際際滷

際際滷Share a Scribd company logo
JORNADES DE FORMACI DE TUTORES i TUTORS D'AULA D'ACOLLIDAFormaci坦 inicialEquip LIC  Vall竪s OccidentalSetembre 2010
ndexMarc general 	Pla LICFuncions Tutor  AA i CLICAcollida inicial de lalumne/a i de la fam鱈lia
Acollida
Pla dacollida
Avaluaci坦 inicial
Aula dacollida
Organitzaci坦 de lauladacollida
Caracter鱈stiques de lalumnat
Aprenentatge de la llengua
禽庄壊壊艶稼霞糸u稼庄岳温岳壊糸庄糸界岳庄援顎艶壊
Plans individualitzats (PI)SUBDIRECCI GENERALDORIENTACI CURRICULAR I SERVEIS EDUCATIUSServei de diversificaci坦 curricularServei de coordinaci坦 dels SEServei dordenaci坦 curricularCoordinaci坦 i Equips LIC als Serveis Territorials
Pla per a la llengua i la cohesi坦 social                                                   Pla educatiu                                                     dentornCentre acollidorAula dacollida
Pla per a la llengua i la cohesi坦 socials de la llengua catalanaCohesi坦 socialEducaci坦 interculturalEquitateducativa
Consolidar la llengua catalana com a llengua vehicular als centres educatius i com a eix vertebrador dun projecte pluriling端e.Actualitzar les metodologies, les estrat竪gies i els recursos didctics davant la creixent diversitat ling端鱈stica i cultural de lalumnat, a les diferents etapes educatives.Llengua
InterculturalitatDesenvolupar una consci竪ncia digualtat com a condici坦 pr竪via per al coneixement i el respecte de les difer竪ncies culturals en el marc de la nostra realitat.Potenciar la cultura del dileg i la conviv竪ncia.
Cohesi坦socialGarantir lequitat i crear les condicions que facin possible la igualtat doportunitats per accedir a una educaci坦 de qualitat.Fomentar la inclusi坦 social i escolar de tot lalumnat i evitar qualsevol tipus de marginaci坦.
Professionals implicatsServeis territorials Cap de Serveis Educatius iFormaci坦 Permanent (Pilar Carasa)/Inspector mbit LIC (J.Llu鱈sForcada)/Coordinadora LIC (Anna M辿ndez)Zona educativaAssessor/a  LICCentre                               Coordinador/a LIC de centreAula dacollidaTutor/a  de laula dacollida
Funcionsdel tutor/a de laula dacollidaEltutor/a de laula dacollida ha de dur a terme, llevat de lesadaptacionsespec鱈fiques que cada centre pugui decidir, les funcions seg端ents: Coordinar lavaluaci坦 inicial i col揃laborar en lelaboraci坦 dels plans individualitzats i, si escau, de les adaptacions curriculars, dacord amb les necessitats educatives de cada un dels alumnes respecte al seu proc辿s densenyament i aprenentatge.
Gestionar laula dacollida: planificar recursos i actuacions, programar les seq端竪ncies daprenentatge, aplicar les metodologies m辿s adequades i avaluar processos i resultats.
Aplicar metodologies i estrat竪gies dimmersi坦 ling端鱈stica per a ladquisici坦 de la llengua. Funcionsdel tutor/a de laula dacollidaFacilitar, en la mesura que sigui possible, lacc辿s de lalumnat nouvingut al curr鱈culum ordinari.
Promoure la integraci坦 de lalumnat nouvingut a les seves aules de refer竪ncia.
Col揃laborar en la sensibilitzaci坦 i introducci坦 de leducaci坦 intercultural en el proc辿s educatiu de lalumnat nouvingut.
Coordinar-se amb el coordinador/a de llengua, interculturalitat i cohesi坦 social del centre i amb els professionals especialistes dels  serveis educatius.
Participar en les reunions dels equips docents i comissions davaluaci坦, per coordinar actuacions i fer el seguiment dels alumnes a fi dassegurar la coher竪ncia educativa. Funcions del coordinador/a LICPromoure en la comunitat educativa actuacions per a la sensibilitzaci坦,foment i consolidaci坦 de leducaci坦 intercultural i de la llengua catalana com a eix vertebrador dun projecte educatiu pluriling端e.
Assessorar l'equip directiu i col揃laborar en lactualitzaci坦 dels documents dorganitzaci坦 del centre i en la gesti坦 de les actuacions que fan refer竪ncia a lacollida i integraci坦 de lalumnat nouvingut, a latenci坦 a lalumnat en risc dexclusi坦 i a la promoci坦 de l炭s de la llengua, leducaci坦 intercultural i la conviv竪ncia en el centre.
Promoure actuacions en el centre i en col揃laboraci坦 amb lentorn, perpotenciar la conviv竪ncia mitjan巽ant l炭s de la llengua catalana i leducaci坦  intercultural, afavorint la participaci坦 de lalumnat i garantint-ne la igualtat doportunitats.
Funcions del coordinador/a LICCol揃laborar en la definici坦 destrat竪gies datenci坦 a lalumnat nouvingut i/o en risc dexclusi坦, participar en lorganitzaci坦 i optimitzaci坦 dels recursos i coordinar les actuacions dels professionals externs que hi intervenen.
 Participar amb lequip directiu en les actuacions que es deriven del Pla educatiu dentorn.
 Assumir funcions que es deriven del Pla per a la llengua i la cohesi坦 social, per delegaci坦 de la direcci坦 del centre.Acollidas m辿s una actitud que uns protocols, ha de suposar uns comportaments clids.
Facilita molt una bona escolaritzaci坦 posterior.
No 辿s impossible: aprendre a fer una rialla en el moment oport炭, tenir una paraula afectuosa per aquell alumne que ho passa malament, saber posar-nos a la seva pell, pensar que podria ser el nostre fill o filla.A qui va dirigida?A lalumnat nouvingut.
A les seves 韓温馨鱈鉛庄艶壊.
A tota aquella persona que per canvi de resid竪ncia o lloc de treball t辿 dificultats d instal揃laci坦 o acomodaci坦 entre nosaltres: nous mestres, conserges, monitors, personal extern,... Qui ha de fer lacollida?Lhem de fer tots, no nom辿s la tutora de laula dacollida, la CLIC o lequip directiu.
Tots els membres de la comunitat educativa: conserges, tutors, especialistes, monitors, fam鱈lies i la resta dels alumnes.Alumnat nouvingutLesfor巽 daquestes nenes i nens massa sovint no es pot dedicar a laprenentatge han dinvertir-lo en defensa de lautoestima, en lautoprotecci坦, en la recerca de la complicitat de lun i de laltre, en la fugida de la soledat, del desarrelament, del rebuig i de la incomprensi坦.
Cal un clima i una atmosfera de qualitat i respecte, saber escoltar, saber veure el bagatge personal de lalumne, cal partir del que ja sap per augmentar-li lautoestima i la confian巽a en ell mateix que ha perdut en despla巽ar-se de lentorn on sha socialitzat ja que acaba de perdre els vincles afectius que li donaven confian巽a i seguretat.Alumnat nouvingutLa s鱈ndrome dUlisses o dol migratori afecta a un de cada set immigrants extracomunitaris. Desequilibri entre les demandes ambientals i la capacitat de resposta o adaptaci坦. Somatitzacions i dolors corporals. Afecta als sistemes immunol嘆gics, cardiovasculars, endocr鱈 i metab嘆lic. Enyor a les vies. Dep竪n de lacollida que reben la duraci坦 del dol. Dolor en el retorn a la terra dorigen.
Posar per davant la necessitat de lalumne i confiar absolutament en les seves possibilitats.Aprenentatge ling端鱈sticUna bona acollida 辿s imprescindible per laprenentatge de la nova llengua.
s molt important que es valori i sincorpori sempre que es pugui all嘆 que saben els nens com la pr嘆pia llengua: pronunciant de manera adequada els noms i cognoms estrangers, coneixent les salutacions per acomiadar-se o en arribar, en la decoraci坦 de la classe i lescola, biblioteca,...
Sapr竪n la llengua parlant-la. Intentar planificar m辿s activitats orals, situacions comunicatives reals, funcionals,... Pla dacollidaTIL DINMIC INTEGRAT  CONSENSUATque contempliTrmits administratius i acolliment
Mesures organitzatives i metodol嘆giques Pla dacollida
Instruments davaluaci坦 inicial Compet竪ncies de L1  Coneixement del principi alfab竪tic Coneixements de matemtiquesLleng端eshttp://www.xtec.es/lic/nouvingut/professorat/prof_aval_instruments.htm
Laula dacollida ha de ser un recurs i una estrat竪gia...FlexibleOberta                    Interm竪diaIntensiva                                        Inclusiva
Organitzaci坦 de lauladacollidaGesti坦 de laula
Caracter鱈stiques de lalumnatnouvingut
或姻乙温稼庄岳噛温界庄坦鞄看姻姻庄温
Espais
MaterialsGesti坦 de laulaTasques del tutor/a  de lAA.

More Related Content

Jornades tutors aa

  • 1. JORNADES DE FORMACI DE TUTORES i TUTORS D'AULA D'ACOLLIDAFormaci坦 inicialEquip LIC Vall竪s OccidentalSetembre 2010
  • 2. ndexMarc general Pla LICFuncions Tutor AA i CLICAcollida inicial de lalumne/a i de la fam鱈lia
  • 11. Plans individualitzats (PI)SUBDIRECCI GENERALDORIENTACI CURRICULAR I SERVEIS EDUCATIUSServei de diversificaci坦 curricularServei de coordinaci坦 dels SEServei dordenaci坦 curricularCoordinaci坦 i Equips LIC als Serveis Territorials
  • 12. Pla per a la llengua i la cohesi坦 social Pla educatiu dentornCentre acollidorAula dacollida
  • 13. Pla per a la llengua i la cohesi坦 socials de la llengua catalanaCohesi坦 socialEducaci坦 interculturalEquitateducativa
  • 14. Consolidar la llengua catalana com a llengua vehicular als centres educatius i com a eix vertebrador dun projecte pluriling端e.Actualitzar les metodologies, les estrat竪gies i els recursos didctics davant la creixent diversitat ling端鱈stica i cultural de lalumnat, a les diferents etapes educatives.Llengua
  • 15. InterculturalitatDesenvolupar una consci竪ncia digualtat com a condici坦 pr竪via per al coneixement i el respecte de les difer竪ncies culturals en el marc de la nostra realitat.Potenciar la cultura del dileg i la conviv竪ncia.
  • 16. Cohesi坦socialGarantir lequitat i crear les condicions que facin possible la igualtat doportunitats per accedir a una educaci坦 de qualitat.Fomentar la inclusi坦 social i escolar de tot lalumnat i evitar qualsevol tipus de marginaci坦.
  • 17. Professionals implicatsServeis territorials Cap de Serveis Educatius iFormaci坦 Permanent (Pilar Carasa)/Inspector mbit LIC (J.Llu鱈sForcada)/Coordinadora LIC (Anna M辿ndez)Zona educativaAssessor/a LICCentre Coordinador/a LIC de centreAula dacollidaTutor/a de laula dacollida
  • 18. Funcionsdel tutor/a de laula dacollidaEltutor/a de laula dacollida ha de dur a terme, llevat de lesadaptacionsespec鱈fiques que cada centre pugui decidir, les funcions seg端ents: Coordinar lavaluaci坦 inicial i col揃laborar en lelaboraci坦 dels plans individualitzats i, si escau, de les adaptacions curriculars, dacord amb les necessitats educatives de cada un dels alumnes respecte al seu proc辿s densenyament i aprenentatge.
  • 19. Gestionar laula dacollida: planificar recursos i actuacions, programar les seq端竪ncies daprenentatge, aplicar les metodologies m辿s adequades i avaluar processos i resultats.
  • 20. Aplicar metodologies i estrat竪gies dimmersi坦 ling端鱈stica per a ladquisici坦 de la llengua. Funcionsdel tutor/a de laula dacollidaFacilitar, en la mesura que sigui possible, lacc辿s de lalumnat nouvingut al curr鱈culum ordinari.
  • 21. Promoure la integraci坦 de lalumnat nouvingut a les seves aules de refer竪ncia.
  • 22. Col揃laborar en la sensibilitzaci坦 i introducci坦 de leducaci坦 intercultural en el proc辿s educatiu de lalumnat nouvingut.
  • 23. Coordinar-se amb el coordinador/a de llengua, interculturalitat i cohesi坦 social del centre i amb els professionals especialistes dels serveis educatius.
  • 24. Participar en les reunions dels equips docents i comissions davaluaci坦, per coordinar actuacions i fer el seguiment dels alumnes a fi dassegurar la coher竪ncia educativa. Funcions del coordinador/a LICPromoure en la comunitat educativa actuacions per a la sensibilitzaci坦,foment i consolidaci坦 de leducaci坦 intercultural i de la llengua catalana com a eix vertebrador dun projecte educatiu pluriling端e.
  • 25. Assessorar l'equip directiu i col揃laborar en lactualitzaci坦 dels documents dorganitzaci坦 del centre i en la gesti坦 de les actuacions que fan refer竪ncia a lacollida i integraci坦 de lalumnat nouvingut, a latenci坦 a lalumnat en risc dexclusi坦 i a la promoci坦 de l炭s de la llengua, leducaci坦 intercultural i la conviv竪ncia en el centre.
  • 26. Promoure actuacions en el centre i en col揃laboraci坦 amb lentorn, perpotenciar la conviv竪ncia mitjan巽ant l炭s de la llengua catalana i leducaci坦 intercultural, afavorint la participaci坦 de lalumnat i garantint-ne la igualtat doportunitats.
  • 27. Funcions del coordinador/a LICCol揃laborar en la definici坦 destrat竪gies datenci坦 a lalumnat nouvingut i/o en risc dexclusi坦, participar en lorganitzaci坦 i optimitzaci坦 dels recursos i coordinar les actuacions dels professionals externs que hi intervenen.
  • 28. Participar amb lequip directiu en les actuacions que es deriven del Pla educatiu dentorn.
  • 29. Assumir funcions que es deriven del Pla per a la llengua i la cohesi坦 social, per delegaci坦 de la direcci坦 del centre.Acollidas m辿s una actitud que uns protocols, ha de suposar uns comportaments clids.
  • 30. Facilita molt una bona escolaritzaci坦 posterior.
  • 31. No 辿s impossible: aprendre a fer una rialla en el moment oport炭, tenir una paraula afectuosa per aquell alumne que ho passa malament, saber posar-nos a la seva pell, pensar que podria ser el nostre fill o filla.A qui va dirigida?A lalumnat nouvingut.
  • 32. A les seves 韓温馨鱈鉛庄艶壊.
  • 33. A tota aquella persona que per canvi de resid竪ncia o lloc de treball t辿 dificultats d instal揃laci坦 o acomodaci坦 entre nosaltres: nous mestres, conserges, monitors, personal extern,... Qui ha de fer lacollida?Lhem de fer tots, no nom辿s la tutora de laula dacollida, la CLIC o lequip directiu.
  • 34. Tots els membres de la comunitat educativa: conserges, tutors, especialistes, monitors, fam鱈lies i la resta dels alumnes.Alumnat nouvingutLesfor巽 daquestes nenes i nens massa sovint no es pot dedicar a laprenentatge han dinvertir-lo en defensa de lautoestima, en lautoprotecci坦, en la recerca de la complicitat de lun i de laltre, en la fugida de la soledat, del desarrelament, del rebuig i de la incomprensi坦.
  • 35. Cal un clima i una atmosfera de qualitat i respecte, saber escoltar, saber veure el bagatge personal de lalumne, cal partir del que ja sap per augmentar-li lautoestima i la confian巽a en ell mateix que ha perdut en despla巽ar-se de lentorn on sha socialitzat ja que acaba de perdre els vincles afectius que li donaven confian巽a i seguretat.Alumnat nouvingutLa s鱈ndrome dUlisses o dol migratori afecta a un de cada set immigrants extracomunitaris. Desequilibri entre les demandes ambientals i la capacitat de resposta o adaptaci坦. Somatitzacions i dolors corporals. Afecta als sistemes immunol嘆gics, cardiovasculars, endocr鱈 i metab嘆lic. Enyor a les vies. Dep竪n de lacollida que reben la duraci坦 del dol. Dolor en el retorn a la terra dorigen.
  • 36. Posar per davant la necessitat de lalumne i confiar absolutament en les seves possibilitats.Aprenentatge ling端鱈sticUna bona acollida 辿s imprescindible per laprenentatge de la nova llengua.
  • 37. s molt important que es valori i sincorpori sempre que es pugui all嘆 que saben els nens com la pr嘆pia llengua: pronunciant de manera adequada els noms i cognoms estrangers, coneixent les salutacions per acomiadar-se o en arribar, en la decoraci坦 de la classe i lescola, biblioteca,...
  • 38. Sapr竪n la llengua parlant-la. Intentar planificar m辿s activitats orals, situacions comunicatives reals, funcionals,... Pla dacollidaTIL DINMIC INTEGRAT CONSENSUATque contempliTrmits administratius i acolliment
  • 39. Mesures organitzatives i metodol嘆giques Pla dacollida
  • 40. Instruments davaluaci坦 inicial Compet竪ncies de L1 Coneixement del principi alfab竪tic Coneixements de matemtiquesLleng端eshttp://www.xtec.es/lic/nouvingut/professorat/prof_aval_instruments.htm
  • 41. Laula dacollida ha de ser un recurs i una estrat竪gia...FlexibleOberta Interm竪diaIntensiva Inclusiva
  • 46. MaterialsGesti坦 de laulaTasques del tutor/a de lAA.
  • 49. Criteris de selecci坦 de lalumnatDE LANYPASSATDAQUESTANYALUMNES : PRI: 6竪, 5竪,4t i 3r // ESO: 4t, 3r, 2n i 1r ALUMNES : PRI: 6竪, 5竪,4t i 3r // ESO: 4t, 3r, 2n i 1r MXIM 10 ALUMNES
  • 50. Agrupament dalumnes a lAAHETEROGENIS:En petit grup, cooperatiuPER NIVELLS DECOMPETNCIA:0,1,2,3/Alfabe-titzaci坦, ...HOMOGENIS: perconeixements,...ESTRATGIESDATENCIALUMNATNOUVINGUTGRAN GRUP :Treball dexpressi坦Oral, jocs, dinmica de grups EDAT : organitza-ci坦 per cicles, ...
  • 53. Horaridaltresprofessionals que participen en latenci坦 a lalumnatnouvingutEl marc horari de lAAHauria destar oberta tot lhorari lectiu.
  • 54. Lalumnat, dentrada, hi pot assistir un mxim de mitja jornada i, a mesura que avan巽a en els aprenentatges, sha danar reduint.Cal procurar que lhorari individual de lalumne respecti les recomanacions dinici de curs sobre mat竪ries.Aquestes mat竪ries seran totes les que permetin afavorir la socialitzaci坦 de lalumnat.
  • 55. EspaisHan de facilitar estrat竪gies de treballdiversificades: racons, tallers, projectes, treballcooperatiu...
  • 56. Han de facilitar diferentstipusdagrupament: treball per parelles, petitgrup, treball individual...
  • 57. Han de ser acollidors i contenirreferents de les cultures de proced竪ncia de lalumnat.MaterialsLlibres de text, quaderns i CD-Rom
  • 58. Diccionaris i guies de conversa
  • 66. Les diferents modalitats daprenentatgeFacilitar materials, activitats, que contemplin les 3 modalitats daprenentatge:
  • 68. Auditiu (suport sonor: oral, multim竪dia)
  • 69. Kinest竪sic (dinmic, per lacci坦)Aprenentatge visualTargetes: dimatges i paraules
  • 70. Per introduir vocabulari del tema/conceptes destudi.
  • 71. Per seq端enciar una 鞄庄壊岳嘆姻庄温.
  • 72. Per fixar lalfabet, lescriptura, lortografia
  • 73. Murals: faciliten la comprensi坦, la consulta davant el dubte, la memoritzaci坦, lestudi individual,De tots els continguts que es treballen a la classe.
  • 74. Del vocabulari nou introdu誰t (mural alfab竪tic, paraules dalta freq端竪ncia).
  • 75. Mapes de pensament (mapes conceptuals)
  • 76. V鱈deos, DVD, CD Roms, llibres amb imatges, programes informticsAprenentatge auditiuLectures en veu alta: (ficci坦 i no ficci坦)
  • 77. Per parelles, tot el grup, grup petit, mestre, alumne, convidats,Audicions:
  • 78. Can巽ons, llibres escoltats, contes, programes de televisi坦, pel揃l鱈cules, s竪ries TV, documentalsProgrames informtics:
  • 79. s dels auriculars per materials TIC amb so
  • 81. Per facilitar la memoritzaci坦, lentonaci坦, dicci坦
  • 83. Enregistrament i audici坦 de produccions dels alumnes en diferents formats. L
  • 85. Jocs de rol, debats, simulacions de situacions reals (judici, entrevista, anar al metge)
  • 87. Art, mesurar, elaboraci坦 de materials, murals, treballs individuals, de grup
  • 88. Jocs:
  • 89. De taula (cartes, bingos, memoritzaci坦, aparellar)
  • 90. L炭dics: de moviment, a la pissarra, desports
  • 91. Projectes: globals tan manuals com intel揃lectuals.
  • 92. Qualsevol activitat de mans a lobra.
  • 93. Desenvolupament de temes de qualsevol rea, murals, mapes conceptuals, recerques, llibresDesenvolupar estrat竪gies dinvestigaci坦, recerca,Estrat竪gies del tutor/a de lAAHa de ser un model ling端鱈stic, interlocutor, dinamitzador i corrector subtil.Ha de saber adaptar el ritme del discurs a la comprensi坦 de lalumnat i, a m辿s,completar-lo amb gests, referents visuals,etc..Ha de saber fer pauses en lexposici坦,tenir cura de la pron炭ncia, exagerar lentonaci坦 i repetir el missatge fins a la comprensi坦.Ha danar dels mots planers als m辿s complexos i de les frases senzilles i simples a les m辿s llargues i compostes.Ha de donar temps per a la resposta, ha de saber anticipar el tema,preparar la informaci坦 de lalumnat en la conversa,i sha dassegurar que tots hi participen.
  • 99. Coneixement socioculturalElscontinguts es basen en la programaci坦 del nivell inicial de catal A1-usuari bsic http://www.xtec.net/lic/nouvingut/professorat/documenta/nivell_inicial.pdf
  • 100. TemesIdentificaci坦 personalEnsenyament i educaci坦Domini de la llenguaRelacions familiarsEstats f鱈sics i an鱈mics duna personaMenjar i beureRutines diries Temps lliure i entretenimentsHabitatge i llocs de resid竪nciaCompresViatges i trasllats
  • 102. Qu竪 volem ensenyar?
  • 103. Com ho ensenyem?
  • 104. Quan ho ensenyem?
  • 105. Qu竪, com i quan avaluem?
  • 106. Plans Individualitzats (PI)Lespecificitat del proc辿s daprenentatge daquest alumnat, sovint incorporat durant el curs escolar, amb situacions singulars fruit de la diversitat dedats, proced竪ncies i processos descolaritzaci坦 previs i especialment el fet de compartir el temps escolar entre laula dacollida o altres estructures de suport i laula ordinria, fa necessria lelaboraci坦 dun pla individualitzat (PI). Aquest document ha de recollir la informaci坦 obtinguda amb lavaluaci坦 inicial de lalumne/a nouvingut, ha de prioritzar les necessitats educatives a treballar i ha destablir els mecanismes de planificaci坦, seguiment i avaluaci坦 del proc辿s dacceleraci坦 del seu aprenentatge, que li ha de permetre incorporar-se plenament, al m辿s aviat possible, a la dinmica habitual del seu grup classe de refer竪ncia. I tot aix嘆 sha de fer tenint en compte la diversitat de lalumnat i la coresponsabilitat de tots els agents que intervenen en el seu aprenentatge i l'aplicaci坦 de criteris de coher竪ncia pel que fa a la planificaci坦 curricular de les rees o mat竪ries
  • 107. Plans Individualitzats (PI)Els plans individualitzats han dexplicitar les caracter鱈stiques o situaci坦 de lalumnat, les prioritats educatives, la proposta curricular i els empla巽aments en qu竪 es dur a terme, aix鱈 com els criteris per al seguiment i lavaluaci坦 dels aprenentatges daquest alumnat. Cal preveure la dotaci坦 dels suports necessaris amb tots els recursos del centre per a lalumnat amb una escolaritzaci坦 pr竪via deficient. Els centres, en assignar la responsabilitat delaboraci坦 i actualitzaci坦 del pla individualitzat de lalumne/a nouvingut que sincorpora al centre, han de preveure la col揃laboraci坦 del professorat dorientaci坦 educativa i de lEAP, quan les dificultats dun alumne/a comportin necessitats educatives especials. Com la resta dalumnat del centre, lalumnat nouvingut que cursi ESO haur de ser avaluat, almenys trimestralment, de les mat竪ries curriculars cursades durant el trimestre. Lavaluaci坦 dels processos daprenentatge de cada alumne o alumna i la decisi坦 sobre el pas de curs es duran a terme en relaci坦 amb els objectius del seu pla individualitzat. Lavaluaci坦 ha de ser cont鱈nua, amb observaci坦 sistemtica i visi坦 global del seu progr辿s daprenentatge, integrant les aportacions i les observacions efectuades en cada una de les mat竪ries. En cap cas lavaluaci坦 no ha de ser la suma o combinaci坦 num竪rica de resultats obtinguts en les diverses mat竪ries.
  • 108. Orientacions per a lelaboraci坦dels PI.Prioritzarelsalumnes que necessiten un PI.
  • 110. El PI es realitza en col.laboraci坦amb el tutor/-a delaulaordinria i daltresprofessionalssempre que siguinecessari.
  • 111. Un coprealitzats han de passar per la CAD.
  • 112. Es convenientmantenirelsPIsalsexpedientsdelsalumnesmentresiguinalumnesdel centre. Avaluaci坦 de lalumnat nouvingutLavaluaci坦 dels processos daprenentatge de lalumnat nouvingut sha de dur a terme en relaci坦 amb els objectius del seu pla individualitzat o les adaptacions realitzades del curr鱈culum.Lavaluaci坦 ha de ser cont鱈nua, amb observaci坦 sistemtica i visi坦 global del seu progr辿s daprenentatge, integrant les aportacions i les observacions efectuades en cada una de les rees.