ºÝºÝߣ

ºÝºÝߣShare a Scribd company logo
2. VIU I CONVIU EN UN MÓN COMPLEX ESCOLA VOLCÀ BISAROQUES 2n CICLE SUPERIOR
1.  LA GLOBALITZACIÓ és el canvi que la societat ha sofert en les darreres dècades i que fa possible que coses que passen en un punt del planeta tinguin efectes immediats en altres punts de la terra per molt allunyats que es trobin.
2. ASPECTES DE LA GLOBALITZACIÓ Increment del  comerç internacional   Posar indústries que en països que poden oferir una  mà d’obra més barata . Desenvolupament d'un sistema de  comunicació   global  (telèfon, Internet...)  Adopció  d'estils de vida occidentals  (sobretot dels Estats Units) arreu del món
Facilitat per a  viatjar  i fer  turisme   Augment de la  migració.   Desenvolupament d'un  sistema financer   internacional . Augment del  poder econòmic  de les  empreses   multinacionals . Mitjans de transport  més ràpids.
3. DIFERENTS MANERES DE PENSAR 3.1. El liberalisme 3.2. Els grups antiglobalitzadors El  LIBERALISME  afirmen que la  llibertat  de les persones i  l’acció   individual  està per sobre de la col·lectiva.  Està a favor d'aquests canvis, i sosté que el comerç mundial afavoreix a tota la humanitat a llarg termini. El seu lema és deixa fer, deixa passar.
Els  GRUPS ANTIGLOBALITZADORS  són altre corrent d'opinió, pensen que la forma que pren l'actual procés de globalització és una font d'injustícia en l'àmbit internacional, i que no promou un aprofitament  sostenible  dels  recursos   naturals .
4.DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS http://www2.amnistiacatalunya.org/edu/docs/nu-dudh-senzilla.htm "La construcció d'un món solidari, sense injustícies ni violència, només és possible si totes les nacions i tots els individus ens esforcem a promoure, arreu del món, els drets i les llibertats d'aquesta Declaració".   Llibertat, igualtat, fraternitat  (en francès  Liberté, égalité, fraternité)  era el lema de la revolució francesa. Després de diverses abolicions  va esdevenir definitivament el lema nacional de França.
DEURES DIMECRES,27 Respondre les preguntes 1,2,3,4 i 5. pensa que de la 2 a la 5 són d’opinió personal. DEURES DIMECRES,10 Llegir  la conquesta de la ciutadania i respondre les 5 preguntes i respondre les preguntes pendents 3 i 5
5. LA CONQUESTA DE LA CITUDANIA GRÈCIA CLÀSSICA 4 segles abans de Crist, ciutadans lliures i esclaus. ROMA IMPERIAL els esclaus no eren ciutadans. EDAT MITJANA a Europa sistema feudal. EDAT MODERNA revolució francesa. Els burgesos prenen consciència dels seus drets. Les dones no. SEGLE XIX les dones reclamen el dret a vot.
5.BUSCO SOLUCIONS ALS PROBLEMES L’Edu és una mescla de bon xicot i gamberro. Sempre que pot m’ajuda però la veritat és que sovint té idees de bomber. Aquest matí m’ha dit que a la tarda posaria una serp de goma al calaix de la taula de la senyoreta. -No sé ben bé què fer.  Li dic que no ho faci?. Li explico a la senyoreta?.
Quan la senyoreta està escrivint coses a la pissarra la Mariona no para de fer tonteries. Posa cares estranyes perquè rigui tothom, aixeca els braços, posa els peus a la cadira del davant, ...L’altra dia la senyoreta et va renyar perquè et va sentir que parlaves amb ella .-Què podries fer?
L’altra dia la Muna i la Montse estaven parlant i quan tu vas arribar van callar de cop. A tu et sembla que t’estaven criticant. -Què podries fer?
6. LA POBLACIÓ ESPANYOLA 6.1. Distribució de la població Espanya té 46 milions d’habitants. Aquests habitants es reparteixen de forma desigual per tot el territori, això es degut a: Factors físics com el relleu i el clima. I sobretot a la  diferència de recursos La població espanyola es centra sobretot a: Franja litoral : són zones properes al mar, les més poblades són: Barcelona, València, Alacant, Malàga… Comunitat de Madrid ; Madrid i la seva  àrea metropolitana  sumen uns 6 milions d’habitants. L’interior de la península  són les zones menys poblades; Zamora, Soria, Palència…
Ìý
6.2. La immigració estranjera Espanya ha estat tradicionalment un país  d’emigrants. Des de la  dècada  del 1990, degut al creixement de l’economia espanyola, Espanya ha esdevingut un país  receptor d’immigrants. Actualment el nombre de  residents estrangers  a Espanya és de 4,5 milions. L’any 2.006 Espanya va ser el segon país del món que va rebre un nombre més grans d’immigrants, aquesta ha estat la causa del  creixement  actual de la població espanyola.
6.3. La natalitat i la mortalitat. NATALITAT:  indica el nombre de nascuts vius en una població concreta durant un any . El creixement de la població és alt quan el nombre de naixements és molt superior al nombre de  defuncions . Actualment a Espanya la NATALITAT és baixa degut a factors com: Incorporació de la dona en el treball  remunerat. Retard de l’edat en el matrimoni i la  maternitat. Desig  de garantir als fills l’educació i bones condicions de vida.
MORATLITAT:  indica el nombre de  defuncions   d’una població concreta durant un any. La mortalitat espanyola va disminuir al S. XX gràcies a una sèrie de factors. Millora de la sanitat. Millora en l’alimentació. Millora en l’habitatge. I el  desenvolupament econòmic.
VOCABULARI DEL TEMA GLOBALITZACIÓ LIBERALISME GRUPS ANTIGLOBALITZADORS DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS EMIGRACIÓ IMMIGRACIÓ MIGRACIÓ NATALITAT MORTALITAT
DEURES DIA 5 MAPA  ( nombre d’habitants) RESPON LES PREGUNTES DE LA SEGONA PART DEL TEMA, SOBRE LA POBLACIÓ ESPANYOLA DIA 24 DE MARÇ PROVA D’EPC, SEGONA PART
TREBALL PER FER INDIVIDUAL TRIA UN DRET EXPLICA QUE VOL DIR I QUÈ EN PENSES? TRIA UN VALOR EXPLICA QUE VOL DIR I QUÈ EN PENSES?

More Related Content

Tema2 Viu I Conviu En Un MóN Complex

  • 1. 2. VIU I CONVIU EN UN MÓN COMPLEX ESCOLA VOLCÀ BISAROQUES 2n CICLE SUPERIOR
  • 2. 1. LA GLOBALITZACIÓ és el canvi que la societat ha sofert en les darreres dècades i que fa possible que coses que passen en un punt del planeta tinguin efectes immediats en altres punts de la terra per molt allunyats que es trobin.
  • 3. 2. ASPECTES DE LA GLOBALITZACIÓ Increment del comerç internacional Posar indústries que en països que poden oferir una mà d’obra més barata . Desenvolupament d'un sistema de comunicació global (telèfon, Internet...) Adopció d'estils de vida occidentals (sobretot dels Estats Units) arreu del món
  • 4. Facilitat per a viatjar i fer turisme Augment de la migració. Desenvolupament d'un sistema financer internacional . Augment del poder econòmic de les empreses multinacionals . Mitjans de transport més ràpids.
  • 5. 3. DIFERENTS MANERES DE PENSAR 3.1. El liberalisme 3.2. Els grups antiglobalitzadors El LIBERALISME afirmen que la llibertat de les persones i l’acció individual està per sobre de la col·lectiva. Està a favor d'aquests canvis, i sosté que el comerç mundial afavoreix a tota la humanitat a llarg termini. El seu lema és deixa fer, deixa passar.
  • 6. Els GRUPS ANTIGLOBALITZADORS són altre corrent d'opinió, pensen que la forma que pren l'actual procés de globalització és una font d'injustícia en l'àmbit internacional, i que no promou un aprofitament sostenible dels recursos naturals .
  • 7. 4.DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS http://www2.amnistiacatalunya.org/edu/docs/nu-dudh-senzilla.htm "La construcció d'un món solidari, sense injustícies ni violència, només és possible si totes les nacions i tots els individus ens esforcem a promoure, arreu del món, els drets i les llibertats d'aquesta Declaració". Llibertat, igualtat, fraternitat (en francès Liberté, égalité, fraternité) era el lema de la revolució francesa. Després de diverses abolicions va esdevenir definitivament el lema nacional de França.
  • 8. DEURES DIMECRES,27 Respondre les preguntes 1,2,3,4 i 5. pensa que de la 2 a la 5 són d’opinió personal. DEURES DIMECRES,10 Llegir la conquesta de la ciutadania i respondre les 5 preguntes i respondre les preguntes pendents 3 i 5
  • 9. 5. LA CONQUESTA DE LA CITUDANIA GRÈCIA CLÀSSICA 4 segles abans de Crist, ciutadans lliures i esclaus. ROMA IMPERIAL els esclaus no eren ciutadans. EDAT MITJANA a Europa sistema feudal. EDAT MODERNA revolució francesa. Els burgesos prenen consciència dels seus drets. Les dones no. SEGLE XIX les dones reclamen el dret a vot.
  • 10. 5.BUSCO SOLUCIONS ALS PROBLEMES L’Edu és una mescla de bon xicot i gamberro. Sempre que pot m’ajuda però la veritat és que sovint té idees de bomber. Aquest matí m’ha dit que a la tarda posaria una serp de goma al calaix de la taula de la senyoreta. -No sé ben bé què fer. Li dic que no ho faci?. Li explico a la senyoreta?.
  • 11. Quan la senyoreta està escrivint coses a la pissarra la Mariona no para de fer tonteries. Posa cares estranyes perquè rigui tothom, aixeca els braços, posa els peus a la cadira del davant, ...L’altra dia la senyoreta et va renyar perquè et va sentir que parlaves amb ella .-Què podries fer?
  • 12. L’altra dia la Muna i la Montse estaven parlant i quan tu vas arribar van callar de cop. A tu et sembla que t’estaven criticant. -Què podries fer?
  • 13. 6. LA POBLACIÓ ESPANYOLA 6.1. Distribució de la població Espanya té 46 milions d’habitants. Aquests habitants es reparteixen de forma desigual per tot el territori, això es degut a: Factors físics com el relleu i el clima. I sobretot a la diferència de recursos La població espanyola es centra sobretot a: Franja litoral : són zones properes al mar, les més poblades són: Barcelona, València, Alacant, Malàga… Comunitat de Madrid ; Madrid i la seva àrea metropolitana sumen uns 6 milions d’habitants. L’interior de la península són les zones menys poblades; Zamora, Soria, Palència…
  • 14. Ìý
  • 15. 6.2. La immigració estranjera Espanya ha estat tradicionalment un país d’emigrants. Des de la dècada del 1990, degut al creixement de l’economia espanyola, Espanya ha esdevingut un país receptor d’immigrants. Actualment el nombre de residents estrangers a Espanya és de 4,5 milions. L’any 2.006 Espanya va ser el segon país del món que va rebre un nombre més grans d’immigrants, aquesta ha estat la causa del creixement actual de la població espanyola.
  • 16. 6.3. La natalitat i la mortalitat. NATALITAT: indica el nombre de nascuts vius en una població concreta durant un any . El creixement de la població és alt quan el nombre de naixements és molt superior al nombre de defuncions . Actualment a Espanya la NATALITAT és baixa degut a factors com: Incorporació de la dona en el treball remunerat. Retard de l’edat en el matrimoni i la maternitat. Desig de garantir als fills l’educació i bones condicions de vida.
  • 17. MORATLITAT: indica el nombre de defuncions d’una població concreta durant un any. La mortalitat espanyola va disminuir al S. XX gràcies a una sèrie de factors. Millora de la sanitat. Millora en l’alimentació. Millora en l’habitatge. I el desenvolupament econòmic.
  • 18. VOCABULARI DEL TEMA GLOBALITZACIÓ LIBERALISME GRUPS ANTIGLOBALITZADORS DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS EMIGRACIÓ IMMIGRACIÓ MIGRACIÓ NATALITAT MORTALITAT
  • 19. DEURES DIA 5 MAPA ( nombre d’habitants) RESPON LES PREGUNTES DE LA SEGONA PART DEL TEMA, SOBRE LA POBLACIÓ ESPANYOLA DIA 24 DE MARÇ PROVA D’EPC, SEGONA PART
  • 20. TREBALL PER FER INDIVIDUAL TRIA UN DRET EXPLICA QUE VOL DIR I QUÈ EN PENSES? TRIA UN VALOR EXPLICA QUE VOL DIR I QUÈ EN PENSES?