際際滷

際際滷Share a Scribd company logo
T竪cniquesart鱈stiques i composicions.Francisco Goya pinta al oli directament sobre fusta, que anteriorment  sencarregava   de tractar cuidadosament emprimant i, aix鱈 es converteixen en les seves millor peces art鱈stiques.Una de les coses mes sorprenents de Goya es que no utilitza un lEnzo per que li serveixi de guia si no que els treballs el fa directament sense necessitat  de tenir un plantilla
LES SEVES POQUESEn la seva primera 竪poca (1746-1762), En el dons les seves Obras generalment son fosques per嘆 en elles es poden discernir uns rajos de llum. Una cosa que constant-men defineix la seva obra es que sempre te ganes de acabar-la rapit. Com per exemple El armario de las regui-les.En la seva segona 竪poca (1763-1766),utilitza la T辿cnica del oli sobre un lince de gran qualitat. Els brill坦s es superposen formant els plegues de la roba o altres elements. Demostran que les seves Obras son rapides per嘆 a mes a mes amb seguretat.
La seva tercera 竪poca (1772-1774) sutilitza amb la T辿cnica doli sobre el mur que probe de les escoles italianes.La quarta 竪poca 1774-1780: Aquesta 竪poca ve marcada per la t竪cnica de loli sobre el lEnzo.  Goya utilitza un estil peculiar en aquets treballs sense fer tan cas els consells que li dona Maella o Bayeu y utilitat un gran cromatisme amb complexitat de colors i detalls.
En la quinta 竪poca de la pintura goyesca (1781-1782) sutilitza la nombrada t竪cnica de la cal i la sorra que consisteix en que sobre de la capa de ca, yeso i sorra, despr竪s sincorpora poc a poc al mortero fi que deu estar compost per 42% de cal, 52% de sorra i un 4% de yeso. Prepara bocetos del que pintar encara que despr竪s fa servir la seva imaginaci坦. Gracies aquesta improvisaci坦 es capa巽 de pintar un area de 5 per 5 metres el dia en una c炭pula.
En la sexta 竪poca ( 1782-1786) utilitza una altre vegada la t竪cnica al oli sobre el lEnzo. Conforme passen els anys la pintura de goya es cada vegada mes i mes verstil.Durant els seg端ents anys la seva pintura evoluciona lentament fins el any 1791 que encara que sense una gran capacitat de canvis ni t竪cniques.
Duran els 炭ltims anys de la seva vida Goya varia la seva T辿cnica dedicant-se a la litografia, inventada, que consisteix en un dibuix sobre pedra realitza amb un llapis o amb tinta grassa.
CONCLUSIGoya esta considerat un dels pintors mes universal del art, tant per la seva qualitat de producci坦, la for巽a de la seva personalitat y la seva t竪cnica compromesa en un per鱈ode conflictiu de la historia dEspanya. Es liniciador de nous camins art鱈stics i t竪cnics.En les seves obres, podem dir que es molt fidel amb respecte a la 竪poca hi ha que  va ser un exemple dartista comprom竪s al seu temps. Primer  va ser el pintura de lespiritu de la ra坦 i de la esperan巽a, que reflexa en els seus lEnzo la il揃lusi坦 de la conc嘆rdia Espanyola amb el seu mon amable de costumbrisme, despr竪s de la tra誰ci坦, el fracs i la m鱈sera. Els 炭ltims anys de la seva vida van poder proporcionar-li una visi坦 mes il揃lustrativa, des de  fora del pa鱈s, que a la seva mort ens va deixar.

More Related Content

Goya (Part 2)

  • 1. T竪cniquesart鱈stiques i composicions.Francisco Goya pinta al oli directament sobre fusta, que anteriorment sencarregava de tractar cuidadosament emprimant i, aix鱈 es converteixen en les seves millor peces art鱈stiques.Una de les coses mes sorprenents de Goya es que no utilitza un lEnzo per que li serveixi de guia si no que els treballs el fa directament sense necessitat de tenir un plantilla
  • 2. LES SEVES POQUESEn la seva primera 竪poca (1746-1762), En el dons les seves Obras generalment son fosques per嘆 en elles es poden discernir uns rajos de llum. Una cosa que constant-men defineix la seva obra es que sempre te ganes de acabar-la rapit. Com per exemple El armario de las regui-les.En la seva segona 竪poca (1763-1766),utilitza la T辿cnica del oli sobre un lince de gran qualitat. Els brill坦s es superposen formant els plegues de la roba o altres elements. Demostran que les seves Obras son rapides per嘆 a mes a mes amb seguretat.
  • 3. La seva tercera 竪poca (1772-1774) sutilitza amb la T辿cnica doli sobre el mur que probe de les escoles italianes.La quarta 竪poca 1774-1780: Aquesta 竪poca ve marcada per la t竪cnica de loli sobre el lEnzo. Goya utilitza un estil peculiar en aquets treballs sense fer tan cas els consells que li dona Maella o Bayeu y utilitat un gran cromatisme amb complexitat de colors i detalls.
  • 4. En la quinta 竪poca de la pintura goyesca (1781-1782) sutilitza la nombrada t竪cnica de la cal i la sorra que consisteix en que sobre de la capa de ca, yeso i sorra, despr竪s sincorpora poc a poc al mortero fi que deu estar compost per 42% de cal, 52% de sorra i un 4% de yeso. Prepara bocetos del que pintar encara que despr竪s fa servir la seva imaginaci坦. Gracies aquesta improvisaci坦 es capa巽 de pintar un area de 5 per 5 metres el dia en una c炭pula.
  • 5. En la sexta 竪poca ( 1782-1786) utilitza una altre vegada la t竪cnica al oli sobre el lEnzo. Conforme passen els anys la pintura de goya es cada vegada mes i mes verstil.Durant els seg端ents anys la seva pintura evoluciona lentament fins el any 1791 que encara que sense una gran capacitat de canvis ni t竪cniques.
  • 6. Duran els 炭ltims anys de la seva vida Goya varia la seva T辿cnica dedicant-se a la litografia, inventada, que consisteix en un dibuix sobre pedra realitza amb un llapis o amb tinta grassa.
  • 7. CONCLUSIGoya esta considerat un dels pintors mes universal del art, tant per la seva qualitat de producci坦, la for巽a de la seva personalitat y la seva t竪cnica compromesa en un per鱈ode conflictiu de la historia dEspanya. Es liniciador de nous camins art鱈stics i t竪cnics.En les seves obres, podem dir que es molt fidel amb respecte a la 竪poca hi ha que va ser un exemple dartista comprom竪s al seu temps. Primer va ser el pintura de lespiritu de la ra坦 i de la esperan巽a, que reflexa en els seus lEnzo la il揃lusi坦 de la conc嘆rdia Espanyola amb el seu mon amable de costumbrisme, despr竪s de la tra誰ci坦, el fracs i la m鱈sera. Els 炭ltims anys de la seva vida van poder proporcionar-li una visi坦 mes il揃lustrativa, des de fora del pa鱈s, que a la seva mort ens va deixar.