ݺߣ

ݺߣShare a Scribd company logo
Estratègies TIC. D200 Primer exercici
Qüestions 1.- Dins de quina tipologia de treball creieu que estaria situada?   2.- Plantegeu alguna activitat concreta per desenvolupar o treballar cadascun dels objectius, continguts o competències que heu escollit i especifiqueu quines són les estratègies i els recursos TIC més adients que es necessitarien per portar-la a terme.  3.- Segons el centre on estigueu treballant (o si no ho esteu fent segons algun centre que conegueu), quines transformacions o previsions creieu que s’haurien de fer o aconseguir per poder portar a terme aquestes activitats? De totes elles quines depenen de vosaltres?
Dimensió comunicativa
Participació en interaccions orals, escrites i audiovisuals, dins el centre i amb l’entorn immediat del centre.   Treball cooperatiu. Construcció social del coneixement   Participació en activitats del Campus Aules Obertes. Club  de lectura Veure última diapositiva
Actitud de cooperació i respecte crític envers les diferències d’opinió en les situacions de treball compartit .   Treball cooperatiu. Construcció social del coneixement.   Elaboració del bloc de l’assignatura. Activitat tipus  Lenguablog  de Lourdes Domenech.
Ús dels mitjans i les tecnologies de la informació  i la comunicació per la presentació ordenada i clara de la informació.   Treball cooperatiu. Construcció social del coneixement. Elaboració de presentacions sobre el que volen explicar a la resta del grup (diapositives). Ús del bloc i  Shildeshare  per explicar-ho al grup. En aquesta presentació es pot veure dos aspectes del treball de competències bàsiques fent ús de les TIC. Ús dels mapes conceptuals, ús de les diapositives i a través del treball d’exposició oral practiquen com parlar en públic i expressar les seves idees
3. Qüestió En el centre on estic treballant aquestes activitats podrien fer-se directament a l’aula del grup ja que es disposa d’unes infraestructures molt bones: - Aula mòbil amb 16 portàtils i canó de projecció. - Connexió wifi i accés a internet des de totes les aules. - Una pissarra digital interactiva.  - ..... No sempre ha estat així. Fa només tres cursos d’única dotació era, un canó fix en un aula i dues aules d’informàtica, ús a través de reserves, amb ordinadors per poder treballar un grup reduït d’alumnes.  L’aposta, a través d’un PAC, que es va marcar com un dels seus objectius el canvi metodològic a través de la incorporació de les TIC a les àrees, ens ha permès incrementar la dotació. Es va fer un plantejament en tres fronts: formació interna del professorat (assessorament TIC); discussió de l’equipament necessari (a través de l’assessorament i la comissió d’informàtica); seguiment i recolzament puntual als diferents projectes que es porten a terme. Les infraestructures són molt necessàries però sense un treball compartir, consensuat a nivell de claustre i departaments, no són per se “la vareta màgica” que permeti aquest canvi. El nivell de satisfacció en aquest moment és alt cal però no deixar de treballar i consensuar les noves necessitats.

More Related Content

TIC i eduació

  • 1. Estratègies TIC. D200 Primer exercici
  • 2. Qüestions 1.- Dins de quina tipologia de treball creieu que estaria situada? 2.- Plantegeu alguna activitat concreta per desenvolupar o treballar cadascun dels objectius, continguts o competències que heu escollit i especifiqueu quines són les estratègies i els recursos TIC més adients que es necessitarien per portar-la a terme. 3.- Segons el centre on estigueu treballant (o si no ho esteu fent segons algun centre que conegueu), quines transformacions o previsions creieu que s’haurien de fer o aconseguir per poder portar a terme aquestes activitats? De totes elles quines depenen de vosaltres?
  • 4. Participació en interaccions orals, escrites i audiovisuals, dins el centre i amb l’entorn immediat del centre. Treball cooperatiu. Construcció social del coneixement Participació en activitats del Campus Aules Obertes. Club de lectura Veure última diapositiva
  • 5. Actitud de cooperació i respecte crític envers les diferències d’opinió en les situacions de treball compartit . Treball cooperatiu. Construcció social del coneixement. Elaboració del bloc de l’assignatura. Activitat tipus Lenguablog de Lourdes Domenech.
  • 6. Ús dels mitjans i les tecnologies de la informació i la comunicació per la presentació ordenada i clara de la informació. Treball cooperatiu. Construcció social del coneixement. Elaboració de presentacions sobre el que volen explicar a la resta del grup (diapositives). Ús del bloc i Shildeshare per explicar-ho al grup. En aquesta presentació es pot veure dos aspectes del treball de competències bàsiques fent ús de les TIC. Ús dels mapes conceptuals, ús de les diapositives i a través del treball d’exposició oral practiquen com parlar en públic i expressar les seves idees
  • 7. 3. Qüestió En el centre on estic treballant aquestes activitats podrien fer-se directament a l’aula del grup ja que es disposa d’unes infraestructures molt bones: - Aula mòbil amb 16 portàtils i canó de projecció. - Connexió wifi i accés a internet des de totes les aules. - Una pissarra digital interactiva. - ..... No sempre ha estat així. Fa només tres cursos d’única dotació era, un canó fix en un aula i dues aules d’informàtica, ús a través de reserves, amb ordinadors per poder treballar un grup reduït d’alumnes. L’aposta, a través d’un PAC, que es va marcar com un dels seus objectius el canvi metodològic a través de la incorporació de les TIC a les àrees, ens ha permès incrementar la dotació. Es va fer un plantejament en tres fronts: formació interna del professorat (assessorament TIC); discussió de l’equipament necessari (a través de l’assessorament i la comissió d’informàtica); seguiment i recolzament puntual als diferents projectes que es porten a terme. Les infraestructures són molt necessàries però sense un treball compartir, consensuat a nivell de claustre i departaments, no són per se “la vareta màgica” que permeti aquest canvi. El nivell de satisfacció en aquest moment és alt cal però no deixar de treballar i consensuar les noves necessitats.