ºÝºÝߣ

ºÝºÝߣShare a Scribd company logo
Competències digitals en l’Àrea d’Educació Artística i Plàstica . Escola Sant Gervasi www.santgervasi.org Ana Padilla Sánchez
Interacció amb diferents dispositius tecnològics. Familiarització  amb el llenguatge audiovisual propi de las TIC i amb les seves formes narratives Integració de les formes de la realitat tangible amb la seva existència virtual. Adquisició d’una mirada transdisciplinar en el procés d’aprendre. Fem que els alumnes participin en una manera d’aprendre on les coses estan integrades les unes amb les altres de manera complexa i no fragmentades en matèries independents i aïllades. Aquest projecte va adreçat als alumnes de  Educació Infantil i Cicle Inicial i Mitjà d’Educació Primària , en  l’Àrea d’Educació Visual i Plàstica. L’objectiu principal és treballar l’àrea d’educació Artística tenint en compte les competències digitals que intervenen de forma transversal.  Altres objectius que també s’han tingut en compte:
Competències digitals en l’Àrea d’Educació Artística i Plàstica. Durant aquest curs escolar al Parvulari, el Cicle Inicial i Mitjà s’està portat a terme la fusió entre l’Educació visual i plàstica i les noves tecnologies,  a través de  l’obra d’un pintor. Els artistes que treballarem aquest curs són  Tàpies, Klee, Kandinsky, Abelló, Picasso, Brossa, Warhol, Torres García, Klimt, Pollock, Miró, entre d’altres.
La seva selecció no ha estat arbitrària, sinó que s’ha fet amb la finalitat de que cada curs podés treballar diferents tècniques i procediments relacionats amb les diferents pràctiques artístiques com ara la pintura, el gravat, el collage, etc…
Com a suport a aquesta metodologia i recursos s’han creat pàgines web  adreçades al professorat i als alumnes, les quals han facilitat el treball simultani de les quatre línees que tenim a l’escola.
En aquestes pàgines web , s’han incorporat diferents activitats.
També s’han buscat recursos a Internet com vídeos o trencaclosques
S’han incorporat exercicis JCLIC:
S’han incorporat exercicis fets amb LIM
També s’han realitzat activitats per treballar, en grup, els aspectes visuals i expressius de la creació artística.
Així com activitats individuals fetes amb el Notebook de l’Smart
Els alumnes han realitzat diferents composicions i treballs amb diferents programes de dibuix. Feu clic per veure l’enllaç
Tot aquest material el tenim penjat a la nostra Intranet, així tant alumnes com a professors el poden consultar des de l’escola o des de casa.
Totes aquestes activitats s’han treballat a l’aula amb el suport de la P.D.I. Veure vídeo
Els alumnes es mostren molt motivats i i interessats pel treball que planteja la mestra. Hi ha molta més interactivitat per part dels alumnes. El treball és més cooperatiu. Treball més sistemàtic per part del professorat. Les conclusions a les que hem arribat són:

More Related Content

Presentacio_Premis_Impuls.pps

  • 1. Competències digitals en l’Àrea d’Educació Artística i Plàstica . Escola Sant Gervasi www.santgervasi.org Ana Padilla Sánchez
  • 2. Interacció amb diferents dispositius tecnològics. Familiarització amb el llenguatge audiovisual propi de las TIC i amb les seves formes narratives Integració de les formes de la realitat tangible amb la seva existència virtual. Adquisició d’una mirada transdisciplinar en el procés d’aprendre. Fem que els alumnes participin en una manera d’aprendre on les coses estan integrades les unes amb les altres de manera complexa i no fragmentades en matèries independents i aïllades. Aquest projecte va adreçat als alumnes de Educació Infantil i Cicle Inicial i Mitjà d’Educació Primària , en l’Àrea d’Educació Visual i Plàstica. L’objectiu principal és treballar l’àrea d’educació Artística tenint en compte les competències digitals que intervenen de forma transversal. Altres objectius que també s’han tingut en compte:
  • 3. Competències digitals en l’Àrea d’Educació Artística i Plàstica. Durant aquest curs escolar al Parvulari, el Cicle Inicial i Mitjà s’està portat a terme la fusió entre l’Educació visual i plàstica i les noves tecnologies, a través de l’obra d’un pintor. Els artistes que treballarem aquest curs són Tàpies, Klee, Kandinsky, Abelló, Picasso, Brossa, Warhol, Torres García, Klimt, Pollock, Miró, entre d’altres.
  • 4. La seva selecció no ha estat arbitrària, sinó que s’ha fet amb la finalitat de que cada curs podés treballar diferents tècniques i procediments relacionats amb les diferents pràctiques artístiques com ara la pintura, el gravat, el collage, etc…
  • 5. Com a suport a aquesta metodologia i recursos s’han creat pàgines web adreçades al professorat i als alumnes, les quals han facilitat el treball simultani de les quatre línees que tenim a l’escola.
  • 6. En aquestes pàgines web , s’han incorporat diferents activitats.
  • 7. També s’han buscat recursos a Internet com vídeos o trencaclosques
  • 10. També s’han realitzat activitats per treballar, en grup, els aspectes visuals i expressius de la creació artística.
  • 11. Així com activitats individuals fetes amb el Notebook de l’Smart
  • 12. Els alumnes han realitzat diferents composicions i treballs amb diferents programes de dibuix. Feu clic per veure l’enllaç
  • 13. Tot aquest material el tenim penjat a la nostra Intranet, així tant alumnes com a professors el poden consultar des de l’escola o des de casa.
  • 14. Totes aquestes activitats s’han treballat a l’aula amb el suport de la P.D.I. Veure vídeo
  • 15. Els alumnes es mostren molt motivats i i interessats pel treball que planteja la mestra. Hi ha molta més interactivitat per part dels alumnes. El treball és més cooperatiu. Treball més sistemàtic per part del professorat. Les conclusions a les que hem arribat són: