This presentations sketches the way Bucharest can implement a municipal bicycle system which can dramatically improve quality of the life of the people and equally the image of this capital and his mayor.
1 of 29
Downloaded 14 times
More Related Content
Bucuresti 2.0
1. Bucuresti 2.0 de Geo Scripcariu Presedinte fondator Partidul Pietonilor din Romania http:// partidulpietonilor.ning.com
2. Bucuresti 2.0 Omagiu.. .. Coanei Mi釘a Biciclista .. Mi釘a Biciclista a fost o pionier 樽ntr-ale pedalatului in Bucuresti si in .ro ntre cele dou veacuri, bicicleta era 樽nc o raritate Aveau 樽nc plcu釘e de 樽nmatriculare, iar femeile nu prea se 樽nghesuiau s le 樽ncerce, cci, inevitabil, rochia nu prea 樽nlesnea pedalatul Cele mai multe biciclete veneau din Germania, dup cum ne informeaz Eugen endrea, 樽ntr-o Istorie pe placul tuturor, din 2006: mrcile Nauman, Brenabor, Mifa, G旦ricke ntre cele dou rzboaie mondiale, pia釘a este invadat de mrci franceze: La Francaise, Diamant, Automata, Peugeot, Alcyon
4. Cu bicicleta la serviciu.. Dar cum?!? Cu ce biciclete? Pe ce piste? In ce context? Cultural Urbanistic De trafic Legislativ Merita riscurile?
5. Statisticile altora (undes ale noastre?) Tabelul 1. Deplasari (procentual din totalul deplasarilor cu alte mijloace de transport) cu folosirea bicicletei in Europa, America de Nord si Australia
6. Statisticile altora (undes ale noastre?) Tabelul 2. Kilometri parcursi cu bicicleta pe locuitor pe zi in Europa si SUA
7. Statisticile altora (undes ale noastre?) Tabelul 3. Procentul utilizarii bicicletei ca mijloc de transport in orase din Olanda, Danemarca si Germania (20002005)
8. Statisticile altora (undes ale noastre?) Tabelul 4. Procentul utilizarii biccicletei pentru deplasari scurte in Olanda, Danemarca, Germania, Marea Britanie si SUA (20002005)
9. Statisticile altora (undes ale noastre?) Tabelul 5. Tendinta in kilometri parcursi pe locuitor pe zi in Olanda, Danemarca, Germania si Marea Britanie (19782005)
10. Statisticile altora (undes ale noastre?) Tabelul 6. Procentul utilizarii bicicletei de catre femei din totalul deplasarilor in Australia, SUA, Marea Britanie, Canada, Danemarca si Olanda (20002005)
11. Tabelul 7. Procentul utlizarii bicicletei din totalul deplasarilor pe grupe de varsta in SUA, Marea Britanie, Germania, Danemarca, Olanda (20002002)
12. Statisticile altora (undes ale noastre?) Tabelul 8. Rata deceselor si accidentelor ne-mortale care implica biciclisti in Olanda, Danemarca, Germania, Marea Britanie si SUA (20042005)
13. Statisticile altora (undes ale noastre?) Tabelul 9. Tendinta accidentelor care implica biciclisti in SUA, Marea Britanie, Danemarca, Germania si Olanda (19702005) (procentaj relativ la nivelul anului 1970)
14. Statisticile altora (undes ale noastre?) Tabelul 10. Tendinta de scadere a incidentei accidentelor cu implicarea biciclistilor si numar de kilometri parcursi anual cu bicicleta pe locuitor in Olanda (19502005)
16. Ce se intampla la noi? (bun) Premiul I - Proiect nr. 791815: Trasee pentru biciclete in Bucuresti (26 aprilie 2006) realizat de o echipa formata din: arh. IULIAN UNGUREANU - OAR Buc. -arh. stagiar arh. RADU URSOIU - OAR Brasov - arh. stagiar arh. MATEI PUTICIU - OAR Constanta - arh stagiar Proiectul a fost propus pentru detaliere si punere in practica. Cistigatorul a cistigat si dreptul de a elabora proiectul. Motivare: S-a acordat premiul I pentru rezolvarea unei probleme de mare actualitate, cu posibilitati de aplicare imediata si de incurajare a unui mijloc de transport frecvent utilizat in capitalele europene.
18. Ce se intampla la noi? (bun) Studiu de caz: halta Scrovistea (/ Balteni) Cheia: hambarul de.. biciclete Hambarul cu油biciclisti 油 Daca ar fi ca intr-o buna zi Scrovistea sa isi proclame independenta probabil ca stema ar fi un hambar pentru biciclete. Navetistii balteni incarca micile valize/serviete pe bicicletele lor nesofisticate si incropite, ajung la gara, le parcheaza in hambarul油 impresionant care se afla la vreo 15 pasi de sina de tren, apoi, in nici o ora, se afla deja in centrul capitalei. Monumentul hambarului de biciclisti este inca o dovada ca locomotia nu presupune ardere de benzina, uzarea soselelor, ingustarea spatiului public, si nici nervi dati in foc. (preluat de pe blogul http://i-witness.sampasite.com/mara-s- site/blog/Scrovistea-sau-Balteni.htm ) (harta Google preluata de pe blogul http:// www.len.ro/cycling/balteni/view )
20. Proiectul V辿lib in cifre 20,600 bikes dynamically positioned at 1,451 stations, and which the planners tell us will be taken and used by at least 200,000 trips/riders per day (thus roughly doubling the number of cycle trips already being made on the 400 km. or so of paths and protected ways in this rather small city of some 2.2 million people living in an area of just a bit more than 100 sq. km Link: http://www.streetfilms.org/archives/velib%e2%80%99/
22. Bucuresti 2.0 intrebari-cheie E Bucurestiul bun pentru asa ceva (Bucuresti 2.0)? Se intentioneaza crearea unui sistem de mobilitate complet la scara intregului oras? Sau doar un proiect-pilot, un test sau un proiect pentru turisti Sustine Municipalitatea in proportie de 100% acest proiect? Este necesara infrastructura de sustinere? Km de acces sigur cu bicicletele? Parcari sigure? Este orasul pregatit sa-si extinda infrastructura pentru biciclete in functie de nevoile proiectului? Cum e vremea? Luni/an ciclabile (pentru bucuresteanul mediu) Luam in calcul si iarna?
24. Bucuresti 2.0 Business Plan De unde pornim? Integram ce este: Velocity Statia de la Drept Sa nu reinventam roata (de.. bicicleta) ;) Dar sa facem lucrurile ca lumea..