectes quotidians dels més petits es transformen de forma imaginativa: el coixí pot esdevenir un xai o la cullera un ocell...
4. Gabriel, Cécile. ¡Asómbrate! Madrid: SM, 2009 Un llibre joc, d’endevinalles visuals, que convida a descobrir de qui són les ombres. Una introducció alhora a l’art de la fotografia.
5. Place, Marie-Hélène. El llibre per comptar del Baltasar . Il·lustr. Caroline Fontaine-Riquet. Barcelona: Estrella Polar, 2009 Una història amb il·lustracions entranyables, plenes de detalls, perquè els més petits aprenguin a comptar tot acompanyant el petit Baltasar mentre busca un conillet bru pel jardí.
6. Guilloppé, Antoine. Petons per a cada moment . Madrid: Macmillan, 2009 Un àlbum il·lustrat que és un inventari de petons. La gràcia però és que els petons són sempre entre animals de família i procedència ben diferent!
7.
8. Lobel, Arnold. El porquet . Barcelona: Hipótesi; Kalandraka, 2009 Recuperació d’un obra del gran Lobel, aquesta vegada sobre un porquet que fuig de la granja el dia que els seus amos decideixen deixar la porquera neta com una patena. PRIMERES HISTÒRIES
9. Rodríguez, Béatrice. Ladrón de gallinas . Barcelona: Libros del zorro rojo, 2009 Història sense text amb sorpresa final, ideal per jugar i aprendre a llegir imatges amb els més petits.
10. Timmers, Leo. Corb . Alzira: Bromera, 2009 Una nova creació d’aquest autor d’imatges i històries humorístiques. Aquesta vegada fa una reflexió sobre el color negre, a partir d’un corb que vol ser de colors com els altres ocells.
11. Pacovská, Kveta. El pequeño rey de las flores . Madrid: Kókinos, 2009 Reedició d’una joia de l’autora txeca. Una història d’amor senzilla i tendra per donar a conèixer als més petits el món imaginari d’aquesta gran il·lustradora.
12. Oral, Feridun. La poma vermella . Barcelona: Joventut, 2009 Un conte encadenat, d’història ja coneguda, però amb una posada en escena destacable. Enmig de la neu, un seguit d’animals s’ajuden per arribar a agafar una poma de dalt d’un arbre.
13.
14. PRIMERS LECTORS Duran, Teresa; Jané, Albert. En Pere sense por . Il·lustr. Jordi Viladoms. Barcelona: la Galera, 2009 Recull de les històries del Pere sense por editades a la revista Tatano. Molt més humor que no pas terror al voltant dels fantasmes, bruixes, homes del sac, etc.
15. López Domínguez, Xan. Les meves històries perdudes . Barcelona: Libros del Zorro rojo, 2009 Text molt suggerent sobre totes les històries que inventa un autor però que no arriben a convertir-se en un llibre... Tots els personatges però existeixen i poden donar peu als nostres infants a inventar-ne de noves.
16. Santos, Care. Un camell a la cornisa . Il·lustr. Violeta Lópiz. Madrid: Macmillan, 2009 (Llibresaure) Què passaria si l’endemà del dia de reis et trobessis un camell a la cornisa de la finestra?
17. Martin Baltscheit. El despertador del sol . Il·lustr. Christoph Mett. Santa Marta de Tormes: Lóguez, 2009 (Rosa y manzana) Un gall hereta del seu pare la feina de despertar el sol. Però tu creus que si el gall no cantés, el sol sortiria igualment?
18. Delgado, Josep-Francesc. Els eriçons i la terra fosca . Il·lustr. Xavier Salomó. Barcelona: Lynx, 2009 Aquesta vegada els animals que presenta la col·lecció són els eriçons. Trobareu primer un conte protagonitzat per un eriçó molt encuriosit en descobrir què s’amaga a la terra fosca i una segona part que ens explica les característiques d’aquests animals.