際際滷

際際滷Share a Scribd company logo
Lig je wakker van veranderingen op je 
werk?
Wil je weten wat je 辿cht in je mars hebt?
Of wil je terug aan de slag 
na een ziekte of ongeval?
Vragen over 
je loopbaan?
Loopbaanbegeleiding 
bij Jobcentrum zoekt 
samen naar antwoorden
 Ontdek je sterktes en 
mogelijkheden op de 
arbeidsmarkt 
 Krijg informatie over 
inkomenssituatie, solliciteren,  
 Maak samen met je 
loopbaancoach werk van je 
persoonlijk actieplan
KORTOM, 
LOOPBAANBEGELEIDI 
NG BIJ JOBCENTRUM 
IS: 
Een persoonlijke en 
praktische aanpak van jouw 
vragen rond werk
NEEM NU JE LOOPBAAN IN 
HANDEN 
Bel 0487 90 74 80 
www.jobcentrum.be/loopbaanbegeleidi 
ng

More Related Content

Vragen over je loopbaan?

Editor's Notes

  1. Zit je wel eens met vragen over de toekomst van je loopbaan: Hoe kan ik mij verder ontwikkelen in mijn huidige job? Zit ik nog wel in de juiste job? Wil ik wel verder in de functie die ik nu uitoefen? Wat vind ik eigenlijk belangrijk in een job? Welke job past het best bij mij? Hoe moet het verder op mijn werk na mijn ziekte of ongeval? Hoe voorkom ik dat ik straks niet meer mee kan? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten en hoe gebruik ik die in mijn job? Kan ik mijn kwaliteiten voldoende inzetten bij mijn huidige werkgever of moet ik op zoek naar een nieuwe job? Wat zijn mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt? Welke opleidingen moet ik volgen om professioneel een totaal andere richting uit te gaan? Mijn huidig werk is te zwaar, kan mijn takenpakket aangepast worden? Ik doe mijn werk niet meer graag. Welke andere jobs kan ik doen? Ik heb stress op het werk. Wat doe ik eraan? Hoe vertel ik mijn werkgever over mijn ziekte/beperking? Hoe zet ik opnieuw stappen naar werk na een arbeidsongeval? Hoe regel ik mijn ontslag? Hoe begin ik mijn zoektocht naar ander werk?
  2. Zit je wel eens met vragen over de toekomst van je loopbaan: Hoe kan ik mij verder ontwikkelen in mijn huidige job? Zit ik nog wel in de juiste job? Wil ik wel verder in de functie die ik nu uitoefen? Wat vind ik eigenlijk belangrijk in een job? Welke job past het best bij mij? Hoe moet het verder op mijn werk na mijn ziekte of ongeval? Hoe voorkom ik dat ik straks niet meer mee kan? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten en hoe gebruik ik die in mijn job? Kan ik mijn kwaliteiten voldoende inzetten bij mijn huidige werkgever of moet ik op zoek naar een nieuwe job? Wat zijn mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt? Welke opleidingen moet ik volgen om professioneel een totaal andere richting uit te gaan? Mijn huidig werk is te zwaar, kan mijn takenpakket aangepast worden? Ik doe mijn werk niet meer graag. Welke andere jobs kan ik doen? Ik heb stress op het werk. Wat doe ik eraan? Hoe vertel ik mijn werkgever over mijn ziekte/beperking? Hoe zet ik opnieuw stappen naar werk na een arbeidsongeval? Hoe regel ik mijn ontslag? Hoe begin ik mijn zoektocht naar ander werk?
  3. Inzicht krijgen in: je sterke kanten: wie ben je en waar ben je goed in? je hindernissen: welke zijn je beperkingen? je wensen: wat wil je? je waarden: wat vind je belangrijk in een job? je mogelijke loopbaankeuzes en de gevolgen welke job bij jou past en welke jobs realistisch zijn je relaties met collegas of werkgever wat je kan doen met die stress op het werk
  4. Bij loopbaanbegeleiding krijg je inzicht in je eigen mogelijkheden en word je op weg gezet om de nodige stappen te zetten Hoe gaan we te werk? Onze loopbaanbegeleiding is steeds een individuele begeleiding op maat. We vertrekken van jouw eigenheid en jouw specifieke situatie. Wat mag je verwachten? Tijdens een eerste contact bekijken we samen met jou wat de loopbaanbegeleiding inhoudt en wat je wel en niet mag verwachten. We bespreken waarom je loopbaanbegeleiding wil volgen. De redenen zijn immers voor iedereen anders. Op basis van dit eerste contact gaan we samen aan de slag. Aan de hand van enkele individuele gesprekken en opdrachten maken we een balans op van jouw loopbaan. Zo krijg je meer inzicht in wat je kan en wil. Jouw loopbaancoach onderzoekt samen met jou wie je bent, wat je motiveert, wat je goed en minder goed kan, wat je wil en welke jobs bij jou passen. Op basis daarvan stelt je loopbaancoach samen met jou een plan op om jouw situatie te verbeteren. Zo kom je niet alleen beter te weten wat je wil, maar ook hoe je het kan bereiken. Je loopbaancoach helpt je om de stappen in dit plan uit te voeren en stuurt bij als dat nodig is. Als je dit wil, ondersteunt de loopbaancoach je om samen met je werkgever of andere diensten te bespreken of en hoe jouw huidige werksituatie kan worden aangepast. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van werknemers en zelfstandigen die door een beperking of ziekte vragen hebben over hun loopbaan.
  5. Bij loopbaanbegeleiding krijg je inzicht in je eigen mogelijkheden en word je op weg gezet om de nodige stappen te zetten Hoe gaan we te werk? Onze loopbaanbegeleiding is steeds een individuele begeleiding op maat. We vertrekken van jouw eigenheid en jouw specifieke situatie. Wat mag je verwachten? Tijdens een eerste contact bekijken we samen met jou wat de loopbaanbegeleiding inhoudt en wat je wel en niet mag verwachten. We bespreken waarom je loopbaanbegeleiding wil volgen. De redenen zijn immers voor iedereen anders. Op basis van dit eerste contact gaan we samen aan de slag. Aan de hand van enkele individuele gesprekken en opdrachten maken we een balans op van jouw loopbaan. Zo krijg je meer inzicht in wat je kan en wil. Jouw loopbaancoach onderzoekt samen met jou wie je bent, wat je motiveert, wat je goed en minder goed kan, wat je wil en welke jobs bij jou passen. Op basis daarvan stelt je loopbaancoach samen met jou een plan op om jouw situatie te verbeteren. Zo kom je niet alleen beter te weten wat je wil, maar ook hoe je het kan bereiken. Je loopbaancoach helpt je om de stappen in dit plan uit te voeren en stuurt bij als dat nodig is. Als je dit wil, ondersteunt de loopbaancoach je om samen met je werkgever of andere diensten te bespreken of en hoe jouw huidige werksituatie kan worden aangepast. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van werknemers en zelfstandigen die door een beperking of ziekte vragen hebben over hun loopbaan.
  6. Wij zijn gespecialiseerd in de begeleiding van korter geschoolden en personen die door ziekte, handicap of verminderde mogelijkheden hun huidig werk in vraag stellen. Voorwaarden Om gesubsidieerde loopbaanbegeleiding bij een van onze centra te kunnen volgen, moet je aan volgende voorwaarden voldoen: Je bent minimum 1 jaar aan het werk als werknemer of zelfstandige (tijdens de voorbije 24 maanden). Je woont of werkt in Vlaanderen of het Brussels gewest. Het is langer dan 6 jaar geleden dat je gesubsidieerde loopbaanbegeleiding volgde. Je betaalt de begeleiding via een loopbaancheque die je aanvraagt bij de VDAB. Een cheque kost 40 euro en geeft recht op 4 uur loopbaanbegeleiding. Je kan kiezen voor een begeleiding van 4 uur (= 1 loopbaancheque) of 8 uur (= 2 loopbaancheques). Je hebt elke 6 jaar recht op 8 uur loopbaanbegeleiding. Onder een aantal voorwaarden kan je je loopbaanbegeleiding gratis uitbreiden tot maximaal 16 uur. Deze mogelijkheid bekijk je samen met je loopbaancoach. De loopbaancheque blijft drie maanden geldig vanaf de uitgiftedatum. Heb je hem niet gebruikt binnen de 3 maanden, dan wordt het bedrag automatisch teruggestort. Dit wil niet zeggen dat je recht op loopbaancheques vervalt. Je kan een nieuwe loopbaancheque aanvragen, die dan opnieuw drie maanden geldig is. Mocht de betaling van de loopbaancheque voor jou een probleem vormen, aarzel dan niet om dit met ons te bespreken.