ºÝºÝߣ

ºÝºÝߣShare a Scribd company logo
Ìý
Ìý
Ìý
PROJECTES Els alumnes són els principals protagonistes dels seus aprenentatges . Triar el tema de treball segons els seus interessos. Construir els nous coneixements a partir dels que posseeixen. ( Què sabem ?)  Establir els objectius del treball (  Què volem saber?) Aprendre el que realment és significatiu . Cercar les fonts d'i nformació  (  Internet, llibres, revistes ). Compartir el procés d'aprenentatge amb els altres companys. (treball  cooperatiu :  WebQuest   ,,  JClic  ,  Què hem après ) Planificar la pròpia tasca. Responsabilitzar-se davant del grup  i divertir-se aprenent.  El treball per projectes permet la integració i la inclusió.
BLOG Potenciar i fomentar la lectura ,escriptura i expressió oral. Desenvolupar habilitats  de cerca i processament de la informació. Reforçar l'autoestima de l'alumne que  esdevé creador i editor de missatges propis i comparteix amb la resta de companys.  Els blocs fan possible que l'aula surti del seu espai físic i poder accedir des de qualsevol lloc. Permet a les famílies  poder observar la feina escolar dels seus  fills i compartir bones estones a casa.  E ina d’ensenyament i aprenentatge que fomenta l’aprenentatge significatiu i col·laboratiu i permet l’accés i creació de coneixement. El blog  com a recull  del procés d'aprenentatge facilita els processos d'avaluació.  El treball de blogs permet la integració i la inclusió.
LA COMBINACIÓ DE LES DUES EINES Permetrà treballar amb eficiència per assolir els objectius  ,  continguts i competències que ens hem proposat. Treballar amb la informació en  grup i amb l’objectiu de resoldre  preguntes i elaborar  un producte final per poder  publicar i  ensenyar als nostres companys.  L’assoliment de la competència  digital a través  del   constructivisme social i d’una competència transversal, ja que treballem totes les àrees curriculars. Els alumnes poden ser membres d’un grup , malgrat les seves diferències.
COM FEM EL PROJECTE Procés del projecte de treball Tria el tema a treballar. Recull de coneixements previs (Què sabem?) Ãndex (Què volem saber?) Què hem de fer? Per descobrir el què volem saber?On podem trobar informació: Internet,   WebQuest, Jclic, vídeos, llibres, revistes, biblioteca escolar… Recollir i organitzar la informació  Donar resposta (Què volem saber?) Avaluació (Què hem après ?)
COM CREEM EL BLOG El procés del treball al blog anava lligat al treball progressiu del projecte, va tenir diferents fases: Distribuir els nens per parelles de treball. Repartir les preguntes i dubtes a resoldre. Cercar les imatges adients a Internet. Redactar la resposta a cada pregunta. Escriure  l’entrada al blog. Practicar la lectura en parelles de treball. Gravar la lectura del nostre escrit  amb el programa Audacity Publicar l’entrada al blog amb l’escrit, la imatge d’Internet, la lectura del text i la foto del moment en que gravàvem . Ensenyar als nostres companys el resultat final .
Ìý
Ìý
Al 3r trimestre  reprendrem el blog dels dofins  per tornar a gravar la lectura i poder comprovar com hem  après al llarg del curs .

More Related Content

projecte dofins.ppt

  • 4. PROJECTES Els alumnes són els principals protagonistes dels seus aprenentatges . Triar el tema de treball segons els seus interessos. Construir els nous coneixements a partir dels que posseeixen. ( Què sabem ?) Establir els objectius del treball ( Què volem saber?) Aprendre el que realment és significatiu . Cercar les fonts d'i nformació ( Internet, llibres, revistes ). Compartir el procés d'aprenentatge amb els altres companys. (treball cooperatiu : WebQuest ,, JClic , Què hem après ) Planificar la pròpia tasca. Responsabilitzar-se davant del grup i divertir-se aprenent. El treball per projectes permet la integració i la inclusió.
  • 5. BLOG Potenciar i fomentar la lectura ,escriptura i expressió oral. Desenvolupar habilitats de cerca i processament de la informació. Reforçar l'autoestima de l'alumne que esdevé creador i editor de missatges propis i comparteix amb la resta de companys. Els blocs fan possible que l'aula surti del seu espai físic i poder accedir des de qualsevol lloc. Permet a les famílies poder observar la feina escolar dels seus fills i compartir bones estones a casa. E ina d’ensenyament i aprenentatge que fomenta l’aprenentatge significatiu i col·laboratiu i permet l’accés i creació de coneixement. El blog com a recull del procés d'aprenentatge facilita els processos d'avaluació. El treball de blogs permet la integració i la inclusió.
  • 6. LA COMBINACIÓ DE LES DUES EINES Permetrà treballar amb eficiència per assolir els objectius , continguts i competències que ens hem proposat. Treballar amb la informació en grup i amb l’objectiu de resoldre preguntes i elaborar un producte final per poder publicar i ensenyar als nostres companys. L’assoliment de la competència digital a través del constructivisme social i d’una competència transversal, ja que treballem totes les àrees curriculars. Els alumnes poden ser membres d’un grup , malgrat les seves diferències.
  • 7. COM FEM EL PROJECTE Procés del projecte de treball Tria el tema a treballar. Recull de coneixements previs (Què sabem?) Ãndex (Què volem saber?) Què hem de fer? Per descobrir el què volem saber?On podem trobar informació: Internet, WebQuest, Jclic, vídeos, llibres, revistes, biblioteca escolar… Recollir i organitzar la informació Donar resposta (Què volem saber?) Avaluació (Què hem après ?)
  • 8. COM CREEM EL BLOG El procés del treball al blog anava lligat al treball progressiu del projecte, va tenir diferents fases: Distribuir els nens per parelles de treball. Repartir les preguntes i dubtes a resoldre. Cercar les imatges adients a Internet. Redactar la resposta a cada pregunta. Escriure l’entrada al blog. Practicar la lectura en parelles de treball. Gravar la lectura del nostre escrit amb el programa Audacity Publicar l’entrada al blog amb l’escrit, la imatge d’Internet, la lectura del text i la foto del moment en que gravàvem . Ensenyar als nostres companys el resultat final .
  • 10. Ìý
  • 11. Al 3r trimestre reprendrem el blog dels dofins per tornar a gravar la lectura i poder comprovar com hem après al llarg del curs .