際際滷

際際滷Share a Scribd company logo
PRODUSE DIN LEMN PROIECT REALIZAT DE CATRE ELEVI : PRALIA FLORIN UNGUREANU STEFANEL NISTOR ALEXANDRU PROFESOR COORDONATOR:RADU-MIHAIL PINTILIE
LEMNUL   Lemnul este o materie importanta pentru multe ramuri ale economiei, ca de exemplu: pentru constructii, pentru industria mobilei, pentru hartie si carton, pentru fibre si fire textile.
Lemnul se regaseste in circa 4000 de articole finite. Se prelucreaza specii de lemn de foioase: fag, stejar si in proportie mai mica paltin, frasin, plop, nuc, tei si din rasinoase brad si molid.
In Romania industria prelucratoare este foarte dezvoltata ca urmare a existentei unei mase lemnoase de buna calitate, precum si a existentei multor combinate, fabrici, a unei forte de munca de inalta calificare si a existentei unor investitii. In Romania exista si o traditie.
Densitatea - raportul dintre masa si volum. Densitatea este cuprinsa in limite largi de la 0,30?0,90g/cm3.
Romania se disting 6 clase, astfel: -lemn foarte greu cu densitatea mai mare de 0,80g/cm3: stejar, jugastru de Banat; -lemn greu cu densitatea intre 0,71-0,80 g/cm3: carpen, salcam, stejar; -lemn semigreu cu densitate intre 0,61-0,70 g/cm3: frasin, paltin, mesteacan;
-lemn semiusor cu densitate intre 0,51-0,60 g/cm3: nuc, castan; -lemn u尊or cu densitate intre 0,41-0,50 g/cm3: brad, molid; -lemn foarte usor cu densitate sub 0,41 g/cm3: plop, salcie.
Proprietati mecanice  Se refera la rezistenta la tractiune, la compresie, la uzura, la despicare, duritatea lemnului. Proprietatile mecanice sunt influentate de directia de aplicare a fortei fata de orientarea fibroasa, de continutul de umiditate, de specia lemnoasa si de defectele lemnului.
LEMN BRUT
MOBILA LEMN MASIV
MOBILA STEJAR
LEMN TEI
BIBLIOGRAFIE http://www.referat.ro/c_studiul_calitatii_produselor_din_lemn_sau_inc_dedfa.html

More Related Content

Produse din lemn

  • 1. PRODUSE DIN LEMN PROIECT REALIZAT DE CATRE ELEVI : PRALIA FLORIN UNGUREANU STEFANEL NISTOR ALEXANDRU PROFESOR COORDONATOR:RADU-MIHAIL PINTILIE
  • 2. LEMNUL Lemnul este o materie importanta pentru multe ramuri ale economiei, ca de exemplu: pentru constructii, pentru industria mobilei, pentru hartie si carton, pentru fibre si fire textile.
  • 3. Lemnul se regaseste in circa 4000 de articole finite. Se prelucreaza specii de lemn de foioase: fag, stejar si in proportie mai mica paltin, frasin, plop, nuc, tei si din rasinoase brad si molid.
  • 4. In Romania industria prelucratoare este foarte dezvoltata ca urmare a existentei unei mase lemnoase de buna calitate, precum si a existentei multor combinate, fabrici, a unei forte de munca de inalta calificare si a existentei unor investitii. In Romania exista si o traditie.
  • 5. Densitatea - raportul dintre masa si volum. Densitatea este cuprinsa in limite largi de la 0,30?0,90g/cm3.
  • 6. Romania se disting 6 clase, astfel: -lemn foarte greu cu densitatea mai mare de 0,80g/cm3: stejar, jugastru de Banat; -lemn greu cu densitatea intre 0,71-0,80 g/cm3: carpen, salcam, stejar; -lemn semigreu cu densitate intre 0,61-0,70 g/cm3: frasin, paltin, mesteacan;
  • 7. -lemn semiusor cu densitate intre 0,51-0,60 g/cm3: nuc, castan; -lemn u尊or cu densitate intre 0,41-0,50 g/cm3: brad, molid; -lemn foarte usor cu densitate sub 0,41 g/cm3: plop, salcie.
  • 8. Proprietati mecanice Se refera la rezistenta la tractiune, la compresie, la uzura, la despicare, duritatea lemnului. Proprietatile mecanice sunt influentate de directia de aplicare a fortei fata de orientarea fibroasa, de continutul de umiditate, de specia lemnoasa si de defectele lemnului.