Qu竪 辿s el CREDA? Centre de Recursos per a Deficients Auditius.
1 of 13
Download to read offline
More Related Content
Creda
1. CREDA Centre de Recursos Educatius per a Deficients Auditius BASES PSICOPEDAGGIQUES DE LEDUCACI ESPECIAL Rosa Palau M鱈riam Bayona Meritxell Moral Lourdes Soriano Alba Zamora
2. Qu竪 辿s? Els CREDA s坦n un servei educatiu de suport a la tasca docent del professor, i a lactivitat pedag嘆gica dels centres, pel que fa a alumnes amb greus dificultats daudici坦 i/o llenguatge. Actualment 辿s el Servei Educatiu Espec鱈fic que forma part de la Xarxa de Serveis Educatius de Catalunya amb lobjectiu dafavorir una intervenci坦 coordinada als centres i una acci坦 integrada als entorns educatius.
4. Qui el constitueix? Psicopedagogs. Audioprotesistes. Logopedes. Mestre daudici坦 i llenguatge , en alguns dels CREDA.
5. A qui atenen? Alumnes sords de 0 a 18 anys, escolaritzats en centres educatius ordinaris del seu sector o en centres dagrupament preferent. Alumnes amb greus trastorns de llenguatge de 3 a 14 anys, escolaritzats en centres educatius ordinaris del seu sector
6. Com treballen? Amb coordinaci坦 amb els professionals dels centres educatius Amb coordinaci坦 amb els serveis educatius de sector, especialment els EAP Pla de treball contextualitzat. Coordinaci坦 dels professionals i activitats del Servei Elaboraci坦 i revisi坦 pla de treball Seguiment programacions Representaci坦 del servei
7. Unitats del CREDA DIRECCI: director/a i adjunts al director/a. UVOPA: psicopedagog/a i audioprotesista que realitzen la valoraci坦 i orientaci坦 psicopedag嘆gica audioprot竪tica dels alumnes. USE: logopedes itinerants que donen atenci坦 directe als alumnes en el centre educatiu en funci坦 del comportament ling端鱈stic, i dacord als criteris i objectius dintervenci坦. UA i FP: logopedes amb lencrrec de gestionar el fons de documentaci坦 i actualitzaci坦 i coordinar la formaci坦 permanent interna i externa.
8. Objectius dintervenci坦 Amb la finalitat dafavorir l竪xit escolar i lequitat als alumnes amb dificultats daudici坦 i/o llenguatge que interfereixen en el seu desenvolupament personal, social i curricular, fonamentades en: Orientaci坦 de la intervenci坦 a partir de les necessitats educatives que les dificultats auditives, ling端鱈stiques i/o comunicatives generen en els alumnes. Orientaci坦 de latenci坦 en el marc de lescola inclusiva i a partir de l炭s de recursos propis del centre i el suport al professorat. Organitzaci坦 de la resposta educativa i latenci坦 del CREDA als alumnes amb dificultats auditives i/o ling端鱈stiques a partir de les compet竪ncies dels alumnes i de les necessitats ling端鱈stiques i educatives espec鱈fiques que cal compensar. Reserva de latenci坦 a crrec despecialistes dels CREDA quan les dificultats auditives, ling端鱈stiques i/o comunicatives dels alumnes els dificulten lacc辿s al curr鱈culum.
9. Quines prioritats tenen? 1.- Valoraci坦 de les necessitats educatives de lalumnat amb d竪ficit auditiu i Greus trastorns del llenguatge. 2.- Atenci坦 a lalumnat sord i al que presenti trastorns del llenguatge derivats de la sordesa que requereixin atenci坦 logop竪dica espec鱈fica complementria a les mesures que es proporcionin a partir dels recursos dels centres. 3.- Orientaci坦 al professorat sobre latenci坦 a lalumnat amb d竪ficit auditiu i greus trastorns del llenguatge. 4.- Assessorament als mestres deducaci坦 especial i mestres especialistes en audici坦 i llenguatge dels centres educatius en el desenvolupament de programes de suport a lalumnat amb trastorns del llenguatge. 5.- Atenci坦 i orientaci坦 a les fam鱈lies .
10. Quins serveis ofereixen? Acollida i orientaci坦 a les fam鱈lies. Valoraci坦 audiol嘆gica, audioprot竪sica. Valoraci坦 necessitats educatives alumnes. Atenci坦 logop竪dica a lalumnat. Elaboraci坦 i catalogaci坦 de recursos t竪cnics i documentals relacionats amb la logop竪dia.
11. Si en Carles fos sord... 1. Aniria a lescola ordinria. 2. Valoraci坦 audioprot竪sica i audiol嘆gica. 3. Valoraci坦 de les seves necessitats educatives. 4. Atenci坦 logop竪dica a la seva escola. 5. Si 辿s un centre dagrupament tindria altres companys sords.
12. Conclusions Depenent del centre ens podem trobar amb una integraci坦 total o parcial. A trav辿s de tots els serveis existents actualment, es veu clarament com el Departament dEducaci坦 intenta assolir la inclusi坦. Hem daconseguir que amb aquest model educatiu tots els nens amb o sense discapacitats puguin desenvolupar-se al mxim a tots nivells. Valorar tot all嘆 que poden fer cadascun dels alumnes dins les seves possibilitats. Els serveis s坦n una via de comunicaci坦 i intercanvi entre els diferents professionals que treballen amb linfant.