3. 2. Tenir un local on rebre i recollir les comandes Pot ser un espai propi o compartit, però cal que les persones usuà ries tinguin en compte que sempre hi haurà a l’espai: Les caixes en les quals el productor/a porta els aliments i que s’emporta la setmana vinent. Les caixes on es distribueix el que ha demanat cada unitat familiar. Una balança. Una nevera si es pensa en consumir aliments com carn o là ctics. Unes prestatgeries amb els productes d’estoc (conserves, arròs, sucs, salses, productes neteja...)
4. 3. Trobar entitats productores que serveixin a la cooperativa. Existeixen diferents tipologies d’entitats productores: Les que comercien productes propis Les que s’abasteixen de productes d’altres proveïdors Poden donar-se dos tipus de repartiment dels productes: Per lots (les unitats familiars no poden decidir el que li portaran). Per comanda (cada unitat familiar pot decidir el que li portaran).
5. 4. Altres passos no obligatoris però sà interessants: Redactar els estatuts com a cooperativa com a entitat sense à nim de lucre Disposar d'un ordinador per introduir les comandes i el que ha de pagar cada unitat familiar. Utilitzar un programa de base de dades per controlar factures, preus... Nosaltres podem deixar els nostres documents com a model
8. Què implica formar part d’una cooperativa? Fer els torns de repartiment setmanal. Això, en funció del número de UFs, pot tocar una vegada al mes o mes i mig. Participar a les assemblees. Agafar alguna altra responsabilitat de la cooperativa, com per exemple: comptabilitat, secretariat, presidència...
9. Altres tasques a desenvolupar Pel bon funcionament de la cooperativa cal que hi hagi una Unitat familiar responsable de: Fer els torns mensuals. Fer i actualitzar els fulls de comanda. Contactar amb les entitats productores (enviar la comanda cada setmana i altres qüestions de gestió). Gestió econòmica de la cooperativa (pagaments de la cooperativa i els ingressos de les UF’s). Relacions amb altres cooperatives, grups... Neteja i infraestructura.