ºÝºÝߣ
Submit Search
Subprojecte de robòtica (1)
•
Download as DOCX, PDF
•
0 likes
•
60 views
M
mosansar
Follow
°ù´Ç²úó³Ù¾±³¦²¹
Read less
Read more
1 of 3
Download now
Download to read offline
More Related Content
Subprojecte de robòtica (1)
1.
PROJECTE XARXA CURS
14-15 1r ESO SUBPROJECTE DE ROBÒTICA: INTRODUCCIÓ A LA ROBÒTICA JUSTIFICACIÓ. Des de fa 3 anys el departament de tecnologia de l’institut Giola ha apostat per difondre entre l’alumnat del centre l’interès per un tema d’actualitat. Es va començar a treballar a 4t i batxillerat, amb uns resultats molt satisfactoris. Després de la formació de tots els membres del departament, vam veure que era viable passar-ho a cursos inferiors. Dins del PROJECTE XARXA, es poden interrelacionar els objectius de les dues vessants, per tant, vam veure possible fer una petita introducció a la robòtica als alumnes de 1r d’ESO. CONTINGUTS  Anà lisi dels diferents elements de control: sensors, actuadors i dispositius de comandament.  Ús de l'ordinador com a element de programació i control.  Programació de robots.  Utilització de programes per a la creació, edició, millora i presentació de la documentació i els treballs elaborats.  Recerca d'informació relacionada amb el projecte des de diferents fonts inclosa la consulta d'experts en la matèria.  Utilització d'entorns virtuals d'aprenentatge.  Ús dels mitjans de presentació de la informació. Creació i exposició de presentacions dels treballs de grup. ÀREES IMPLICADES. Tecnologia, informà tica, ciències, català .
2.
COMPETÈNCIES  Aprendre a
aprendre: aprendre cada vegada més eficaçment, prenent consciència de les pròpies capacitats, processos i estratègies, desenvolupant actituds de motivació, confiança i gust per aprendre  Autonomia i iniciativa personal: elegir amb criteri propi, imaginar projectes i portar-los endavant, tenint en compte valors i actituds personals segons diferents situacions i contextos.  Tractament de la informació i competència digital: accedir, buscar, seleccionar i organitzar la informació en diferents suports. RECURSOS. - Dues professores. - 5 robots LEGO MINSTORM - 5 ordinadors portà tils. Dues professores hi seran a l’aula amb 5 grups de 4 alumnes cada grup. Cada grup tindrà un ordinador portà til i un robot, i faran la programació. TEMPORITZACIÓ. Cada grup farà dues sessions de 2 hores. AVALUACIÓ.  Seguiment del treball diari, tant de forma grupal com individual.  Assoliment de les diferents activitats proposades en el programa de Lego Mindstorms.  Realització del treball escrit.  Presentació dels resultats. ACTIVITATS.
3.
SESSIÓ 1 (2
hores) 1.- VÃdeo introductori. 2.- Familiaritzar-se amb el material, i amb el programari. 3.- Fer al primer algoritme, descripció pas a pas del que s’ha de fer. Podria ser: 1.- Avançar en lÃnia recta. 2.- Retrocedir en lÃnia recta 1 segon. 3.- Girar 90º sobre sà mateix a l’esquerra i després a la dreta. 4.- Fer un cicle. SESSIÓ2 (2 hores) Investigar i dissenyar un circuit.
Download