2. Què és un odontòleg? Un metge dels ulls. Un metge de les dents. Un metge dels infants. Quants angles té un icosàgon? 5. 12. 20. Quantes cares té un icositetraedre? 15. 24. 12. D’on provè el nom Argentina? De la pedra. De l’or. De la plata.
3. Què vol dir “isòmer”? 20 cares. parts iguals. 20 angles. Què és una “ignició”? - Una combustió. - Alguna cosa que no crema. - Alguna cosa que viu del foc. Què vol dir l’ètim “fot”? - Raig. - Llum. - Foto.
4. Què és un “selenita”? - Algú que li agrada molt la Lluna. - Un astronauta. - Un hipotètic habitant de la Lluna. Qui és l’uranòleg? - El metge dels homes. - Algú que estudia el cel. - Un habitant hipotètic d’Urà. Què és una “calcoteca”? - Un lloc on hi ha molta sal. - Un sinònim de biblioteca. - Un dipòsit de bronze.
8. Conclusions: Els resultats de fer una enquesta de 10 preguntes a 18 persones, han demostrat que els joves de 18 a 24 anys són els que més coneixements tenen sobre les arrels clàssiques del lèxic científic, tècnic i humanístic. Li segueixen els adults de 30 a 50 anys, i en última posició les persones de 4 a 17 anys. Per a mi aquests resultats demostren que aquests coneixements s’assoleixen plenament a partir dels 18 anys i aquesta etapa finalitza als 30, ja que a partir d’aquesta edat s’utilitzen menys d’aquests tipus de coneixements, i per tant es van oblidant. També penso que els resultats de les persones de 4 a 17 anys són bastant lògics, ja que en aquesta etapa no se sol tenir consciència de determinats mots per falta d’explicacions.