2. Abans de cada divisió cel·lular es fa una còpia exacta del seu ADN, per tal de repetir informació genètica idèntica. El procès s’anomena Duplicació o Replicació. Es produeix al nucli durant l’interfase: S’obre la doble hèlix, se separen les cadenes. Nucleòtids lliures s’uneixen entre si per mitjà de les seves bases complementaries. Els nous nucleòtids s’uneixen entre sà i donen lloc a la nova cadena de l’ADN.
4. La informació genètica consisteix en una llarga cadena de milions de bases nitrogenades, aquesta informació controla totes les funcions de la cèl·lula.
6. La codificació d’un tret determinat està determinat per dos gens i s’anomena genotip. La manifestació de la informació genètica s’anomena fenotip. Fenotip: Ulls Marrons Genotip: NN o Nn Fenotip: Ulls Clars Genotip: nn
12. Està format per nucleotids però en comptes de timina porten uracil. És l’encarregat de copiar i transportar l’informació genètica del ADN fins als ribosomes (transcripció)
16. Les mutacions són alteracions a l’atzar del material genètic. En general solen ser recessives i queden amagades. Comporten un aspecte positiu ja que aporten variabilitat a la població. Les mutacions poden proporcionar un avantatge adaptatiu als organismes, de manera que per selecció natural els que el tenen sobreviuen millor que els que no.
17. Les mutacions poden aparèixer espontà niament ( mutacions naturals ) o poden ser provocades artificialment ( mutacions induïdes ) per mitjà de radiacions i determinades substà ncies quÃmiques, que s’anomenen agents mutà gens.