2. ra坦 pura te嘆rica i Ra坦 pura prcticaRa坦 pura te嘆rica: Socupa dels objectes del coneixement. (Qu竪 puc saber?).
3. Ra坦 pura prctica: tractaelsfonaments de determinaci坦 de la voluntat (condicions de la possibilitat de la decisi坦), segonselsqualsaquesta ha de produir les sevesdecisionsmorals. (Pregunta: qu竪 he de fer?).La gran novetat daquesta disciplinaLa 辿tica ha passat de ser material a formal:Pretendrformular una 竪ticaambimperatiusuniversals i a priori que, per tant, no poden provenir de lexperi竪ncia.
4. Els preceptes o imperatius de les 竪tiques materials s坦n hipot竪tics, no tenen una validesa absoluta.Hihaur persones que no estarandacordambaquestprecepte, per la qual cosa no pot ser universalmentvlid.
5. Les 竪tiquesmaterialss坦nheter嘆nomes, perqu竪 la voluntatest determinada a actuar duna manera peldesig o la inclinaci坦. Heteronomiavoldir que la llei moral es deriva de lexterior de la voluntat, no de la pr嘆piavoluntat. Formulacions de limperatiu categ嘆ric (1)Laprimera de les quals辿s la seg端ent:Obra de tal manera que pugis voler la mxima que regeix la teva conducta hagi de poder convertir-se en llei universal.No estableix cap norma concreta, sin坦 la forma que ha de posseir qualsevol norma concreta de les nostres accions
6. Qualsevol mxima ha de ser duna manera que el subjecte pugui voler que esdevingui llei universal Formulacions de limperatiu categ嘆ric (2)Lasegonaformulaci坦辿s la seg端ent:Obra de tal manera que facis servir la humanitat, tant en la teva persona com en la de qualsevol altre, sempre com un fi i mai merament com un mitj.Carcter formal i la seva exig竪ncia duniversalitat, incloent-hi a m辿s la idea de fi.
7. L炭nicque 辿s un fi en si mateix辿sl辿sserhum i, per tant, no ha de ser maiconsiderat ni utilitzatcom a mitj.Cr鱈tica de la krvPlanteja la impossibilitat de la metaf鱈sica com a ci竪ncia, 辿s a dir, com a coneixement objectiu sobre el m坦n, lnima i D辿u.
8. Kant mai no va negar la immortalitat de lnima o lexist竪ncia de D辿u
9. nima i D辿u no s坦n objectes de coneixement cient鱈fic objectiu, at竪s que aquest es basa en laplicaci坦 de les categories als fen嘆mens i 辿s un fet que nima i D辿u no s坦n fen嘆mens.Cr鱈tica de la KpVAfirma que la llibertat humana, la immortalitat de lnima i lexist竪ncia de D辿u s坦n postulats de la ra坦 pura prctica.
10. Un postulat 辿s una proposici坦 no demostrable, per嘆 que 辿s suposada necessriament com a condici坦 de la moral.