ݺߣ

ݺߣShare a Scribd company logo
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
thormod@gronneskridt.dk
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
Grønne skridt pecha
TAK

More Related Content

Grønne skridt pecha

Editor's Notes

  1. Vi er her for at fortælle om Grønne Skridt. Vi vil gøre det let at handle mere bæredygtigt i hverdagen ved at formidle valg og muligheder om bæredygtighed i bred forstand. Vi drømmer om, at det på sigt bliver let og attraktivt at foretage de mere bæredygtige valg i hverdagen. Vi har lavet en blog og vil bruge sociale medier til at dele inspiration og idéer til, hvordan vi kan leve mere bæredygtigt i hverdagen.
  2. Vi er en gruppe på 6 – Sara, Anna, Mette, Stine, Jakob og Marie. Vi er helt almindelige mennesker og lever helt almindelige liv i Aarhus. Vi vil gerne passe godt på byen – og hinanden. Vi tror på, bæredygtighed ikke behøver være afsavn og løftede pegefingre – det kan også handle fællesskab, livsglæde og nye muligheder. Vi er ikke eksperter – vi vil gerne selv lære, hvordan vi selv kan leve mere bæredygtigt, samtidig med vi inspirerer andre.
  3. Vi oplever ofte, at bæredygtighed er komplekst og uoverskueligt. Det er vanskeligt at gennemskue, hvordan vi træffer de mest bæredygtige valg, når vi f.eks. laver mad, køber tøj eller bygger om. Derfor vil vi formidle de gode historier – både fra helt almindelige mennesker og eksperter. Ambitionen er at gøre bæredygtighed nærværende, konkret og håndgribeligt i hverdagen, så det på sigt bliver let og attraktivt at foretage mere bæredygtige valg i hverdagen. Det er svært at finde ud af, hvor vi kan starte og hvad vi kan gøre. Vi oplever ofte, at jo mere vi forsøger at sætte os ind i emnet, jo mere komplekst bliver det – det er en jungle! Og vi får let dårlig samvittighed over, at vi ikke lever mere bæredygtigt end vi gør.
  4. For eksempel, når man køber ind: Hvad er mest bæredygtigt; at købe en tomat fra et dansk drivhus eller en, der er transporteret fra Spanien? Skal man købe økologisk og fair trade? Og hvad med emballagen, hvad er bedst for miljøet der? Det kan være svært at finde rundt i alle de forskellige mærkninger og muligheder.
  5. Et andet dilemma er, hvorvidt det er bæredygtigt at rejse. Vi vil jo gerne opleve verden – at rejse er at leve, og det gør os rigere på livsglæde og oplevelser. Men fly belaster miljøet. Omvendt kan turisme være en vigtigt bidrag til økonomien i andre verdensdele – på den måde kan det skabe socialt og økonomisk bæredygtighed i landet, vi besøger.
  6. Bæredygtighed har altså med alle aspekter af vores liv at gøre. Vi har derfor fokus på bæredygtighed i bred forstand - både miljømæssigt, socialt og økonomisk. Det nytter ikke, vi kun tænker på miljøet, hvis det ikke er økonomisk bæredygtigt. Og det nytter ikke det er en god forretning, hvis det har store menneskelige og miljømæssige konsekvenser.
  7. På vores blog gronneskridt.dk vil vi formidle de valg og muligheder, der er for at leve mere bæredygtighed i hverdagen. Vi bruger billeder, video, grafik og artikler til at vise, hvordan vi kan leve mere bæredygtig på en ’menneskelig måde’ – der skal også være plads til at leve. Siden skal indeholde konkrete tips og idéer, personlige historier, blogindlæg der lægger op til debat– gerne med humor og kant.
  8. Vi vil også bruge sociale medier. Nu er vi på Facebook og Instagram – I er velkomne til at følge os og selv bruge hashtagget #grønneskridt På sigt har I også planer om at indtage Twitter og YouTube. Vi vil dele alt fra små hverdagstips, artikler til baggrundsinformation og fordybelse. Og vi håber, at folk vil byde ind med deres tanker, tips og meninger.
  9. Vores ambitionen er at skabe dialog og debat om bæredygtighed, så vi kan inspirere og gøre hinanden klogere. Vi vil gøre bæredygtighed nærværende, vedkommende og håndgribeligt. Og vi håber, at vi på den måde kan være med til at rokke lidt ved folks holdninger og vaner, så flere tager nogle små grønne skridt.
  10. Vi er ikke ude på at give nogen dårlig samvittighed - her er ingen løftede pegefingre. Tonen er let og uhøjtidelig, og humor er vigtigt. Vi er hverken ude på at udpensle dommedagsscenarier eller lave skræmmekampagner. Vi vil vise, hvordan små grønne skridt kan gøre en forskel, uden vi skal lægge vores liv helt om.
  11. Vi er ikke eksperter – vi vil gerne lære undervejs. Vi er nysgerrige efter, hvordan vi selv kan komme i gang. Der er mange gode hverdags fif – vi skal bare kende dem.
  12. Vi sætter fokus på et nyt tema hver måned Det første tema er bæredygtig ferie. Og i juli er temaet bæredygtig mad. I august sætter vi fokus på genbrug. Vi vil selvfølgelig gerne høre, om I har noget, I tænker det er en god idé at sætte fokus på Marie
  13. Vi er stolte af at kunne præsentere Thormod. Thormod er en gennemgående figur på vores blog. Han har sin egen brevkasse på grønneskridt.dk, og han kan svare på næsten alt. Skriv til ham på thormod@gronneskridt.dk
  14. Eksempel på et spørgsmål til Thormod, er Sofie, der er afhængig af charterferier. Thormod råder hende til melde sig ind i en vinterbadeklub – her kan hun få fællesskab, hyppige badeture og varme i sauna.
  15. Vi drømmer om at starte en bevægelse, så det bliver en selvfølge at leve mere bæredygtigt. Vi vil gerne have flere med, og vi håber på at flere i Aarhus vil hjælpe med at sprede budskabet. Vi starter med at finde ud af, hvordan vi selv kan komme i gang. Vi er nysgerrige, har meget at lære og starter med os selv, der hvor vi ikke behøver spørge om lov og ikke behøver at bede om penge. Hensigten er ikke bare, at dem der allerede går op i bæredygtighed bliver endnu mere bæredygtige, men at vi alle bliver opmærksomme på, hvordan vi kan tage små grønne skridt.
  16. Arrangementer: Vi vil afholde en række workshops, debatter og inspirationsarrangementer, der kan være med til at skabe en øget bevidsthed om bæredygtighed og synlighed om Grønne Skridt. Gennem workshops og debatter vil vi udvide vores netværk, samtidig med vi selv får nye input og idéer. Sæt kryds i kalenderen d. 16. juni: Vi holder et inspirationsarrangement om bæredygtighed sammen med Cirkus Mærkbar. Cirkus Mærkbar handler om at gøre bæredygtighed konkret, mærkbart og håndgribeligt for børn og unge. Vi vil gerne høre, hvad du er optaget af. Hvad ser du som udfordringer og muligheder i forhold til at leve mere bæredygtigt i hverdagen? Vi håber her på at skabe større opmærksomhed om bæredygtighed. Vi vil gerne skabe fællesskab om sagen. Find det på Facebook, hvis du vil være med!
  17. Vil du være med? Vi vil rigtig gerne have dine ideer og input med. Skriv til os på kontakt@gronneskridt.dk eller find os på Facebook eller Instagram, hvis du vil være med eller bidrage på en eller anden måde!