2. S’ha de tenir en compte que, en e l moment d’aplicar qualsevol joc a l’aprenentatge de les matemà tiques, es perden alguns dels avantatges que hem dit , h eur em doncs d’adaptar regles, modalitats i fins i tot les condicions que fem servir per a presentar el joc. Per exemple: si els continguts són força complicats, el joc no serà tan fà cil i trobar l'estratègia guanyadora no serà ni el principal objectiu n i la principal dificultat.
5. L’activitat col·laborativa d'anà lisi dels continguts, pot ser propedèutica a la competició o fins i tot substituir-la. Consisteix en: Cercar les 7 variables Cercar les 7 fitxes dobles Construir una sèrie sencera del joc o la taula del dòmino. Es giren totes les fitxes cap avall i es col·labora per a resoldre els cà lculs, es discuteixen els dubtes, s’analitza l’estructura, es col·loquen les fitxes al seu lloc.
6. TAULA AMB L’ESTRUCTURA DE LES VARIABLES DEL JOC *S’escullen les variables *Es col·loquen les fitxes dobles *Es completa la taula amb les fraccions equivalents a les variables. EXEMPLE DE TAULA PER UN DOMINÒ DE FRACCIONS PRÒPIES