ݺߣ

ݺߣShare a Scribd company logo
La web 2.0 com a suport  a les organitzacions Generant pensament 2.0...
Antics mètodes per a nous temps? Si cerques resultats diferents, no facis sempre el mateix. Albert Einstein Totes les nostres accions de  màrqueting tradicional  tenen un comportament similar: aconsegueixen un  marcat impacte en un punt concret  de les inquietes aigües del mercat objectiu (major o menor impacte en funció de la inversió realitzada) amb petites zones d’influència transversals, representades per cercles excèntrics al voltant de l’impacte principal.
Però que passa quan la gota es transforma en pluja?  L’entorn 2.0  és com un gran toll d’aigua que rep multitud d’impactes consecutius: els cercles resultants d’una gota, se sumen als de les gotes veïnes, creant multitud interseccions... L’efecte de cadascuna d’elles interactua amb el de les seves veïnes, produint una reacció en cadena que es transmet per tot l’entorn!
Web 1.0, la primera generació d’internet Internet va néixer com un conjunt de documents disponibles a través de la xarxa, que mostraven textos amb hipervincles, intercomunicats, i que incorporaven en ocasions fotografies. Hi havia un petit grup de persones que aportava continguts i un gran nombre d'usuaris/es que en feien ús. Era el que avui s'anomena la  web 1.0
Neix el concepte de Web 2.0 En els darrers anys s'ha produït un canvi a la xarxa que ha desembocat a la  web 2.0 :  han aparegut  entorns participatius  que permeten a les persones usuàries, en altre temps receptores passives, de  col·laborar, d'aportar continguts, d'opinar i d'interactuar amb la web .  Aquesta actitud vital davant d'internet ha motivat que moltes empreses hagin vist clar que aquesta  web 2.0  els permetia d'acostar-se més a clients, proveïdors i contactes per retroalimentar-se amb les seves impressions, crítiques i/o suggeriments, al mateix temps que permet el treball virtual amb persones col·laboradores externes o amb teletreballadores.
La web participativa Amb la  web 2.0  el concepte de  web participativa  agafa un nou relleu. I amb l’evolució del  programari lliure  aquestes tecnologies ens permeten donar solucions molt potents amb curts temps d’implantació i costos molt raonables. Solucions a mida de les necessitats de cada organització que poden incloure: Blocs personals i/o corporatius Sindicació de notícies Informació descarregable  Enquestes a usuaris/es Espai de contacte Vídeos informatius Accés directe a xarxes socials Espais restringits amb password Fòrums i/o xat... Què podem aportar des de GPF? A GPF dissenyem, programem, implementem solucions a mida de cada organització i donem –quan així es requereix- la formació necessària.
Eines comunicatives i de gestió Una de les assignatures pendents de moltes organitzacions acostuma a ser la  comunicació interna   i de gestió . Dins les nostres organitzacions,  acollim adequadament  a les noves incorporacions? Tenim assegurada una fluida  gestió del coneixement ? Disposem de vies de  feedback  amb les persones clientes, proveïdores o col·laboradores? Les noves eines participatives, ens acosten solucions molt eficients. Què podem aportar des de GPF? Com a productes podem destacar: Intranets  orientades a la comunicació i a la gestió del coneixement Extranets , eines especialment pensades per a la comunicació externa Disseny de  bases de dades  especialment dissenyades per a cada aplicació "Una col·lecció de dades no és informació, una col·lecció d'informació no és coneixement, una col·lecció de coneixement no és saviesa i una col·lecció de saviesa no és necessàriament la veritat". Neil Fleming   "Una col·lecció de dades no és informació,  una col·lecció d'informació no és coneixement,  una col·lecció de coneixement no és saviesa  i una col·lecció de saviesa no és necessàriament la veritat". Neil Fleming
Màrqueting on-line “ Mai no caminis pel camí marcat,  ja que et conduirà irremissiblement  fins el lloc on van anar els altres” (Graham Bell).  Com comentàvem al començament d’aquesta presentació, el màrqueting tradicional està donant pas a una  nova concepció del màrquèting , més basat en el  boca-orella , en la  recomanació  de persones conegudes, en la  informació que “ens trobem”  en el moment en que la cerquem... Aquesta realitat ha generat el naixement de fenòmens com el  màrqueting viral , aquell que s’esten com un virus per la xarxa, saltant lliurament sense un pla establert. Què podem aportar des de GPF? Són moltes les disciplines del nou màrqueting en les quals podem col·laborar a les organitzacions clientes. Només a tall d’exemple: Fer aparèixer la  web i publicitat  del client de forma predominant a les cerques  a   Google . Creació i gestió –si així cal- de publicacions  newsletter  (butlletins informatius) com a eina d’informació i fidelització. Alta, personalització i configuració del perfil de l’organització a les xarxes socials
Xarxes de contactes Web 2.0, una nova manera  de fer  networking Els  entorns participatius  constitueixen una potent manera d’ establir   relacions  amb potencials clients, proveïdors i/o col·laboradors. Actualment un tipus d’eina que està funcionant amb una gran intensitat són les  plataformes de networking , anomenades també  software social .  Aquestes plataformes ajuden a crear i a gestionar  xarxes de contactes . Parteixen de la  teoria dels sis graus de separació : qualsevol persona està separada d’una altra, sigui de la part del món que sigui, a través de cinc persones intermediàries. I aquestes eines són la millor manera de verificar-ho... Les dues plataformes estrictament orientades al networking empresarial són  Linkedin  i  Xing , malgrat que la xarxa social a nivell personal que ha aconseguit més renom és el  Facebook . Què podem aportar des de GPF? El nostre coneixement del funcionament d’aquests entorns ens permet aconsellar i orientar a les organitzacions en el seu ús i en la manera més adient d’utilitzar-los.
Estem a la seva disposició Quedem a la seva disposició per ampliar    qualsevol de les informacions descrites i  presentar-vos pressupost detallat  de les accions que consideri oportunes Gràcies per la seva atenció!

More Related Content

Informació GPF 2.0

  • 1. La web 2.0 com a suport a les organitzacions Generant pensament 2.0...
  • 2. Antics mètodes per a nous temps? Si cerques resultats diferents, no facis sempre el mateix. Albert Einstein Totes les nostres accions de màrqueting tradicional tenen un comportament similar: aconsegueixen un marcat impacte en un punt concret de les inquietes aigües del mercat objectiu (major o menor impacte en funció de la inversió realitzada) amb petites zones d’influència transversals, representades per cercles excèntrics al voltant de l’impacte principal.
  • 3. Però que passa quan la gota es transforma en pluja? L’entorn 2.0 és com un gran toll d’aigua que rep multitud d’impactes consecutius: els cercles resultants d’una gota, se sumen als de les gotes veïnes, creant multitud interseccions... L’efecte de cadascuna d’elles interactua amb el de les seves veïnes, produint una reacció en cadena que es transmet per tot l’entorn!
  • 4. Web 1.0, la primera generació d’internet Internet va néixer com un conjunt de documents disponibles a través de la xarxa, que mostraven textos amb hipervincles, intercomunicats, i que incorporaven en ocasions fotografies. Hi havia un petit grup de persones que aportava continguts i un gran nombre d'usuaris/es que en feien ús. Era el que avui s'anomena la web 1.0
  • 5. Neix el concepte de Web 2.0 En els darrers anys s'ha produït un canvi a la xarxa que ha desembocat a la web 2.0 : han aparegut entorns participatius que permeten a les persones usuàries, en altre temps receptores passives, de col·laborar, d'aportar continguts, d'opinar i d'interactuar amb la web . Aquesta actitud vital davant d'internet ha motivat que moltes empreses hagin vist clar que aquesta web 2.0 els permetia d'acostar-se més a clients, proveïdors i contactes per retroalimentar-se amb les seves impressions, crítiques i/o suggeriments, al mateix temps que permet el treball virtual amb persones col·laboradores externes o amb teletreballadores.
  • 6. La web participativa Amb la web 2.0 el concepte de web participativa agafa un nou relleu. I amb l’evolució del programari lliure aquestes tecnologies ens permeten donar solucions molt potents amb curts temps d’implantació i costos molt raonables. Solucions a mida de les necessitats de cada organització que poden incloure: Blocs personals i/o corporatius Sindicació de notícies Informació descarregable Enquestes a usuaris/es Espai de contacte Vídeos informatius Accés directe a xarxes socials Espais restringits amb password Fòrums i/o xat... Què podem aportar des de GPF? A GPF dissenyem, programem, implementem solucions a mida de cada organització i donem –quan així es requereix- la formació necessària.
  • 7. Eines comunicatives i de gestió Una de les assignatures pendents de moltes organitzacions acostuma a ser la comunicació interna i de gestió . Dins les nostres organitzacions, acollim adequadament a les noves incorporacions? Tenim assegurada una fluida gestió del coneixement ? Disposem de vies de feedback amb les persones clientes, proveïdores o col·laboradores? Les noves eines participatives, ens acosten solucions molt eficients. Què podem aportar des de GPF? Com a productes podem destacar: Intranets orientades a la comunicació i a la gestió del coneixement Extranets , eines especialment pensades per a la comunicació externa Disseny de bases de dades especialment dissenyades per a cada aplicació "Una col·lecció de dades no és informació, una col·lecció d'informació no és coneixement, una col·lecció de coneixement no és saviesa i una col·lecció de saviesa no és necessàriament la veritat". Neil Fleming "Una col·lecció de dades no és informació, una col·lecció d'informació no és coneixement, una col·lecció de coneixement no és saviesa i una col·lecció de saviesa no és necessàriament la veritat". Neil Fleming
  • 8. Màrqueting on-line “ Mai no caminis pel camí marcat, ja que et conduirà irremissiblement fins el lloc on van anar els altres” (Graham Bell). Com comentàvem al començament d’aquesta presentació, el màrqueting tradicional està donant pas a una nova concepció del màrquèting , més basat en el boca-orella , en la recomanació de persones conegudes, en la informació que “ens trobem” en el moment en que la cerquem... Aquesta realitat ha generat el naixement de fenòmens com el màrqueting viral , aquell que s’esten com un virus per la xarxa, saltant lliurament sense un pla establert. Què podem aportar des de GPF? Són moltes les disciplines del nou màrqueting en les quals podem col·laborar a les organitzacions clientes. Només a tall d’exemple: Fer aparèixer la web i publicitat del client de forma predominant a les cerques a Google . Creació i gestió –si així cal- de publicacions newsletter (butlletins informatius) com a eina d’informació i fidelització. Alta, personalització i configuració del perfil de l’organització a les xarxes socials
  • 9. Xarxes de contactes Web 2.0, una nova manera de fer networking Els entorns participatius constitueixen una potent manera d’ establir relacions amb potencials clients, proveïdors i/o col·laboradors. Actualment un tipus d’eina que està funcionant amb una gran intensitat són les plataformes de networking , anomenades també software social . Aquestes plataformes ajuden a crear i a gestionar xarxes de contactes . Parteixen de la teoria dels sis graus de separació : qualsevol persona està separada d’una altra, sigui de la part del món que sigui, a través de cinc persones intermediàries. I aquestes eines són la millor manera de verificar-ho... Les dues plataformes estrictament orientades al networking empresarial són Linkedin i Xing , malgrat que la xarxa social a nivell personal que ha aconseguit més renom és el Facebook . Què podem aportar des de GPF? El nostre coneixement del funcionament d’aquests entorns ens permet aconsellar i orientar a les organitzacions en el seu ús i en la manera més adient d’utilitzar-los.
  • 10. Estem a la seva disposició Quedem a la seva disposició per ampliar qualsevol de les informacions descrites i presentar-vos pressupost detallat de les accions que consideri oportunes Gràcies per la seva atenció!