ºÝºÝߣ

ºÝºÝߣShare a Scribd company logo
El sistema solarAlbert Rodríguez Carles Ràfols
ComposicióEl sistema Solar està format per:- El Sol- Nou planetes amb els seus respectius satèl·lits- Asteroides- El núvol d'Oort- El cinturó de Kuiper
1-El SolÉs una estrella del tipus espectral G2 que es troba al centre del sistema solar, constituint la major font d'energia electromagnètica d'aquest sistema planetari. És l'estrella del sistema planetari en què es troba la Terra, per tant, és l'astre que brillar més. La seva visibilitat en el cel·local determina, respectivament, el dia i la nit en diferents regions de diferents planetes.
2-Planetes i satèl·litsEls 8 planetes que integren el sistema solar, d'acord amb la seva proximitat al Sol, són:Mercuri, no té ningun satèl·lit natural.Venus, no té ningun satèl·lit natural.Terra, en té un, la Lluna.Mart, en té dos, Fobos i Deimos.Júpiter, en té 63.Saturn,  en té 62Urà , en té 27.Neptú, en té 13.
2.1-MercuriMercuri és el planeta del sistema solar més proper al Sol i el més petit (a excepció dels planetes nans). Forma part dels denominats planetes interiors o rocosos i no té satèl·litsCom que és un planeta amb una òrbita és interior a la de la Terra, Mercuri periòdicament passa davant del Sol, fenomen que s'anomena trànsit astronòmic
El Sistema Solar
2.2-MartMart, anomenat de vegadescom el Planeta vermell, és el quart planeta del Sistema Solar. Forma partdelsanomenatsplanetes telúricos (de naturalesa rocosa, com la Terra) i és el planeta interior mésallunyat del Sol És, en moltsaspectes, el méssemblant a la Terra.
El Sistema Solar
2.2.1-FobosÉs la més gran de les dues llunes de Mart i la més propera al planeta.Fobos sempre presenta la mateixa cara a Mart, a causa de les forces de marea que el planeta exerceix sobre el seu satèl·lit.
El Sistema Solar
2.2.2-DeimosÉs la més petita i externa de les dues llunes de Mart, anomenada així per Deimos, de la mitologia grega.
El Sistema Solar
2.3-TerraLa Terra és el tercer planeta des del Sol, el cinquè més gran de tots els planetes del Sistema Solar i el més dens de tots, respecte a la seva mida. Es desplaça en una trajectòria penes elíptica al voltant del Sol a una distància d'uns 150 milions de quilòmetres
2.3.1-La LlunaLa Lluna és l'únic satèl.lit natural de la Terra i el cinquè satèllit més gran del Sistema Solar.La Lluna és l'únic cos celeste en què l'home ha realitzat un descens tripulat.
El Sistema Solar
2.4-VenusVenus és el segon planeta del sistema solar en ordre de distància des del Sol, i el tercer quant a grandària, de menor a major. Rep el seu nom en honor a Venus, la deessa romana de l'amor. Es tracta d'un planeta de tipus rocós i terrestre, anomenat sovint el planeta germà de la Terra.Aquest planeta més posseeix el dia més llarg del sistema solar: 243 dies terrestres, i el seu moviment és retrògrad.
El Sistema Solar
2.5-JúpiterJúpiter és el cinquè planeta del sistema solar. Forma part dels denominats planetes exteriors o gasosos. Rep el seu nom del déu romà Júpiter (Zeus).Es tracta del planeta que ofereix un major lluentor al llarg l'any depenent del seu fase.Júpiter és un gegant gasós, format principalment per hidrogen i heli.
El Sistema Solar
2.6-SaturnSaturn és el sisè planeta del sistema solar, és el segon en grandària i massa després de Júpiter i és l'únic amb un sistema d'anells visible des del nostre planeta. El seu nom prové del déu romà Saturn. Forma part dels denominats planetes exteriors o gasosos.La característica més notable de Saturn són els seus anells, que van deixar molt perplexos els primers observadors.
El Sistema Solar
2.7-UràUrà és el setè planeta del sistema solar, el tercer en grandària, i el quart més massiu.La principal característica d'Uràés la inclinació del seueix de rotació de gairebé 90º respecte a la sevaòrbita. Uràposseeix a més la superfíciemés uniforme de totselsplanetes del Sistema Solar, amb el seucaracterístic color verd-blavós, produït per la combinació de gasospresents en la seva atmosfera, i té un sistema d'anells que no es poden observar a simple vista.
El Sistema Solar
2.8-NeptúNeptú és un planeta dinàmic, amb taques que recorden les tempestes de Júpiter. La més gran, la Gran Taca Fosca, tenia una mida semblant al de la Terra, però el 1994 va desaparèixer i s'ha format una altra. Els vents més forts de qualsevol planeta del Sistema Solar es troben en Neptú
El Sistema Solar
2.9-PlutóEn astronomia, Plutó és un planeta nan del sistema solar, que forma part d'un sistema planetari d.oble amb el seu satèllitCaront.La seva gran distància al Sol i la Terra, unida a la seva mida reduïda, impedeix que brilli per sota de la magnitud 13,8 en els seus millors moments (periheli orbital i oposició). Fins i tot en els seus millors moments apareix com astre puntual d'aspecte estel·lar, groguenc, sense trets distintius (diàmetre aparent inferior a 0,1 segons d'arc).
El Sistema Solar
El Sistema Solar
3-AsteroidesUn asteroide és un cos rocós, carbonáceo o metàl.lic més petit que un planeta i més gran que un meteoroide, que orbita al voltant del Sol en una òrbita interior a la de Neptú.La majoria dels asteroides del nostre sistema solar tenen òrbites semiestables entre Mart i Júpiter, conformant l'anomenat cinturó d'asteroides, però alguns són desviats a òrbites que creuen les dels planetes majors.
3.1-El cinturód’asteroidesEl cinturó principal és la regió del sistema solar que es trobaaproximadament entre les òrbitesdelsplanetesMart i Júpiter. Estàocupat per nombrososcossos de forma irregular anomenats asteroides o planetesmenors. La regió del cinturód'asteroides també s'anomena el cinturó principal d'asteroides o el cinturó principal, perquèhi ha altres asteroides al sistema solar comels asteroides propers a la Terra i asteroides troians.
El Sistema Solar
4-El núvold’OortEl núvol d'Oort és un núvol esfèrica de cometes i asteroides hipotètica que es troba en els límits del sistema solar, gairebé a un any llum del Sol. Les altres dues acumulacions conegudes d'objectes transneptunians, el cinturó de Kuiper i el disc dispers, estan situades unes cent vegades més a prop del Sol que el núvol d'Oort. Segons algunes estimacions estadístiques, el núvol podria albergar entre un i cent bilions (1012 - 1014) d'estels, i la seva massa unes cinc vegades la de la Terra.
El Sistema Solar
5-Cinturó de KuiperEl cinturó de Kuiper és un conjunt de cossos de cometa que orbiten el Sol a una distància entre 30 i 100 ua. El cinturó de Kuiper rep el seu nom en honor a Gerard Kuiper, que va predir la seva existència en els anys 1960, 30 anys abans de les primeres observacions d'aquests cossos. Pertanyen al grup dels anomenats objectes transneptunians. Els objectes descoberts fins ara tenen mides d'entre 100 i 1.000 quilòmetres de diàmetre. Es creu que aquest cinturó és la font dels cometes de curt període.
El Sistema Solar
Bibliografiahttp://www.astrored.net/nueveplanetas/solarsystem/kboc.htmlhttp://www.astromia.com/solar/nubeoort.htmhttp://www.solarviews.com/span/asteroid.htmhttp://www.cosmopediaonline.com/sistema_solar.htmlhttp://es.wikipedia.org/wiki/Sistema_Solar
http://es.wikipedia.org/wiki/Solhttp://www.xtec.es/~rmolins1/solar/es/planetes.htmhttp://213.4.130.98/web/lledo_valls/

More Related Content

El Sistema Solar

  • 1. El sistema solarAlbert Rodríguez Carles Ràfols
  • 2. ComposicióEl sistema Solar està format per:- El Sol- Nou planetes amb els seus respectius satèl·lits- Asteroides- El núvol d'Oort- El cinturó de Kuiper
  • 3. 1-El SolÉs una estrella del tipus espectral G2 que es troba al centre del sistema solar, constituint la major font d'energia electromagnètica d'aquest sistema planetari. És l'estrella del sistema planetari en què es troba la Terra, per tant, és l'astre que brillar més. La seva visibilitat en el cel·local determina, respectivament, el dia i la nit en diferents regions de diferents planetes.
  • 4. 2-Planetes i satèl·litsEls 8 planetes que integren el sistema solar, d'acord amb la seva proximitat al Sol, són:Mercuri, no té ningun satèl·lit natural.Venus, no té ningun satèl·lit natural.Terra, en té un, la Lluna.Mart, en té dos, Fobos i Deimos.Júpiter, en té 63.Saturn, en té 62Urà , en té 27.Neptú, en té 13.
  • 5. 2.1-MercuriMercuri és el planeta del sistema solar més proper al Sol i el més petit (a excepció dels planetes nans). Forma part dels denominats planetes interiors o rocosos i no té satèl·litsCom que és un planeta amb una òrbita és interior a la de la Terra, Mercuri periòdicament passa davant del Sol, fenomen que s'anomena trànsit astronòmic
  • 7. 2.2-MartMart, anomenat de vegadescom el Planeta vermell, és el quart planeta del Sistema Solar. Forma partdelsanomenatsplanetes telúricos (de naturalesa rocosa, com la Terra) i és el planeta interior mésallunyat del Sol És, en moltsaspectes, el méssemblant a la Terra.
  • 9. 2.2.1-FobosÉs la més gran de les dues llunes de Mart i la més propera al planeta.Fobos sempre presenta la mateixa cara a Mart, a causa de les forces de marea que el planeta exerceix sobre el seu satèl·lit.
  • 11. 2.2.2-DeimosÉs la més petita i externa de les dues llunes de Mart, anomenada així per Deimos, de la mitologia grega.
  • 13. 2.3-TerraLa Terra és el tercer planeta des del Sol, el cinquè més gran de tots els planetes del Sistema Solar i el més dens de tots, respecte a la seva mida. Es desplaça en una trajectòria penes elíptica al voltant del Sol a una distància d'uns 150 milions de quilòmetres
  • 14. 2.3.1-La LlunaLa Lluna és l'únic satèl.lit natural de la Terra i el cinquè satèllit més gran del Sistema Solar.La Lluna és l'únic cos celeste en què l'home ha realitzat un descens tripulat.
  • 16. 2.4-VenusVenus és el segon planeta del sistema solar en ordre de distància des del Sol, i el tercer quant a grandària, de menor a major. Rep el seu nom en honor a Venus, la deessa romana de l'amor. Es tracta d'un planeta de tipus rocós i terrestre, anomenat sovint el planeta germà de la Terra.Aquest planeta més posseeix el dia més llarg del sistema solar: 243 dies terrestres, i el seu moviment és retrògrad.
  • 18. 2.5-JúpiterJúpiter és el cinquè planeta del sistema solar. Forma part dels denominats planetes exteriors o gasosos. Rep el seu nom del déu romà Júpiter (Zeus).Es tracta del planeta que ofereix un major lluentor al llarg l'any depenent del seu fase.Júpiter és un gegant gasós, format principalment per hidrogen i heli.
  • 20. 2.6-SaturnSaturn és el sisè planeta del sistema solar, és el segon en grandària i massa després de Júpiter i és l'únic amb un sistema d'anells visible des del nostre planeta. El seu nom prové del déu romà Saturn. Forma part dels denominats planetes exteriors o gasosos.La característica més notable de Saturn són els seus anells, que van deixar molt perplexos els primers observadors.
  • 22. 2.7-UràUrà és el setè planeta del sistema solar, el tercer en grandària, i el quart més massiu.La principal característica d'Uràés la inclinació del seueix de rotació de gairebé 90º respecte a la sevaòrbita. Uràposseeix a més la superfíciemés uniforme de totselsplanetes del Sistema Solar, amb el seucaracterístic color verd-blavós, produït per la combinació de gasospresents en la seva atmosfera, i té un sistema d'anells que no es poden observar a simple vista.
  • 24. 2.8-NeptúNeptú és un planeta dinàmic, amb taques que recorden les tempestes de Júpiter. La més gran, la Gran Taca Fosca, tenia una mida semblant al de la Terra, però el 1994 va desaparèixer i s'ha format una altra. Els vents més forts de qualsevol planeta del Sistema Solar es troben en Neptú
  • 26. 2.9-PlutóEn astronomia, Plutó és un planeta nan del sistema solar, que forma part d'un sistema planetari d.oble amb el seu satèllitCaront.La seva gran distància al Sol i la Terra, unida a la seva mida reduïda, impedeix que brilli per sota de la magnitud 13,8 en els seus millors moments (periheli orbital i oposició). Fins i tot en els seus millors moments apareix com astre puntual d'aspecte estel·lar, groguenc, sense trets distintius (diàmetre aparent inferior a 0,1 segons d'arc).
  • 29. 3-AsteroidesUn asteroide és un cos rocós, carbonáceo o metàl.lic més petit que un planeta i més gran que un meteoroide, que orbita al voltant del Sol en una òrbita interior a la de Neptú.La majoria dels asteroides del nostre sistema solar tenen òrbites semiestables entre Mart i Júpiter, conformant l'anomenat cinturó d'asteroides, però alguns són desviats a òrbites que creuen les dels planetes majors.
  • 30. 3.1-El cinturód’asteroidesEl cinturó principal és la regió del sistema solar que es trobaaproximadament entre les òrbitesdelsplanetesMart i Júpiter. Estàocupat per nombrososcossos de forma irregular anomenats asteroides o planetesmenors. La regió del cinturód'asteroides també s'anomena el cinturó principal d'asteroides o el cinturó principal, perquèhi ha altres asteroides al sistema solar comels asteroides propers a la Terra i asteroides troians.
  • 32. 4-El núvold’OortEl núvol d'Oort és un núvol esfèrica de cometes i asteroides hipotètica que es troba en els límits del sistema solar, gairebé a un any llum del Sol. Les altres dues acumulacions conegudes d'objectes transneptunians, el cinturó de Kuiper i el disc dispers, estan situades unes cent vegades més a prop del Sol que el núvol d'Oort. Segons algunes estimacions estadístiques, el núvol podria albergar entre un i cent bilions (1012 - 1014) d'estels, i la seva massa unes cinc vegades la de la Terra.
  • 34. 5-Cinturó de KuiperEl cinturó de Kuiper és un conjunt de cossos de cometa que orbiten el Sol a una distància entre 30 i 100 ua. El cinturó de Kuiper rep el seu nom en honor a Gerard Kuiper, que va predir la seva existència en els anys 1960, 30 anys abans de les primeres observacions d'aquests cossos. Pertanyen al grup dels anomenats objectes transneptunians. Els objectes descoberts fins ara tenen mides d'entre 100 i 1.000 quilòmetres de diàmetre. Es creu que aquest cinturó és la font dels cometes de curt període.