3. CEIP Joan Salvat-Papasseit Centre d’educació infantil ( parvulari) i primària. Escola pública catalana , pluralista i no religiosa. Escola arrelada a la cultura i la llengua catalana, que és la llengua base d’aprenentatge, malgrat no sigui la llengua materna de la gran majoria d’alumnat. Ensenyament d’anglès com a llengua estrangera. Metodologia activa per tal de desenvolupar les capacitats de cada alumne/a partint de la seva realitat.
4. CEIP Joan Salvat-Papasseit RECURSOS HUMANS Mestres d’educació especial, d’audició i llenguatge i de suport per atendre els infants amb problemes d’aprenentatge i/o discapacitats. Mestres especialistes d’educació física, música i anglès. Auxiliars de parvulari a les aules de P3. Mestres tutors d’aula. Equip directiu.
5. Centres d’agrupament de sords (CREDA Comarques II) 1- CEIP Joan Salvat-Papasseït (Sta. Coloma de Gramenet) 2- IES Torrent de les Bruixes (Sta. Coloma de Gramenet) 3- IES Pompeu Fabra (Badalona) 4- CEIP Junfrau (Badalona) 5- CEIP Joan Llongueras (Badalona) 6- IES La Pineda (Badalona)
6. CEIP Joan Salvat-Papasseit Centre d’agrupament d’alumnat sord des de fa 10 anys. MALL (Dotació extra) Funcions: Reforç currículum dels infants amb dèficit auditiu. Intermediari entre els tutors i les logopedes 2 logopedes Infantil Primària
14. DADES PERSONALS Nena de 10 anys Sordesa perceptiva bilateral pregona Etiologia: Sordesa adquirida als 8 mesos per ingesta de medicament per a tractar pneumònia. Detecció pèrdua: 5 anys (inici escolaritat Equador) Cursa 3r de primària (repetició) Llengua d’ús familiar: Castellà (Equador)
17. Audiòfon actual Phonak Extra 411 Digital 6 canals 2 programes Reducció digital de soroll.
18. COMPORTAMENT LINGÜÍSTIC COMPORTAMENT LINGÜÍSTIC: C Afecta al llenguatge (sintaxi, morfologia…) Manifesta intencions comunicatives però amb pocs elements morfosintàctics. El 50% de les produccions són de 3 o més paraules. En els elements morfosintàctics bàsics (flexió verbal, nominal i concordances) predominen les omissions i els errors per sobre dels encerts.
19. ORGANITZACIÓ DE LA FEINA MALL 4 h. dins l’aula ordinària 1 h. petit grup 1 h. individual LOGOPEDA 3 h. individuals 1 h. amb un company d’aula (treball oral SGAV) Es prioritza: Comprensió i expressió oral Morfologia (concordances, temporalitat verbal…) Sintaxi (ordre elements frase…) Comprensió lectora (comprendre textos senzills de manera autònoma)
20. CURRÍCULUM ESCOLAR PI a les àrees de llengües. Adaptació de: Medi natural. Problemes matemàtics. Altres materials (llibreta) Adaptació de proves i controls.
21. Activitat 1: Seqüència gelat. Al nen, al nen, té uns dinés i al nena li dóna uns dinés i la butiga. La butiga va a cumprà al gelà maduixa i per al nen i xuculata. I dóna dinés i va i va…però s’he caigut el gelà i al nen i al nen dóna una mica i li dóna una mica, una mica i ia està, adéu!
22. Activitat 2: Mètode verbo-tonal (SGAV) EL GOS BOBI (INTERPRETACIÓ ALUMNES) PERE: - Mira Pepa, tinc un gos! PEPA: - Oh, que preciós! De qui é el gos? PERE: - És de l’avi. PEPA: - Carles, vina, corra. Té un gos! A Pera...Perra té un gos...un...mmm...un, un gos! CARLES: Com es diu el gos? PERE: Es diu Bobi CARLES: Mare, mira, en Pere té un gos. MARE: Oh! Quin gos més brut, renta’l amb aigua i sabó ara mateix! PERE: No mare, el gos tà net. Té taques negres. MARE: Ai, no ho sabia, pensava que era brut. PEPA: Salta Bobi Bobi. Amunt, amunt. Té un trus de sucre.
23. CONTINGUTS A TREBALLAR FONÈTICA I FONOLOGIA La discriminació auditiva i articulació Estructura de la síl·laba L’adaptació de la pròtesi (discriminar els sons fricatius dels africats i millorar l’articulació).
24. CONTINGUTS A TREBALLAR MORFOSINTAXI Concordança: determinant + nom Concordança: nom + adj. Qualificatiu Concordança: S + V Ús correcte conjugacions verbals Ús i comprensió de frases simples progressivament més complexes. Ús i comprensió dels diferents relacionants per a formar oracions compostes.