ݺߣ

ݺߣShare a Scribd company logo
Repere privind organizarea unei campanii de colectare a cărţilor 
Donaţiile de cărţi adresate bibliotecilor sunt o practică cunoscută de mai multă vreme lumii bibliotecare. Ca regulă, de această activitate se ocupă voluntarii, iar cărţile donate sunt folosite pentru completarea retrospectivă (lichidarea lacunelor); vânzarea (în cazurile când exemplarele deja existente în bibliotecă sunt suficiente) şi procurarea pe banii obţinuţi a altor publicaţii necesare bibliotecii; distribuirea cărţilor donate altor biblioteci sau donarea acestora cititorilor şi oaspeţilor bibliotecii, etc. 
În cazuri concrete, precum FNCL, poate fi orzanizată o campanie de coletare a cărţilor care ulterior vor fi folosite pentru premierea bibliotecilor şi persoanelor câştigătoare în concursurile organizate. 
Condiţii obligatorii: local cunoscut, timp concret când pot fi aduse donaţiile şi diseminarea informaţiei privind derularea campaniei. 
În acest scop, biblioteca va delimita un spaţiu şi va pregăti un set de materiale de promovare a necesităţii 
şi importanţei campaniei. Este binevenită elaborarea unei liste a donatorilor, care vor rămâne în atenţia bibliotecii pentru relaţiile de mai departe, diverse semne de gratitudine şi implicarea în activităţile ulterioare organizate de bibliotecă. 
Modele de afiş: 
„O carte este un dar pe care il poti deschide iar si iar”
Cărţile te fac mai puternic. Donează cărţi! 
”Eşti ceea ce citeşti” - donează orice carte doreşti!
Cărţile schimbă vieţi. Donează cărţi!
Biblioteca - locul unde începe imaginaţia. Donează cărţi! 
Cartea este întotdeauna mai bună decât filmul, deoarece nu există nici o limită la imaginaţie pentru efectele speciale. Donează cărţi!
O carte bună este precum un iceberg, şapte optimi sunt ascunse sub apa. Ernest Hemingway
“Nu poţi deschide o carte fără să înveţi ceva.” Confucius

More Related Content

Repere privind organizarea unei campanii de colectare a cărţilor

  • 1. Repere privind organizarea unei campanii de colectare a cărţilor Donaţiile de cărţi adresate bibliotecilor sunt o practică cunoscută de mai multă vreme lumii bibliotecare. Ca regulă, de această activitate se ocupă voluntarii, iar cărţile donate sunt folosite pentru completarea retrospectivă (lichidarea lacunelor); vânzarea (în cazurile când exemplarele deja existente în bibliotecă sunt suficiente) şi procurarea pe banii obţinuţi a altor publicaţii necesare bibliotecii; distribuirea cărţilor donate altor biblioteci sau donarea acestora cititorilor şi oaspeţilor bibliotecii, etc. În cazuri concrete, precum FNCL, poate fi orzanizată o campanie de coletare a cărţilor care ulterior vor fi folosite pentru premierea bibliotecilor şi persoanelor câştigătoare în concursurile organizate. Condiţii obligatorii: local cunoscut, timp concret când pot fi aduse donaţiile şi diseminarea informaţiei privind derularea campaniei. În acest scop, biblioteca va delimita un spaţiu şi va pregăti un set de materiale de promovare a necesităţii şi importanţei campaniei. Este binevenită elaborarea unei liste a donatorilor, care vor rămâne în atenţia bibliotecii pentru relaţiile de mai departe, diverse semne de gratitudine şi implicarea în activităţile ulterioare organizate de bibliotecă. Modele de afiş: „O carte este un dar pe care il poti deschide iar si iar”
  • 2. Cărţile te fac mai puternic. Donează cărţi! ”Eşti ceea ce citeşti” - donează orice carte doreşti!
  • 3. Cărţile schimbă vieţi. Donează cărţi!
  • 4. Biblioteca - locul unde începe imaginaţia. Donează cărţi! Cartea este întotdeauna mai bună decât filmul, deoarece nu există nici o limită la imaginaţie pentru efectele speciale. Donează cărţi!
  • 5. O carte bună este precum un iceberg, şapte optimi sunt ascunse sub apa. Ernest Hemingway
  • 6. “Nu poţi deschide o carte fără să înveţi ceva.” Confucius