2. Yönetici Kurumun tüm çalışmalarından ve gelişiminden sorumlu kişidir. Eğitimin ve yönetimin verimliliğini arttırmak, eğitimin kalitesini yükseltmek ve bu konuda sürekli gelişimi sağlamak için gerekli araştırmaları yapar, eğitim ile ilgili gelişmeleri izler ve sonuçlarını değerlendirir.
3. Öğretmen Erken çocukluk eğitim kurumlarında en temel elemanlardan biri de öğretmendir. Öğretmen; kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge ve emirlerle belirlenen görevini yerine getiren kişilerdir.
4. Öğretmen Yardımcısı Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü mezunları erken çocukluk eğitim kurumlarında öğretmen yardımcısı olarak görev alırlar. Öğretmen yardımcısı şu özelliklere sahip olmalıdır:  Çocukları sevmelidir.  Öğretmende bulunması gerekli özellikler doğrultusunda görev yapmalıdır.  Öğretmene her fırsatta yardımcı olmalıdır.  Öğretmen, idareci ve diğer personel ile iyi ilişkiler kurmalıdır.  Yeniliğe açık olmalıdır.  Velilerle iyi iletişim kurabilmelidir.  Çocuklara kendisini sevdirmeli ve kabul ettirmelidir.  Öğrencilik yıllarındaki bilgi birikimini yapmış olduğu uygulamaları aktarabilmelidir. .
5. Sağlık personelinin görevleri şunlardır: Çocukların periyodik sağlık kontrollerini yapar ve kayıtların tutulmasını sağlar. Kurum personelinin periyodik sağlık kontrollerini yapar. Salgın ve bulaşıcı hastalıklarla karşılaşmamak için gerekli önlemleri alır. Salgın ve bulaşıcı hastalıklarla karşılaşıldığında, yayılmayı engelleyici önlemleri alır ve ilgili kuruluşların bilgilendirilmesini sağlar. Yönetici ve öğretmenlerle iş birliği yaparak aile eğitimine katılır ve sağlık konusunda velileri aydınlatır. Kurum içinde ve dışında olabilecek kaza ve yaralanmalar konusunda çocukları ve kurum personelini aydınlatır, ilk yardımın temel kurallarının benimsenmesini ve doğru uygulanmasını sağlar.
6. Psikologun görevleri şunlardır: - Çocukların psikolojik açıdan sağlıklı gelişimleri için gerekli önlemleri alır. -Gereken testlerin yapılmasını ve kayıtların tutulmasını sağlar. -Ruh sağlığı ve çocuk ruh sağlığı konularında kurumda bulunan tüm personele zaman zaman bilgiler verir. - Aile eğitimi çalışmalarının planlaması ve uygulanmasına aktif olarak katılır. -Yapılan kontrollerde ortaya çıkan veya veli/öğretmen tarafından tespit edilen sorunlar ve sorunlu çocuklar ile ilgili özel çalışmalar yapar. -Uzun süreli /sürekli hastalık, kaza, yaralanma, parçalanmış ailelerin çocukları ve ebeveynlerinden ayrı yaşama zorunluluğu konularında ilgili yönetici, öğretmen ve diğer personeli aydınlatır. Doğru teşhis konulmasını ve tedavisinin yapılmasının sağlar. -Varsa özel eğitim gerektiren çocukların entegre eğitimlerine katılarak yapılan eğitime destek verir.
7. Memur Kurumun idari işlerinin yürütülmesinde gerekli yazışmaları yapmak, evrakları dosyalamak, amacıyla görevlendirilir. Okulun kapasitesi küçük ise memurun işleri idarece, öğretmen ya da yardımcı öğretmenler tarafından yapılır.
8. HİZMETLİ Erken çocukluk eğitim kurumlarında her grup için bir hizmetli bulundurulur. Uygulama sınıfları ile ana sınıflarında bu görevler, bağlı bulundukları kurumların hizmetlileri tarafından yürütülür . Ancak hizmetli görevlendirilememesi durumunda, anaokullarında biri bayan olmak üzere en az iki hizmetli, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında ise her grup için bir hizmetli görevlendirilir. Hizmetlinin görevleri şunlardır: Okul binası ve okuldaki eşyaların temizliğini, basit bakım ve onarımını yapar. Okula gelen giden çeşitli malzeme ile araç gereci gerekli yerlere taşır ve yerleştirir. Okul yönetimince yapılacak planlama ve iş bölümüne göre her türlü yazı ve dosyayı dağıtır ve toplar. Hizmet yerlerinin aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışır. Okul bahçesinin ve bahçe araç gerecinin temizlik, bakım ve onarımı ile ilgili bahçıvanlık hizmetlerini yapar. Yönetici ve öğretmenler tarafından kendisine verilen görevlerle ilgili diğer hizmetleri yerine getirir.
9. AŞÇI Erken çocukluk eğitimi kurumlarında çocukların besinlerini hazırlamak üzere en az bir aşçı görevlendirilir. Aşçı bulunmaması durumunda, bu görev aşçılık kurs belgesi bulunan bir hizmetliye yaptırılabilir. Çocukların besinlerini hazırlamakla görevli olan aşçının görev ve sorumlulukları şunlardır: Günlük yemek listesine göre kendisine teslim edilen besin maddelerini sağlık ve temizlik kurallarına uygun olarak hazırlar ve pişirir, yiyeceklerin kalitesi ve görüntüsü bozulmadan dağıtımını yapar. Teslim aldığı besin maddelerinin bozulmayacak şekilde saklanmasını, hazırlanmasını, yerinde kullanılmasını ve israf edilmemesini sağlar. Mutfakta kullanılan kapların temiz bulundurulmasına özen gösterir, mutfağın genel temizlik ve çalışma düzenini sağlar. Okul yönetimince hazırlanan yemekhane talimatnamesinde belirtilen diğer görevleri yapar.
10. Teknisyen Anaokulunun imkân ve özelliklerine göre elektrik, elektronik, makine onarımları, su, havagazı, kalorifer tesisatları, marangozluk vb. işlerde görevlendirilmek üzere bir teknisyen bulundurulur. Teknisyen kendisine verilen görevlerin yürütülmesinde okul müdürüne karşı sorumludur.