3. L’ ètica és la reflexió sobre la conducta humana i els valors morals (justícia, bondat, sinceritat, lleialtat, ... )
4. Sòcrates: inici de l’ investigació ètica. Universalisme Els sofistes : Relativisme i escepticisme. Plató: universalisme.
5. Quan una persona és “virtuosa”? Equival a “quan una persona té una conducta moralment correcta”? El concepte de “virtut”
6. Base de l’ Ètica de Plató: teoria de les Idees : Idea del Bé.
7. Vàries respostes a la pregunta “quan una persona té una conducta moralment correcta” A) Recerca de la saviesa B) Esforç per purificar-se C) Aconseguir l’harmonia personal . Respostes compatibles.
8. A ) Recerca de la saviesa Som animals racionals, ens cal potenciar aquesta racionalitat. Virtut = saviesa Saviesa.Virtut.Felicitat Semblança amb l’intelectual.lisme moral socràtic
9. B) Esforç per purificar-se Pitàgores Ànima immortal Lloc propi de l’ ànima Com podem interpretar la idea de la purificació?
10. C) Aconseguir l’harmonia personal . Virtuosa és aquella persona que potencia les quatre virtuts o qualitats morals: prudència, fortalesa, moderació i justícia. Psicologia i ètica.Tres ànimes. A cada ànima, una virtut.
11. Ànima racional: prudència Ànima irascible: fortalesa Ànima apetitiva : pròpia de l’ ànima apetitiva és la moderació . La justícia és la virtut que resulta de les altres tres.