ݺߣ

ݺߣShare a Scribd company logo
התרעות  pCon ! מבעיות  סיכונים  ומלכודות   שחשוב להכיר לפני   יישום ...   מצגת התרעות  1015 -  ©  כל הזכויות שמורות ל - pCon  -  קומרקטינג בע " מ
פניה אישית   מקובי שפיבק  -  העורך הראשי של   pCon מנהל / ת מידע יקר / ה ישום כל טכנולוגיה ,  עלול להוביל להסתבכויות וכישלונות ,  תלונות וביקורת .  כגורם מקצועי   ואובייקטיבי ,  בחרתי לסייע ולהתריע בפני מנהלי מידע ,  על הקשיים והבעיות שכרוכים ביישום טכנולוגיות מבטיחות ,  כדי לאפשר להם להיערך מראש ,  למנוע ולהפחית כישלונות ,  אכזבות ותסכול ,  ולהפוך את יישום הטכנולוגיה ,  לסיפור הצלחה מנצח . כגילוי נאות ,  אציין כי השירות הנוכחי לבדו ,  הוא רק חלק משירות רחב יותר ,   של תחקירים משלימים .  מצד שני ,  מדובר בטכנולוגיות מבטיחות   ומשמעותיות ,  שחשוב לדעתי שכל מנהל מידע יכיר .  לכן ,  למי שאינו מנוי לשירות  pCon ,  אני ממליץ להשקיע את הזמן הנדרש כדי ללמוד בכוחות עצמו ,  את המהות והמשמעות הרחבה ,  של יישום הטכנולוגיות .  בסוף המצגת ,  תמצא עוד שורה של הצעות מעניינות מ - pCon .
רקע על  DLP   התוצאות של הדלפות ויקיליקס ,  שמזעזעת את העולם בימים אלו ,  כמו גם פרשת ענת קם בארץ ,  האירו איום מרכזי שנמצא בדרך כלל בשוליים  -  בעית דליפת המידע . לא ניתן למנוע באופן מוחלט את דליפות המידע .  כן ניתן לצמצמן באופן ניכר על ידי נהלים ,  הסברה ושימוש בפתרונות טכנולוגיים .  הפתרונות הקיימים למניעת דליפת מידע ,  מאפשרים להגן על מידע מסווג ורגיש באמצעות התקני אבטחה ברשת ותוכנות אבטחה  ביחידות הקצה .  את הפתרונות נוהגים לסווג לפי המידע בו הם מטפלים :  Data At Rest  ( כגון מידע הנמצא במאגרי האחסון הארגוניים )  או  Data In Motion  ( כגון מידע העובר באימיילים ושיתוף קבצים ).
כיצד מיישמים פתרונות  DLP ?   ניהול משתמשים בעלי הרשאות נרחבות ומניעת דליפה פנימית באמצעות בקרה מרכזית .  הצפנת מידע .  סריקת כל הקבצים במאגרי הנתונים ובמידע הנשלח ומתקבל באמצעות ערוצי מידע שונים .  אכיפת רגולציה על מידע שמועבר מחוץ לגבולות הארגון .  התקנים בתחנות הקצה ,  שמאפשרים הגנה לא רק מהעברת מידע ברשת אלא גם מחיבור התקנים ושאיבת מידע מהתחנה .
הרחבה על  DLP הכרת מערכות  DLP   חיונית לכל מנהל מידע .  במסגרת תחקיר   1015  של  pCon   -  " DLP  -  ויקיליקס לא אצלנו ?",   סקרנו את ההתפתחויות והמגמות החשובות ביותר ,  וענינו בין היתר על השאלות : מהו אחוז העובדים הגונבים מידע טרם עזיבתם ?  מהו הנזק לארגון מאיבוד מידע מבחינה כספית ?  מהם ערוצי המידע הראשיים דרכם דולף מידע ?  במסגרת הנוכחית ,  אנו מרכזים ומרחיבים את  האזהרות על אתגרים ,  בעיות ,  קשיים ,  אילוצים ותלונות  שחשוב להיות מודע להם ,  לפני שניגשים  ליישום מעשי בשטח ,  של פתרונות  DLP .
האתגרים  ביישום  DLP ערוצי דליפה רבים   -  ככל שהארגון מיישם יותר טכנולוגיות ,  כך מתרבים ערוצי הדליפה :  מחשבים ניידים ,  סמארטפונים והתקני  USB .  לכן נדרשת פעילות רחבה וממושכת לטפל בכך .  עבודה מרחוק   -  בגלל שעובדים רבים לוקחים עימם את העבודה הביתה ,  מידע ארגוני רב נמצא מחוץ לגבולות הארגון ולמנגנוני ההגנה העוטפים אותו .  בגלל שלא ניתן לשנות את מצב זה ,  יש קושי גדול להתמודד איתו . אימייל   -  רוב הארגונים מאפשרים לעובדיהם כניסה למייל הפרטי כאשר מנגנוני ההגנה מתקשים לעקוב אחר אימיילים שיושבים בשרתים חיצוניים .  גם כאן מדובר על מצב לא הפיך שקשה להתמודד איתו . מצלמות איכותיות   -  מצלמות קטנות ואיכותיות זמינות לכל דורש וכיום רוב המכשירים הסלולריים משמשים גם כמצלמה קומפקטית איכותית .  במצב זה מידע רב חשוף לגניבה   כמעט ללא אפשרות הגנה אפקטיבית .  למעט אולי ,  מצלמות מעקב בארגון . סלולר   -  פחות מ -50%  מהארגונים בארה " ב שאמצו פתרון  DLP ,  עשו זאת גם על תעבורת הסלולר .  מדובר על תחום בעייתי ,  במיוחד כשמדובר על טלפון פרטי של עובדים . למה הכי חשוב לשים לב ?...
הבעיות  ביישום  DLP מדובר בפרויקט אסטרטגי  -  פרויקט  DLP אינו פרויקט מחשובי גרידא וללא שיתוף כל הגורמים הרלוונטיים בארגון ,  דינו להיכשל .  הקונסיומריזציה מפריעה   -  עובדים מביאים איתם לארגון התקנים ניידים רבים ומחברים אותם לעיתים לרשת הארגונית ללא שום ידיעה של גף המחשוב .  אלו התקנים שלא אושרו על - ידי גף המחשוב וגם לא מתועדים בשום מקום .  לא בתחום האחריות   -  תופעת מיקור החוץ נפוצה בארגונים רבים ומקשה מאוד על אכיפת נהלי אבטחה אחידים .  מחשוב ענן   -  ארגונים רבים מעבירים במתכוון מידע מסווג לשירות חיצוני ,  מעבר לחומות ההגנה הארגוניים ,  באמצעות ענן המחשוב ובכך נחשפים לסכנות אבטחה חדשות .  תיעוד   -  ארגונים המציבים לעצמם מטרה להיות מאורגנים ומסודרים ,  מתעדים כל פיסת מידע הקיימת בארגון .  תיעוד זה עוזר בתהליכים רבים אך גם מהווה מקור סכנה לדליפת מידע ,  באמצעות חדירה לרשת או דליפה פנימית על - ידי העובדים .  מהם הקשיים הצפויים ?
הקשיים  ביישום  DLP הגדרות רבות  -  כדי שמערכת  DLP   תעבוד בצורה יעילה ולא תפריע לעבודת הארגון יש להגדיר באופן תמידי חוקים וכללים ולעדכן רשימות שחורות ולבנות .  התנגדות פנימית   -  אבטחת מידע מעוררת לעיתים תרעומת בקרב העובדים בעקבות המנגנונים המופעלים ,  המקשים על עבודה שוטפת .  השקעה מתמשכת  -  מניעת דליפה איננה פעילות חד פעמית ,  והיא מחייבת פעילות מתמשכת ליצירת נהלים ,  הסברה והתייחסות לטכנולוגיות חדשות שנכנסות לארגון . חברה היררכית וממודרת  -  חברות אינטרנט כגון  גוגל  ו פייסבוק  מנהיגות מבנה קבלת החלטות רוחבי ולא היררכי ,  לשם הגדלת היצירתיות של העובדים .  הפעלה של מידור והרשאות ,  מקשה מאוד על הפעלה של מבנה שכזה . מחיר   -  מוצרי ורישיונות  DLP   אינם זולים ,  למרות ירידת המחירים .  אמנם מוצרי  DLP   מספקים הגנה חשובה אך לא כל ארגון יכול להרשות אותם לעצמו .  מהם האילוצים שמחייבים התייחסות ?
האילוצים  ביישום  DLP עבודה שוטפת  -  חלק מהמנגנונים גורמים לסרבול בעבודה ,  דבר המקשה מאוד על העובדים לבצע את עבודתם . התרחבות האיומים  -  רוחב האיומים והתרחבותם המתמדת ,  ממחישים את החשיבות במציאת פתרון אבטחה  ומניעת דליפה שיאפשר אבטחה  " מקצה לקצה ".  מצב זה ,  מצריך ניהול אינטגרטיבי ומרוכז של אמצעי האבטחה .  כוח אדם  -  נדרש שימוש בכוח אדם נוסף לשם יצירת אבטחה היקפית כגון :  איתור עובדים בעייתיים ואבטחה פיזית של סביבת העבודה .  רגולציה   -  מערכות  DLP  " מחטטות "  במידע של לקוחות שלא תמיד אפשרית ,  בגלל הנחיות הרגולציה .  ניתוח איומים   -  לשם ביצוע פרויקט מוצלח יש לבצע ניתוח איומים נרחב והיקפי .  מהן התלונות הנפוצות ?
התלונות  על יישום  DLP מודעות  -   רוב דליפות המידע נגרמות על - ידי עובדים בעלי גישה לרשת הארגונית ,  לרוב ללא כוונת זדון  ( SafeNet ).  ללא מודעות העובדים ,  מערכות  DLP   לא יפתרו את שלל הסיכונים .  כימות   -  קשה לכמת את היתרונות הכספיים של מוצרי  DLP ,  כיוון שהם אמורים למנוע התרחשות של דליפה ,  שלא בהכרח תתרחש .  פתרון רחב מאוד  -  פתרון  DLP   לא מסתכם בהתקנת מערכת אחת וזהו .  להגנה מלאה יש לשלב מספר רב של מנגנוני אבטחה .  נהלים מחמירים מדי   -  דורש הגבלות שונות על יכולת העובדים כגון :  חסימת רשתות חברתיות ,  חסימת התקני  USB   ואף נטרול הגישה לרשת ה אינטרנט  החיצונית .  לא רק   IT  -  אנליסט של  גרטנר  טוען שארגונים משקיעים כספים רבים במערכות  DLP   אך שוכחים שיש להתאימן לעובדים שאחראים על המידע הרגיש ,  כגון משאבי אנוש וכספים ,  דבר שפוגע בעבודה השוטפת .  באיזה מידה אתה   מוכן לכל אלה ?
דגשים מיוחדים ! מתוך כוונה להתמקד בעיקר ומתוך כל הנקודות המפורטות ב התרעות  pCon ,  אנו מדגישים את הנקודות שנראות לנו החשובות ביותר :
חוסר מודעות ו / או עניין למרות ההד התקשורתי ,  הנושא עדיין אינו נתפס כחשוב מספיק .  לכן בארגונים רבים לא עושים את המינימום ההכרחי של נהלים והסברה ,  לצד עדכון הרשאות והצפנה .  נדגיש כי ביצוע של אלה ,  כמעט ואינו מחייב את הארגון להוצאה כספית נוספת . מה קורה בארגון שלך ?
ערוצי דליפה רבים ככל שהארגון נעשה טכנולוגי יותר ,  כך מתרבים ערוצי הדליפה :  מחשבים ניידים ,  סמארטפונים והתקני  USB ,  המקשים על התמודדות עם מגוון הסכנות הרבות .  האם פתרון  DLP   של הארגון יכול לענות על סכנות אלו ?
מצב קיים שקשה לשנותו  עבודה מרחוק ,  שימוש באימיילים חיצוניים ושימוש בטלפונים שעובדים מביאים מהבית ,  הם חלק מהמציאות הנוכחית בארגונים רבים ,  שיש בה סיכונים משמעותיים מחד ומצד שני קשה להתמודד איתם ולשנות את מציאות זאת ,  באמצעות פתרונות  DLP .  האם זו בעיה שרלוונטית לארגון שלך ?
התנגדות פנימית אבטחת מידע  " מוגזמת "  מעוררת לעיתים תרעומת בקרב העובדים בעקבות המנגנונים המופעלים ,  המקשים על עבודה שוטפת .  חלק מהמנגנונים גורמים לסרבול בעבודה ומקשים מאוד על העובדים לבצע את עבודתם . איך תתכוננו לזה ?
מחיר מוצרי ורישיונות DLP  אינם זולים ,  למרות ירידת המחירים .  מדובר על פתרונות שיכולים להגיע למאות אלפי דולר בארגון גדול .  כך ,  למרות שמוצרי   DLP  מספקים הגנה חשובה ,  לא כל ארגון יכול להרשות אותם לעצמו .   האם נראה לך שההשקעה תשתלם ?
דגשים של עוד מומחים   שחר גייגר מאור ,  אנליסט לשירותי תשתיות בחברת  STKI  ,  אומר שכדי להטמיע  DLP  באופן מוצלח יש ללכת לכיוון של פרויקט שבו יש לבצע ניתוח איומים ולהתאים את הפתרון לארגון .  זהו צעד חשוב ביותר ,  כדי שהארגון לא יבצע פרויקט מיותר ויקר מדי .
דגשים של עוד מומחים   אשר גנחובסקי ,  מהנדס מערכות בסימנטק ,  אומר כי הטמעת מערכת רק לשם חסימה של שליחת מידע היא אפשרית ,  אך היא יכולה להפוך בקלות לאויבת הארגון .  מערכת שתקשה מדי ולא לצורך על פעולות של עובדי הארגון ,  תיתפס כלא אמינה ואף יעדיפו לנטוש אותה .
המסר המסכם   דליפת מידע הוא סיכון מוחשי שיכול לגרום לנזק הרסני לכל ארגון .  ניתן לפעול באופן מעשי ומיידי על ידי נהלים ,  הסברה והפעלה של פתרונות קיימים .  זאת ,  במקביל לפתרונות הטכנולוגיים .  מצד שני ,  הבנת האתגרים והמגבלות של מערכות אלו מאפשרת להיערך בהתאם .  בכל מקרה ובמיוחד לאור ההדים האחרונים ,  כדאי מאד שלא להתעלם מתחום חשוב זה .
דקה למחשבה !   כדי להפיק תועלת מעשית ומוחשית מ אזהרות  אלה ,  כדאי לעצור לרגע קצר ולשאול את עצמך  עכשיו : מה כל זה אומר לי ,  באופן מעשי ? איך אוכל למנף את ידע זה ,  כדי להתקדם ולקדם את הארגון ? מתי כדאי לי להתחיל לפעול ? ( רשום לעצמך תזכורת ביומן ). מודגש שוב ,  מומלץ לעצור  עכשיו !   ולחשוב .  מה דעתך ?
התרעות נוספות  בחינם ! אנו מפרסמים  בחינם !   מצגות מקצועיות ייחודיות וחדשות של  התרעות  pCon   ביחס לשורה של טכנולוגיות מבטיחות .  חלק מהמצגות מתפרסמות במספר מדיות .  המקום היחידי שבו ניתן למצוא את ריכוז כל האזהרות ,  הוא באתר  pCon   בקישור  -  www.pcon.co.il/Warnings כדי להתעדכן לא להחמיץ מידע שימושי וחשוב זה ,  ובנוסף לקבל שורה של טיפים שימושיים וסרטונים מרתקים על חידושים טכנולוגיים ,  מומלץ להרשם  בחינם !   ל - pConTip .   הירשם עכשיו!
עוד   פתרונות מוכחים     של pCon    לבעיות שמטרידות ומפריעות למנהלי מידע למי שיש  שאלות מציקות ובוערות  על נושא טכנולוגי  -  קח גלולה אדומה עם כל החוכמה   -  www.pcon.co.il/RedPill כדי לבחור ולמצות טכנולוגיות מוצלחות  -  תתייעל ותהנה מהזמן שתרוויח...  בחופשה בהוואי למשל?   -  www.pcon.co.il/Hawaii למי שנדרש להחליט או להמליץ על קו פעולה   -  pCon  מציע לרגע המכריע... 3 אסים ביד!   -  www.pcon.co.il/winner למידע נוסף על התחקיר  -  DLP  -  ויקיליקס לא אצלנו ? www.pcon.co.il/DLP
למידע נוסף ניתן ליצור קשר אישי עם העורך הראשי של  pCon קובי שפיבק [email_address] ,  טל ' 03-9667939,  פקס  03-9660310

More Related Content

למניעת דליפת נתונים - DLP

  • 1. התרעות pCon ! מבעיות סיכונים ומלכודות שחשוב להכיר לפני יישום ... מצגת התרעות 1015 - © כל הזכויות שמורות ל - pCon - קומרקטינג בע " מ
  • 2. פניה אישית מקובי שפיבק - העורך הראשי של pCon מנהל / ת מידע יקר / ה ישום כל טכנולוגיה , עלול להוביל להסתבכויות וכישלונות , תלונות וביקורת . כגורם מקצועי ואובייקטיבי , בחרתי לסייע ולהתריע בפני מנהלי מידע , על הקשיים והבעיות שכרוכים ביישום טכנולוגיות מבטיחות , כדי לאפשר להם להיערך מראש , למנוע ולהפחית כישלונות , אכזבות ותסכול , ולהפוך את יישום הטכנולוגיה , לסיפור הצלחה מנצח . כגילוי נאות , אציין כי השירות הנוכחי לבדו , הוא רק חלק משירות רחב יותר , של תחקירים משלימים . מצד שני , מדובר בטכנולוגיות מבטיחות ומשמעותיות , שחשוב לדעתי שכל מנהל מידע יכיר . לכן , למי שאינו מנוי לשירות pCon , אני ממליץ להשקיע את הזמן הנדרש כדי ללמוד בכוחות עצמו , את המהות והמשמעות הרחבה , של יישום הטכנולוגיות . בסוף המצגת , תמצא עוד שורה של הצעות מעניינות מ - pCon .
  • 3. רקע על DLP התוצאות של הדלפות ויקיליקס , שמזעזעת את העולם בימים אלו , כמו גם פרשת ענת קם בארץ , האירו איום מרכזי שנמצא בדרך כלל בשוליים - בעית דליפת המידע . לא ניתן למנוע באופן מוחלט את דליפות המידע . כן ניתן לצמצמן באופן ניכר על ידי נהלים , הסברה ושימוש בפתרונות טכנולוגיים . הפתרונות הקיימים למניעת דליפת מידע , מאפשרים להגן על מידע מסווג ורגיש באמצעות התקני אבטחה ברשת ותוכנות אבטחה ביחידות הקצה . את הפתרונות נוהגים לסווג לפי המידע בו הם מטפלים : Data At Rest ( כגון מידע הנמצא במאגרי האחסון הארגוניים ) או Data In Motion ( כגון מידע העובר באימיילים ושיתוף קבצים ).
  • 4. כיצד מיישמים פתרונות DLP ? ניהול משתמשים בעלי הרשאות נרחבות ומניעת דליפה פנימית באמצעות בקרה מרכזית . הצפנת מידע . סריקת כל הקבצים במאגרי הנתונים ובמידע הנשלח ומתקבל באמצעות ערוצי מידע שונים . אכיפת רגולציה על מידע שמועבר מחוץ לגבולות הארגון . התקנים בתחנות הקצה , שמאפשרים הגנה לא רק מהעברת מידע ברשת אלא גם מחיבור התקנים ושאיבת מידע מהתחנה .
  • 5. הרחבה על DLP הכרת מערכות DLP חיונית לכל מנהל מידע . במסגרת תחקיר 1015 של pCon - " DLP - ויקיליקס לא אצלנו ?", סקרנו את ההתפתחויות והמגמות החשובות ביותר , וענינו בין היתר על השאלות : מהו אחוז העובדים הגונבים מידע טרם עזיבתם ? מהו הנזק לארגון מאיבוד מידע מבחינה כספית ? מהם ערוצי המידע הראשיים דרכם דולף מידע ? במסגרת הנוכחית , אנו מרכזים ומרחיבים את האזהרות על אתגרים , בעיות , קשיים , אילוצים ותלונות שחשוב להיות מודע להם , לפני שניגשים ליישום מעשי בשטח , של פתרונות DLP .
  • 6. האתגרים ביישום DLP ערוצי דליפה רבים - ככל שהארגון מיישם יותר טכנולוגיות , כך מתרבים ערוצי הדליפה : מחשבים ניידים , סמארטפונים והתקני USB . לכן נדרשת פעילות רחבה וממושכת לטפל בכך . עבודה מרחוק - בגלל שעובדים רבים לוקחים עימם את העבודה הביתה , מידע ארגוני רב נמצא מחוץ לגבולות הארגון ולמנגנוני ההגנה העוטפים אותו . בגלל שלא ניתן לשנות את מצב זה , יש קושי גדול להתמודד איתו . אימייל - רוב הארגונים מאפשרים לעובדיהם כניסה למייל הפרטי כאשר מנגנוני ההגנה מתקשים לעקוב אחר אימיילים שיושבים בשרתים חיצוניים . גם כאן מדובר על מצב לא הפיך שקשה להתמודד איתו . מצלמות איכותיות - מצלמות קטנות ואיכותיות זמינות לכל דורש וכיום רוב המכשירים הסלולריים משמשים גם כמצלמה קומפקטית איכותית . במצב זה מידע רב חשוף לגניבה כמעט ללא אפשרות הגנה אפקטיבית . למעט אולי , מצלמות מעקב בארגון . סלולר - פחות מ -50% מהארגונים בארה " ב שאמצו פתרון DLP , עשו זאת גם על תעבורת הסלולר . מדובר על תחום בעייתי , במיוחד כשמדובר על טלפון פרטי של עובדים . למה הכי חשוב לשים לב ?...
  • 7. הבעיות ביישום DLP מדובר בפרויקט אסטרטגי - פרויקט DLP אינו פרויקט מחשובי גרידא וללא שיתוף כל הגורמים הרלוונטיים בארגון , דינו להיכשל . הקונסיומריזציה מפריעה - עובדים מביאים איתם לארגון התקנים ניידים רבים ומחברים אותם לעיתים לרשת הארגונית ללא שום ידיעה של גף המחשוב . אלו התקנים שלא אושרו על - ידי גף המחשוב וגם לא מתועדים בשום מקום . לא בתחום האחריות - תופעת מיקור החוץ נפוצה בארגונים רבים ומקשה מאוד על אכיפת נהלי אבטחה אחידים . מחשוב ענן - ארגונים רבים מעבירים במתכוון מידע מסווג לשירות חיצוני , מעבר לחומות ההגנה הארגוניים , באמצעות ענן המחשוב ובכך נחשפים לסכנות אבטחה חדשות . תיעוד - ארגונים המציבים לעצמם מטרה להיות מאורגנים ומסודרים , מתעדים כל פיסת מידע הקיימת בארגון . תיעוד זה עוזר בתהליכים רבים אך גם מהווה מקור סכנה לדליפת מידע , באמצעות חדירה לרשת או דליפה פנימית על - ידי העובדים . מהם הקשיים הצפויים ?
  • 8. הקשיים ביישום DLP הגדרות רבות - כדי שמערכת DLP תעבוד בצורה יעילה ולא תפריע לעבודת הארגון יש להגדיר באופן תמידי חוקים וכללים ולעדכן רשימות שחורות ולבנות . התנגדות פנימית - אבטחת מידע מעוררת לעיתים תרעומת בקרב העובדים בעקבות המנגנונים המופעלים , המקשים על עבודה שוטפת . השקעה מתמשכת - מניעת דליפה איננה פעילות חד פעמית , והיא מחייבת פעילות מתמשכת ליצירת נהלים , הסברה והתייחסות לטכנולוגיות חדשות שנכנסות לארגון . חברה היררכית וממודרת - חברות אינטרנט כגון גוגל ו פייסבוק מנהיגות מבנה קבלת החלטות רוחבי ולא היררכי , לשם הגדלת היצירתיות של העובדים . הפעלה של מידור והרשאות , מקשה מאוד על הפעלה של מבנה שכזה . מחיר - מוצרי ורישיונות DLP אינם זולים , למרות ירידת המחירים . אמנם מוצרי DLP מספקים הגנה חשובה אך לא כל ארגון יכול להרשות אותם לעצמו . מהם האילוצים שמחייבים התייחסות ?
  • 9. האילוצים ביישום DLP עבודה שוטפת - חלק מהמנגנונים גורמים לסרבול בעבודה , דבר המקשה מאוד על העובדים לבצע את עבודתם . התרחבות האיומים - רוחב האיומים והתרחבותם המתמדת , ממחישים את החשיבות במציאת פתרון אבטחה ומניעת דליפה שיאפשר אבטחה " מקצה לקצה ". מצב זה , מצריך ניהול אינטגרטיבי ומרוכז של אמצעי האבטחה . כוח אדם - נדרש שימוש בכוח אדם נוסף לשם יצירת אבטחה היקפית כגון : איתור עובדים בעייתיים ואבטחה פיזית של סביבת העבודה . רגולציה - מערכות DLP " מחטטות " במידע של לקוחות שלא תמיד אפשרית , בגלל הנחיות הרגולציה . ניתוח איומים - לשם ביצוע פרויקט מוצלח יש לבצע ניתוח איומים נרחב והיקפי . מהן התלונות הנפוצות ?
  • 10. התלונות על יישום DLP מודעות - רוב דליפות המידע נגרמות על - ידי עובדים בעלי גישה לרשת הארגונית , לרוב ללא כוונת זדון ( SafeNet ). ללא מודעות העובדים , מערכות DLP לא יפתרו את שלל הסיכונים . כימות - קשה לכמת את היתרונות הכספיים של מוצרי DLP , כיוון שהם אמורים למנוע התרחשות של דליפה , שלא בהכרח תתרחש . פתרון רחב מאוד - פתרון DLP לא מסתכם בהתקנת מערכת אחת וזהו . להגנה מלאה יש לשלב מספר רב של מנגנוני אבטחה . נהלים מחמירים מדי - דורש הגבלות שונות על יכולת העובדים כגון : חסימת רשתות חברתיות , חסימת התקני USB ואף נטרול הגישה לרשת ה אינטרנט החיצונית . לא רק IT - אנליסט של גרטנר טוען שארגונים משקיעים כספים רבים במערכות DLP אך שוכחים שיש להתאימן לעובדים שאחראים על המידע הרגיש , כגון משאבי אנוש וכספים , דבר שפוגע בעבודה השוטפת . באיזה מידה אתה מוכן לכל אלה ?
  • 11. דגשים מיוחדים ! מתוך כוונה להתמקד בעיקר ומתוך כל הנקודות המפורטות ב התרעות pCon , אנו מדגישים את הנקודות שנראות לנו החשובות ביותר :
  • 12. חוסר מודעות ו / או עניין למרות ההד התקשורתי , הנושא עדיין אינו נתפס כחשוב מספיק . לכן בארגונים רבים לא עושים את המינימום ההכרחי של נהלים והסברה , לצד עדכון הרשאות והצפנה . נדגיש כי ביצוע של אלה , כמעט ואינו מחייב את הארגון להוצאה כספית נוספת . מה קורה בארגון שלך ?
  • 13. ערוצי דליפה רבים ככל שהארגון נעשה טכנולוגי יותר , כך מתרבים ערוצי הדליפה : מחשבים ניידים , סמארטפונים והתקני USB , המקשים על התמודדות עם מגוון הסכנות הרבות . האם פתרון DLP של הארגון יכול לענות על סכנות אלו ?
  • 14. מצב קיים שקשה לשנותו עבודה מרחוק , שימוש באימיילים חיצוניים ושימוש בטלפונים שעובדים מביאים מהבית , הם חלק מהמציאות הנוכחית בארגונים רבים , שיש בה סיכונים משמעותיים מחד ומצד שני קשה להתמודד איתם ולשנות את מציאות זאת , באמצעות פתרונות DLP . האם זו בעיה שרלוונטית לארגון שלך ?
  • 15. התנגדות פנימית אבטחת מידע " מוגזמת " מעוררת לעיתים תרעומת בקרב העובדים בעקבות המנגנונים המופעלים , המקשים על עבודה שוטפת . חלק מהמנגנונים גורמים לסרבול בעבודה ומקשים מאוד על העובדים לבצע את עבודתם . איך תתכוננו לזה ?
  • 16. מחיר מוצרי ורישיונות DLP אינם זולים , למרות ירידת המחירים . מדובר על פתרונות שיכולים להגיע למאות אלפי דולר בארגון גדול . כך , למרות שמוצרי DLP מספקים הגנה חשובה , לא כל ארגון יכול להרשות אותם לעצמו . האם נראה לך שההשקעה תשתלם ?
  • 17. דגשים של עוד מומחים שחר גייגר מאור , אנליסט לשירותי תשתיות בחברת STKI , אומר שכדי להטמיע DLP באופן מוצלח יש ללכת לכיוון של פרויקט שבו יש לבצע ניתוח איומים ולהתאים את הפתרון לארגון . זהו צעד חשוב ביותר , כדי שהארגון לא יבצע פרויקט מיותר ויקר מדי .
  • 18. דגשים של עוד מומחים אשר גנחובסקי , מהנדס מערכות בסימנטק , אומר כי הטמעת מערכת רק לשם חסימה של שליחת מידע היא אפשרית , אך היא יכולה להפוך בקלות לאויבת הארגון . מערכת שתקשה מדי ולא לצורך על פעולות של עובדי הארגון , תיתפס כלא אמינה ואף יעדיפו לנטוש אותה .
  • 19. המסר המסכם דליפת מידע הוא סיכון מוחשי שיכול לגרום לנזק הרסני לכל ארגון . ניתן לפעול באופן מעשי ומיידי על ידי נהלים , הסברה והפעלה של פתרונות קיימים . זאת , במקביל לפתרונות הטכנולוגיים . מצד שני , הבנת האתגרים והמגבלות של מערכות אלו מאפשרת להיערך בהתאם . בכל מקרה ובמיוחד לאור ההדים האחרונים , כדאי מאד שלא להתעלם מתחום חשוב זה .
  • 20. דקה למחשבה ! כדי להפיק תועלת מעשית ומוחשית מ אזהרות אלה , כדאי לעצור לרגע קצר ולשאול את עצמך עכשיו : מה כל זה אומר לי , באופן מעשי ? איך אוכל למנף את ידע זה , כדי להתקדם ולקדם את הארגון ? מתי כדאי לי להתחיל לפעול ? ( רשום לעצמך תזכורת ביומן ). מודגש שוב , מומלץ לעצור עכשיו ! ולחשוב . מה דעתך ?
  • 21. התרעות נוספות בחינם ! אנו מפרסמים בחינם ! מצגות מקצועיות ייחודיות וחדשות של התרעות pCon ביחס לשורה של טכנולוגיות מבטיחות . חלק מהמצגות מתפרסמות במספר מדיות . המקום היחידי שבו ניתן למצוא את ריכוז כל האזהרות , הוא באתר pCon בקישור - www.pcon.co.il/Warnings כדי להתעדכן לא להחמיץ מידע שימושי וחשוב זה , ובנוסף לקבל שורה של טיפים שימושיים וסרטונים מרתקים על חידושים טכנולוגיים , מומלץ להרשם בחינם ! ל - pConTip . הירשם עכשיו!
  • 22. עוד פתרונות מוכחים של pCon לבעיות שמטרידות ומפריעות למנהלי מידע למי שיש שאלות מציקות ובוערות על נושא טכנולוגי - קח גלולה אדומה עם כל החוכמה - www.pcon.co.il/RedPill כדי לבחור ולמצות טכנולוגיות מוצלחות - תתייעל ותהנה מהזמן שתרוויח... בחופשה בהוואי למשל? - www.pcon.co.il/Hawaii למי שנדרש להחליט או להמליץ על קו פעולה - pCon מציע לרגע המכריע... 3 אסים ביד! - www.pcon.co.il/winner למידע נוסף על התחקיר - DLP - ויקיליקס לא אצלנו ? www.pcon.co.il/DLP
  • 23. למידע נוסף ניתן ליצור קשר אישי עם העורך הראשי של pCon קובי שפיבק [email_address] , טל ' 03-9667939, פקס 03-9660310