際際滷

際際滷Share a Scribd company logo
LART DE LEDAT MODERNA RENAIXEMENT
RENAIXEMENT A partir del segle XV, els ideals humanistes es van aplicar a lart. Aquesta renovaci坦 sinicia en algunes pr嘆speres ciutats del nord dItlia, donant lloc a un nou estil art鱈stic, conegut com a Renaixement. Leonardo da Vinci, Lhome de Vitriubi. C. 1485.
Caracter鱈stiques principals del Renaixement s de formes art鱈stiques del m坦n clssic (Gr竪cia i Roma):  columnes, capitells, arcs de mig punt, c炭pules... i models escult嘆rics grecs. Temtica variada:  mitol嘆gica, profana i religiosa per嘆 amb un tractament diferent del medieval. Exaltaci坦 de la bellesa:  home i dona representants de la bellesa ideal, mesura de lart, en harmonia amb la natura. Gust per les formes geom竪triques. Perfecci坦 t竪cnica:  perspectiva, clcul, enginyeria... la ci竪ncia moderna al servei de lart.
Etapes i localitzaci坦 QUATTROCENTO, segle XV (1400...), 辿s letapa del sorgiment del Renaixement i es desenvolupa principalment a  Flor竪ncia . CINQUECENTO, segle XVI (1500...), 辿s letapa desplendor i va tenir el centre a  Roma . Difusi坦 per la resta dEuropa. MANIERISME, art itali a partir de 1530 fins el final del segle:  m辿s tensi坦, contrast, exageraci坦, enfront de lequilibri, la serenitat, lharmonia... LNIA SERPENTINATA
Artistes renaixentistes Eren intel揃lectuals, humanistes que dominaven varies disciplines. Comencen a ser reconeguts socialment:  fama, consideraci坦 de genis.  Dedicats exclusivament a lart grcies als  mecenes , que eren pr鱈nceps, nobles i rics burgesos que, impregnats dels valors humanistes, pagaven i protegien la feina dels artistes.  Quattrocento: fam鱈lia M竪dicis, banquers i governants de  Flor竪ncia. Cinquecento: papes de Roma
Arquitectura del Renaixement C炭pula de Santa Maria del Fiore (Flor竪ncia) BRUNELLESCHI Llinterna C炭pula Tambor
Esgl辿sia de San Lorenzo (Flor竪ncia) BRUNELLESCHI Cobertes arquitravades o de volta de can坦 s de columnes clssiques: cor鱈ntia Racionalitzaci坦:  clcul, formes geom竪triques, austeritat en la decoraci坦 Arc de mig punt
San Pietro in Montorio (Roma) BRAMANTE Villa Capra (Vincenza) PALLADIO Palau Pitti (Flor竪ncia) BRUNELLESCHI/FANCELLI Arquitectura civil: palaus, vil揃les.
San Lorenzo del Escorial (Madrid) TOLEDO i HERRERA Palau de Felip II Estil auster, sense motius decoratius innecessaris en consonncia amb la sobrietat del catolicisme espanyol.
Escultura del Renaixement Pietat del Vatic  MIQUEL NGEL -Bellesa idealitzada -Proporcions exactes -Cos de Jes炭s nu -Harmonia -Tractament hum dun tema religi坦s -Perfecci坦 i depuraci坦 de les formes.
Sacrifici dIsaac (Flor竪ncia) GHIBERTI Aquest relleu es troba a les portes del baptisteri de la Catedral de Flor竪ncia.
David DONATELLO David MIQUEL NGEL Mois竪s  MIQUEL NGEL Bronze Marbre
Pintura del Renaixement El naixement de Venus BOTTICELLI
Lescola dAtenes RAFAEL Perspectiva, idealitzaci坦 del m坦n clssic.
La Gioconda L. DA VINCI La volta de la Capella Sixtina MIQUEL NGEL A la Capella Sixtina tota la volta est decorada amb escenes religioses o figures hist嘆riques relacionades amb la B鱈blia, en total 343 imatges, la majoria nues. Des que Miquel ngel va representar a D辿u, ning炭 no lha pogut imaginar dun altra manera.
Lenterrament del comte dOrgaz EL GRECO El quadre es divideix en dues parts de significaci坦 i destil molt diferents: la part superior correspon a un estil manierista tard, oposat al realisme  i la sobrietat de la part inferior.
Dnae TICI

More Related Content

L'art del Renaixement

  • 1. LART DE LEDAT MODERNA RENAIXEMENT
  • 2. RENAIXEMENT A partir del segle XV, els ideals humanistes es van aplicar a lart. Aquesta renovaci坦 sinicia en algunes pr嘆speres ciutats del nord dItlia, donant lloc a un nou estil art鱈stic, conegut com a Renaixement. Leonardo da Vinci, Lhome de Vitriubi. C. 1485.
  • 3. Caracter鱈stiques principals del Renaixement s de formes art鱈stiques del m坦n clssic (Gr竪cia i Roma): columnes, capitells, arcs de mig punt, c炭pules... i models escult嘆rics grecs. Temtica variada: mitol嘆gica, profana i religiosa per嘆 amb un tractament diferent del medieval. Exaltaci坦 de la bellesa: home i dona representants de la bellesa ideal, mesura de lart, en harmonia amb la natura. Gust per les formes geom竪triques. Perfecci坦 t竪cnica: perspectiva, clcul, enginyeria... la ci竪ncia moderna al servei de lart.
  • 4. Etapes i localitzaci坦 QUATTROCENTO, segle XV (1400...), 辿s letapa del sorgiment del Renaixement i es desenvolupa principalment a Flor竪ncia . CINQUECENTO, segle XVI (1500...), 辿s letapa desplendor i va tenir el centre a Roma . Difusi坦 per la resta dEuropa. MANIERISME, art itali a partir de 1530 fins el final del segle: m辿s tensi坦, contrast, exageraci坦, enfront de lequilibri, la serenitat, lharmonia... LNIA SERPENTINATA
  • 5. Artistes renaixentistes Eren intel揃lectuals, humanistes que dominaven varies disciplines. Comencen a ser reconeguts socialment: fama, consideraci坦 de genis. Dedicats exclusivament a lart grcies als mecenes , que eren pr鱈nceps, nobles i rics burgesos que, impregnats dels valors humanistes, pagaven i protegien la feina dels artistes. Quattrocento: fam鱈lia M竪dicis, banquers i governants de Flor竪ncia. Cinquecento: papes de Roma
  • 6. Arquitectura del Renaixement C炭pula de Santa Maria del Fiore (Flor竪ncia) BRUNELLESCHI Llinterna C炭pula Tambor
  • 7. Esgl辿sia de San Lorenzo (Flor竪ncia) BRUNELLESCHI Cobertes arquitravades o de volta de can坦 s de columnes clssiques: cor鱈ntia Racionalitzaci坦: clcul, formes geom竪triques, austeritat en la decoraci坦 Arc de mig punt
  • 8. San Pietro in Montorio (Roma) BRAMANTE Villa Capra (Vincenza) PALLADIO Palau Pitti (Flor竪ncia) BRUNELLESCHI/FANCELLI Arquitectura civil: palaus, vil揃les.
  • 9. San Lorenzo del Escorial (Madrid) TOLEDO i HERRERA Palau de Felip II Estil auster, sense motius decoratius innecessaris en consonncia amb la sobrietat del catolicisme espanyol.
  • 10. Escultura del Renaixement Pietat del Vatic MIQUEL NGEL -Bellesa idealitzada -Proporcions exactes -Cos de Jes炭s nu -Harmonia -Tractament hum dun tema religi坦s -Perfecci坦 i depuraci坦 de les formes.
  • 11. Sacrifici dIsaac (Flor竪ncia) GHIBERTI Aquest relleu es troba a les portes del baptisteri de la Catedral de Flor竪ncia.
  • 12. David DONATELLO David MIQUEL NGEL Mois竪s MIQUEL NGEL Bronze Marbre
  • 13. Pintura del Renaixement El naixement de Venus BOTTICELLI
  • 14. Lescola dAtenes RAFAEL Perspectiva, idealitzaci坦 del m坦n clssic.
  • 15. La Gioconda L. DA VINCI La volta de la Capella Sixtina MIQUEL NGEL A la Capella Sixtina tota la volta est decorada amb escenes religioses o figures hist嘆riques relacionades amb la B鱈blia, en total 343 imatges, la majoria nues. Des que Miquel ngel va representar a D辿u, ning炭 no lha pogut imaginar dun altra manera.
  • 16. Lenterrament del comte dOrgaz EL GRECO El quadre es divideix en dues parts de significaci坦 i destil molt diferents: la part superior correspon a un estil manierista tard, oposat al realisme i la sobrietat de la part inferior.