12. Permet als usuaris crear el seu propi portal d acc辿s a internet, juntament amb petites dosi dinformaci坦 de totes les aplicacions de Google i altres serveis web. La informaci坦 personal que l usuari introdueix 辿s processada i guardada en una cookie per tal de ser recuperada en qualsevol moment.
13. Really Simple Syndication , un format XML (extensible markup language) per sindicar o compartir contingut al web s el format m辿s com炭 de font web Els agregadors o lectors de fonts web (programes o llocs que permeten llegir fonts web) Alguns agregadors populars: Google Reader, Bloglines, MyYahoo!, Netvibes
#3: Primer dues preguntes: qui de vosaltres fa servir igoogle? Qui de vosaltres utilitza per treballar amb companys google doc? I qui a treballat amb google calendar?
#4: De l Edgar Dale,(pedagog usa) va proposar un model sobre l efectivitat dels sistemes d aprenentatge: pirmide o con de l aprenentatge. 1946. i sembla que es pot lligar amb les TIC, de manera que el participar en blogs, xarxes socials i tal, simulacions virtuals, webs interactives
#5: Ajax, acr坦nimo de Asynchronous JavaScript And XML (JavScript asincrono I XML), 辿s una t竪cnica de desenvolupament web per crea aplicacions interactives o RIA(Rich Internet Applications) Zeldman: cr鱈tic de la web2.0 i associat a tecnologies com AJAX. Actualment existeix un debat considerable al voltant del que significa Web 3.0 i quina ser la definici坦 m辿s adecuada. Freq端entment es emprat pel mercat per a promocionar les millores respcecta a la web 2.0. Web geoespacial: combina la informaci坦 geogrfica disponible dels usuaris amb la informaci坦 abstracte q predomina al web, generant contextos q permeten generar cerques o ofertar serveis en base a la localitzaci坦 Neologisme que es fa servir per a descriure l evoluci坦 de l炭s i la interacci坦 en la xarxa a trav辿s de diferents camins: la transformaci坦 de la xarxa en una base de dades, un moviment cap a fer els continguts accesibles per m炭ltiples aplicacions non-browser, tecnologies de lintel揃lig竪ncia artificial, la web semntica, la web geoespacial o la web 3D. Va apar竪ixer per primera vegada al 2006 en un article de Jeffrey Zeldman
#6: 際際滷share: 辿s una aplicaci坦 web on es poden emmagatzemar presentacions. Estan classificades en tags (etiquetes o paraules clau associades que informen del seu contingut) Dropbox: eina per al gesti坦 de la informaci坦 personal I el treball col揃laboratiu, per guardar els arxius en la boira, disc dur virtual (a m鱈 m agrada m辿s dir que 辿s una extensi坦 del teu disc dur, t辿 una pega que si ho esborres del teu disc tamb辿 sesborra dall, aventatge si modifiques modifiques a tot arreu). del.icio.us 辿s un servei de gesti坦 d'adreces d'inter竪s socials a trav辿s del web. Permet pujar a la xarxa les adreces d'inter竪s, que clssicament s'emmagatzemaven des del navegador localment a l'ordinador, de manera que s坦n consultables a trav辿s d'Internet i no nom辿s en local. Tamb辿 en facilita la categoritzaci坦 amb paraules clau (etiquetes), fet que n'agilitza la localitzaci坦. Per嘆 no tan sols permet agrupar-les i etiquetar-les, sin坦 tamb辿 compartir-les amb altres usuaris del servei i aix鱈 con竪ixer qui (i quanta gent) ha desat un determinat enlla巽. Citeulike 辿s un marcador social gratu誰t que t ajuda a emmagatzemar, organitzar, compartir I recomanar els articles cient鱈fics que estas llegint. Quan veus un artible en el web q tinteressa, pots afegir-lo a la teva biblioteca personal presionant un bot坦. Citeulike extreu del web automticament els detalls de la refer竪ncia bibliogrfica.
#13: Per tal de tenir acc辿s al servei necessitem crear un compte de correu de Google, amb un seguit de dades personals com ara direcci坦 de correu.
#14: 辿s una forma molt senzilla per que puguis rebre, directament en el teu ordenador o en un web on line (a trav辿s d un lector rss) informaci坦 actualitzada sobre els teus web favorits. Sense necessitat dhaver de visitar-les una a una. Hi ha molts gestors de correu elect q actualment ja permeten llegir fonts web rss, al igual que els darrers navegadors: firefox, opera, internet explorer darreres versions.
#15: El format rss existeix des de 1999, per嘆 la icona no es va comen巽ar a fer servir fins 2005-6
#16: Un exemple de pg amb rss feed, i pots afegir al te igoogle o correu. La majoria de revistes disposen de rss, premsa,
#17: Google Docs. Documents: Google Docs & Spreadsheets es un programa gratu誰t basat en Web per crear documents en l鱈nea amb la posibilitat de col揃laborar en grup. Crea i comparteix el teu treball on line. Modifical s junt amb altres companys i simultniament. A temps real. Edita des de qualsevol lloc i 辿s gratis. Google Groups: Pots optar per legir i publicar misatjges online, o simplemente fer servir el teu compte de correu electr坦nic actual per legir i contestar. Nacimiento: febrero de 2001, tras la compra del servicio 'Deja News' por parte de Google Igoogle: Permet als usuaris crear el seu propi portal d acc辿s a internet, juntament amb petites dosi d informaci坦 de totes les aplicacions de Google i altres serveis web Scholar google: P ermet cercar bibliografia especialitzada d'una forma senzilla. Google Acad竪mic pret辿n ordenar els articles de la mateixa manera que ho fan els investigadors, tenint en compte el text sencer de l'article, l'autor, la publicaci坦 on apareix i el nombre de vegades que s'ha citat en altra bibliografia acad竪mica. D'aquesta manera, els resultats que apareguin a la primera pgina seran els m辿s rellevants. Hi ha cerca avan巽ada: inclou + , or , una frase, al menys una paraula, totes les paraules. Google calendar: 辿s una aplicaci坦 web de google que 辿s un gestor de contactes i de temps. Permet als usuaris sincronitzar els seus contactes de gmail, amb un calendari basat en web. E st disponible des del 13 d abril 2006i est en fase de desnvolupament(beta)
#18: Pubgle es un motor de b炭squeda que combina la capacidad de indexaci坦n del Pubmed con la de b炭squeda en Internet de Google. La b炭squeda se realiza en el Pubmed, restringida a un subgrupo de art鱈culos, las gu鱈as de la pr叩ctica cl鱈nica. Para ello se utiliza油dos estrategia de b炭squeda dise単adas para encontrar gu鱈as de pr叩ctica cl鱈nica: B炭squeda simple....Practice+Guideline[ptyp] AND Termino introducidoB炭squeda Plus....Guideline[ptyp] OR Practice+Guideline[ptyp] OR "Guidelines"[MeSH Terms] OR ("health planning guidelines"[MeSH Terms] OR HEALTH-PLANNING-GUIDELINES[Text Word]) OR Consensus+Development+Conference[Publication Type] AND Termino introducido PubMed: eina gratu誰ta per accedir al medline:base de dades bibliogrfica de citacions I abstracs articlesi de recerca en biomedicina I ci竪ncies de la vida RefWorks National Guideline Clearinghouse
#19: Blocs o webblocs, un blog o bitcola,辿s un diari interactiu personal a internet, i 辿s disenyat pq com un diari tingui data de publicaci坦. Els blocs s坦n col揃laboratius(altres internautes puguin afegir comentaris), son definibles, interactius( pot enlla巽ar-se a altres webs, blocs,), i gratu誰ts.
#23: T ajuda a planificar reunions i events. Connecti el seu compte de Google amb la finalitat de fer 炭s dels seus calendaris, aix鱈 com dels qui el comparteixen amb vost竪 a l'hora de crear una enquesta o de participar-hi. Pot tenir la marca Doodle en un dels seus calendaris a les dates i horaris que tri誰.A m辿s, pot triar adreces de correu electr嘆nic directament dels seus contactes de Google si envia una invitaci坦 a trav辿s de Doodle. Simplemente cree un nueva encuesta, env鱈e un link a todos los participantes, observe en l鱈nea el progreso, y finalmente escoja la fecha m叩s votada.
#24: Google traslate. Traductor de textos i de webs senceres. WordReference: diccionari multiling端e. DeCS: trductor de paraules clau (MeSH) espanyol-angl竪s-portugues. Recursos Grfics: Flikr: cercador de fotos. Alguns amb drets d autor. Wikicommons: fotos i dibuixos lliures.
#27: Glogster eina web 2.0 que ens permet crear murals digitals multim竪dia. Els murals realitzats amb Glogster poden ser impresos, inserits en un web, wiki, bloc, projectats i utilitzats en classe mitjan巽ant una PDI o pissarra digital normal com a suport a la presentaci坦 d uns determinats continguts. El temps i l espai no s坦n un problema perqu竪 alumnes de diferents centres puguin treballar en un projecte com炭. Moodle: 辿s un programari de codi lliure que crea entorns virtuals d ensenyament i aprenentatge, est tradu誰t a 75 llengues, incl嘆s el catal. s la primera comunitat que no est formada nom辿s per informtics, sin坦 tamb辿 pedagogs