3. APLICACIONS Cèl·lula mare embrionària: A l’actualitat s’utilitzen com a model per estudiar el desenvolupament embrionari i per entendre quins són els mecanismes i senyals que permeten a la cèl·lula arribar a formar qualsevol cèl·lula plenament diferenciada de l’organisme. Cèl·lula mare adulta : En un individu adult es coneixen fins ara al voltant de 20 tipus diferents de cèl·lules mare, que són les encarregades de regenerar teixits en continu desgast, com la pell o la sang, o malmeses com el fetge. La seva capacitat és més limitada per generar cèl·lules especialitzades.
4. ARGUMENTS CIENTÍFICS Si un teixit del cos està lesionat, les cèl·lules mare es dirigeixen al lloc malmès i estableixen el procés de curació. Es poden curar malalties sense risc de la no acceptació per part del cos. Hi ha una gran diversitat de cèl·lules regenerables i per tant es podrien curar molt tipus de malalties diferents.
5. ARGUMENTS CIENTÍFICS Les investigacions mèdiques senyalen que les cèl·lules mare tenen el potencial per alterar dramàticament l’apropament al tractament de les malalties i per minimitzar el dolor. Si es continua investigant, es pot arribar a curar malalties que avui dia són mortals o incurables.
6. ARGUMENTS CIENTÍFICS Les cèl·lules mare podrien ser útils per provar els efectes de fàrmacs experimentals.
7. ARGUMENTS ÈTICS Recentment, investigacions han aconseguit obtenir cèl·lules mare d’un ratolí sense matar els embrions. Si aquesta tècnica es millora pot ser possible que s’eliminin alguns dels problemes ètics relacionats amb les investigacions embrionàries de les cèl·lules mare. Hi ha tècniques per obtenir cèl·lules mare que només necessiten el consentiment del pacient i no comporten perill.
8. ARGUMENTS SOCIALS Les investigacions mèdiques opinen que és necessari passar a investigar les cèl·lules mare embrionàries perquè les tecnologies resultants podrien tenir un gran potencial mèdic. S’utilitzen cèl·lules d’un mateix cos, i així s’estalviaria els trasplantaments i tot el que suposa.
10. REPARTIMENT DEL TREBALL Hem fet el treball conjuntament, a la classe vam buscar informació i vam continuar el treball a casa les dues juntes. Els casos particulars els hem fet individualment i més tard, els hem ajuntat. Les lleis les hem resumit les dues juntes i redactat.
12. Cas Düsseldorf Metges alemanys curen un infart de cor amb cèl·lules mare de la seva pròpia medul·la. Un home de 46 anys ha estat beneficiari del primer autotrasplantament De cèl·lules mare amb fins terapèutics. L’alemany havia tingut un infart agut de miocardi al març, que va destruir-li gran part de la paret del costat esquerra del cor. Fa deu setmanes, els científics de l’equip de la clínica universitària Bodo Eckehard Strauer, li van extreure cèl·lules mare de la medul·la òssia i se Les van injectar prop de la part del múscul cardíac infartat. La preparació d’aquelles cèl·lules es va realitzar en només un dia. A l’actualitat, l’àrea del cor malmesa s’ha reduït casi una tercera part i el funcionament del cor ha millorat sensiblement.
13. El tractament dels científics alemanys és doblement bo per la seva eficàcia i la seva simplicitat, ja que no requereix cirurgia. Per a obtenir les cèl·lules de la medul·la espinal només es va haver de sotmetre al pacient a una anestèsia local, amb els riscos que s’eviten pel cor del malalt. Per a implantar-les, només va fer falta injectar-les prop de la part malmesa del cor. El mètode fet per Düsseldorf té l’avantatge de que utilitza cèl·lules mare del propi pacient, així s’evita els riscos de la no acceptació. El País, Sábado, 25 de agosto de 2001 Laura Oliver Cas Düsseldorf
14. Cas de cura del sida U n pacient alemany de 40 anys amb sida va rebre fa 2 anys un transplantament de una variant cèl·lules mares (d’un donant immune als efectes del VIH) molt específica. Desprès d’haver rebut aquest transplantament el pacient no només ha quedat lliure de la leucèmia si no que també del virus del sida.
15. Aquesta operació ha donat peu a molts debats científics que treballen amb la idea de poder curar el sida i altres malalties que avui dia son incurables. Ecodiaro.com Marta Alonso