際際滷

際際滷Share a Scribd company logo
IMATGE DIGITAL, INTRODUCCI AL GIMP
VISI ULL VS. FOTOGRAFIA
No enfoca excepte si ho demanem. Enfoc automtic. No discrimina. Visi坦 selectiva: podem fixar la vista en el que volem veure. La cmara exagera el constrast de llum, encara que el flash pot salvar-nos. La nostra vista corregeix el contrast de llum. Imatge fixa. Veiem moviment, continu誰tat. Es veu 2D, sense profunditat. Veiem 3D, amb profunditat. VISI FOTOGRFICA VISI ULL
CMARA DIGITAL VS. CMARA ANALGICA
Elementos en comun entre la c叩mara anal坦gica y la c叩mara digital Existen diferencias notables entre el funcionamiento de la c叩mara anal坦gica y la c叩mara digital. Ambas tienen en com炭n : * Diafragma y obturador. * Las lentes y el sistema de enfoque (el autoenfoque) y zoom. * Fot坦metro. Todos estos elementos que hemos citado se encuentran tanto en las c叩maras digitales como en las anal坦gicas. Las dos reciben la luz a trav辿s de las lentes con las que logran la imagen. El obturador y el diafragma cumplen la funci坦n de medir la luz dependiendo de la sensibilidad de la c叩mara.
Diferencias entre la c叩mara normal y la c叩mara digital Se observan bastantes  diferencias notables  de la tecnolog鱈a digital a la fotograf鱈a normal o anal坦gica, destacamos las siguientes: * La c叩mara digital prescinde del tradicional carrete o pel鱈cula de fotos utilizando en su lugar un sensor de imagen. * La imagen captada por una c叩mara digital se encuentra unida a la tecnolog鱈a inform叩tica, su tratamiento y retoque es a trav辿s de las computadoras u ordenadores. * La fotograf鱈a o imagen digital puede retocarse de forma inmediata, la fotograf鱈a tradicional no. * La foto digital consta de un monitor LCD, con muchas funciones. * El revelado funciona de forma digital sin carrette, en las c叩maras tradicionales la pel鱈cula se revela en el cuarto oscuro.
IMATGE DIGITAL VS. IMATGE ANALGICA
Les imatges anal嘆giques les podem observar en paper mentres que les imatges digitals les podem manipular en un equip informtic.
La transformaci坦 duna imatge anal嘆gica en una imatge digital sanomena digitalitzaci坦 i la fem mitjan巽ant lescaner.
TIPUS DIMATGES DIGITALS
Podr鱈em classificar les imatges digitals en dos grans grups: els  mapes de bits o bitmaps , compostes per quadradets diminuts anomenats  p鱈xels , on cada p鱈xel cont辿 la informaci坦 del color. Les  imatges vectorials , compostes per  l鱈nies rectes i corbes . Per exemple, quan dibuixem amb Paint.
PIXELS
Ja hem dit que els p鱈xels s坦n quadradets diminuts que componen un imatge de mapa de bits.
s important assenyalar que cada p鱈xel nom辿s pot contenir un color, que pot ser una mescla dels colors vermell, verd i blau.
檎掘皆或晦雨遺鴛用
La resoluci坦 duna imatge digital 辿s la concentraci坦 o densitat de p鱈xels que t辿. Al wikipedia podem trobar les imatges amb diferents pixelacions.  Aquesta imatge per exemple t辿 250 x 201 p鱈xels.
Aquesta altra imatge t辿 500 x 402 p鱈xels.
El nombre de p鱈xels duna imatge digitalitzada 辿s fix. Per tant, en augmentar-ne la mida, en redu誰m la resoluci坦 i disminueix la qualitat de la imatge. Per aix嘆 a vegades les imatges al videoprojector es veuen borroses.
CLCUL DE LA MIDA DIMPRESSI DUNA IMATGE
La resoluci坦 duna imatge se sol mesurar en p鱈xels per polzada (ppp o ppi, de langl竪s pixels per inch) i, en algun cas, en p鱈xels per cent鱈metre. Si una imatge t辿 una resoluci坦 de 72 ppp i 300 p鱈xels en horitzontal x 200 p鱈xels en vertical, podem calcular les mides dimpressi坦. Farem els clculs de la horitzontal primer i despr辿s de la mida vertical.
Sabem que la imatge t辿 una resoluci坦 de 72 ppp (p鱈xels pel polzada) i 300 p鱈xels en horitzontal. Sabem tamb辿 que una polzada s坦n 2,54 cm. Podem calcular les mides dimpressi坦: 300 p鱈xels / 72 p鱈xel per polzada = 4,17 polzades Sabem que una polzada mesura 2,54 cm, per tant: 4,17 polzades x 2,54 cm / polzada = 10,59 cm horitzontals
Sabem tamb辿 que la imatge t辿 200 p鱈xels en vertical. Podem calcular aleshores la seva mida vertical sobre el paper dimpressi坦: 200 p鱈xels / 72 p鱈xel per polzada = 2,78 polzades Sabem que una polzada medeix 2,54 cm, per tant: 2,78 polzades x 2,54 cm / polzada = 7,06 cm verticals Per tant la imatge mesurar 10,59 cm horitzontals i 7,06 cm verticals.
Tenim una imatge de resoluci坦 de 300 ppp i 3000 x 2000 p鱈xels. Volem saber quant espai ocupar en un paper. Calcula la seva mida en cm sobre el paper dimpressi坦.
COLOR:  MODEL COLORIMTRIC  RGB
La pantalla de lordinador i la majoria daparells digitals nom辿s poden mostrar tres colors bsics: el vermell ( R ed), el verd ( G reen) i el blau ( B lue). s el que es coneix com a model colorim竪tric  RGB . Tots els altres colors s坦n una mescla daquests.
PROGRAMES TRACTAMENT FOTOGRAFIA DIGITAL
Imatges vectorials Dibuix t竪cnic en 2D i 3D AutoCAD Autosketch Qcad CATIA Imatges vectorials Dibuix art鱈stic. CorelDRAW FreeHand Inkscape Illustrator Mapes de bits Retoc fotogrfic, Gesti坦 darxius fotogrfics, Visors dimatges,  etc GIMP Photoshop Paint Shop Pro Picasa IrfanView Tipus dimatges Aplicacions Programes
FORMATS DIMATGE
.png .gif .jpg o .jpeg .tif o .tiff .bmp Descripci坦 Extensi坦

More Related Content

IMATGE DIGITAL

  • 2. VISI ULL VS. FOTOGRAFIA
  • 3. No enfoca excepte si ho demanem. Enfoc automtic. No discrimina. Visi坦 selectiva: podem fixar la vista en el que volem veure. La cmara exagera el constrast de llum, encara que el flash pot salvar-nos. La nostra vista corregeix el contrast de llum. Imatge fixa. Veiem moviment, continu誰tat. Es veu 2D, sense profunditat. Veiem 3D, amb profunditat. VISI FOTOGRFICA VISI ULL
  • 4. CMARA DIGITAL VS. CMARA ANALGICA
  • 5. Elementos en comun entre la c叩mara anal坦gica y la c叩mara digital Existen diferencias notables entre el funcionamiento de la c叩mara anal坦gica y la c叩mara digital. Ambas tienen en com炭n : * Diafragma y obturador. * Las lentes y el sistema de enfoque (el autoenfoque) y zoom. * Fot坦metro. Todos estos elementos que hemos citado se encuentran tanto en las c叩maras digitales como en las anal坦gicas. Las dos reciben la luz a trav辿s de las lentes con las que logran la imagen. El obturador y el diafragma cumplen la funci坦n de medir la luz dependiendo de la sensibilidad de la c叩mara.
  • 6. Diferencias entre la c叩mara normal y la c叩mara digital Se observan bastantes diferencias notables de la tecnolog鱈a digital a la fotograf鱈a normal o anal坦gica, destacamos las siguientes: * La c叩mara digital prescinde del tradicional carrete o pel鱈cula de fotos utilizando en su lugar un sensor de imagen. * La imagen captada por una c叩mara digital se encuentra unida a la tecnolog鱈a inform叩tica, su tratamiento y retoque es a trav辿s de las computadoras u ordenadores. * La fotograf鱈a o imagen digital puede retocarse de forma inmediata, la fotograf鱈a tradicional no. * La foto digital consta de un monitor LCD, con muchas funciones. * El revelado funciona de forma digital sin carrette, en las c叩maras tradicionales la pel鱈cula se revela en el cuarto oscuro.
  • 7. IMATGE DIGITAL VS. IMATGE ANALGICA
  • 8. Les imatges anal嘆giques les podem observar en paper mentres que les imatges digitals les podem manipular en un equip informtic.
  • 9. La transformaci坦 duna imatge anal嘆gica en una imatge digital sanomena digitalitzaci坦 i la fem mitjan巽ant lescaner.
  • 11. Podr鱈em classificar les imatges digitals en dos grans grups: els mapes de bits o bitmaps , compostes per quadradets diminuts anomenats p鱈xels , on cada p鱈xel cont辿 la informaci坦 del color. Les imatges vectorials , compostes per l鱈nies rectes i corbes . Per exemple, quan dibuixem amb Paint.
  • 13. Ja hem dit que els p鱈xels s坦n quadradets diminuts que componen un imatge de mapa de bits.
  • 14. s important assenyalar que cada p鱈xel nom辿s pot contenir un color, que pot ser una mescla dels colors vermell, verd i blau.
  • 16. La resoluci坦 duna imatge digital 辿s la concentraci坦 o densitat de p鱈xels que t辿. Al wikipedia podem trobar les imatges amb diferents pixelacions. Aquesta imatge per exemple t辿 250 x 201 p鱈xels.
  • 17. Aquesta altra imatge t辿 500 x 402 p鱈xels.
  • 18. El nombre de p鱈xels duna imatge digitalitzada 辿s fix. Per tant, en augmentar-ne la mida, en redu誰m la resoluci坦 i disminueix la qualitat de la imatge. Per aix嘆 a vegades les imatges al videoprojector es veuen borroses.
  • 19. CLCUL DE LA MIDA DIMPRESSI DUNA IMATGE
  • 20. La resoluci坦 duna imatge se sol mesurar en p鱈xels per polzada (ppp o ppi, de langl竪s pixels per inch) i, en algun cas, en p鱈xels per cent鱈metre. Si una imatge t辿 una resoluci坦 de 72 ppp i 300 p鱈xels en horitzontal x 200 p鱈xels en vertical, podem calcular les mides dimpressi坦. Farem els clculs de la horitzontal primer i despr辿s de la mida vertical.
  • 21. Sabem que la imatge t辿 una resoluci坦 de 72 ppp (p鱈xels pel polzada) i 300 p鱈xels en horitzontal. Sabem tamb辿 que una polzada s坦n 2,54 cm. Podem calcular les mides dimpressi坦: 300 p鱈xels / 72 p鱈xel per polzada = 4,17 polzades Sabem que una polzada mesura 2,54 cm, per tant: 4,17 polzades x 2,54 cm / polzada = 10,59 cm horitzontals
  • 22. Sabem tamb辿 que la imatge t辿 200 p鱈xels en vertical. Podem calcular aleshores la seva mida vertical sobre el paper dimpressi坦: 200 p鱈xels / 72 p鱈xel per polzada = 2,78 polzades Sabem que una polzada medeix 2,54 cm, per tant: 2,78 polzades x 2,54 cm / polzada = 7,06 cm verticals Per tant la imatge mesurar 10,59 cm horitzontals i 7,06 cm verticals.
  • 23. Tenim una imatge de resoluci坦 de 300 ppp i 3000 x 2000 p鱈xels. Volem saber quant espai ocupar en un paper. Calcula la seva mida en cm sobre el paper dimpressi坦.
  • 24. COLOR: MODEL COLORIMTRIC RGB
  • 25. La pantalla de lordinador i la majoria daparells digitals nom辿s poden mostrar tres colors bsics: el vermell ( R ed), el verd ( G reen) i el blau ( B lue). s el que es coneix com a model colorim竪tric RGB . Tots els altres colors s坦n una mescla daquests.
  • 27. Imatges vectorials Dibuix t竪cnic en 2D i 3D AutoCAD Autosketch Qcad CATIA Imatges vectorials Dibuix art鱈stic. CorelDRAW FreeHand Inkscape Illustrator Mapes de bits Retoc fotogrfic, Gesti坦 darxius fotogrfics, Visors dimatges, etc GIMP Photoshop Paint Shop Pro Picasa IrfanView Tipus dimatges Aplicacions Programes
  • 29. .png .gif .jpg o .jpeg .tif o .tiff .bmp Descripci坦 Extensi坦