ºÝºÝߣ

ºÝºÝߣShare a Scribd company logo
Anna Alboquers Laura Armengol Bet Puigdesens
La nostra alimentació Una dieta equilibrada i un programa d’activitat física pot evitar possibles malalties. La nostra alimentació no s’adapta als nostres requeriments genètics.
Dieta darwiniana És una dieta que s’adapta al nostre sistema, encara que aquest evolucioni. Seria l’alimentació corresponent per tenir un bon funcionament del nostre organisme.
L’evolució El nostre entorn ha evolucionat constantment fins que ha resolt les nostres necessitats alimenticies. Abans l’alimentació estava condicionada pel lloc i el temps ara, en canvi, es poden trobar els mateixos aliments durant tot l’any.
El nostre cos està equilibrat? Pes(kg) Altura 2 (m) =  Bo < 25 > Dolent El nostre cos acumula una petita reserva per sobreviure a les èpoques de falta d’aliment.
Els components de la nostra alimentació actual
Ardipithecus ramidus 50%
Ardipithecus ramidus S’alimenta: fruites, verdures, flors, llavors, fulles, algunes arrels tendres,... Aquests aliments proporcionen fibra, vitamines, minerals i antioxidants. Consumia uns 200g de fibra vegetal al dia, ara en canvi en prou feines ens en menjem 20g. (intestí llarg s’ha fet més gran.)
Australopithecus afarensis 30%
Australopithecus afarensis Té una alimentació semblant a la de l’Ardipithecus ramidus. Escassetat de fruites i verdures. La seva alimentació es basa més en tubercules, llavors, fruits secs, mel, animals petits, ous, insectes i peixos.
Homo ergaster 18%
Homo ergaster Més escassetat de verdures i fruites. Consumeixen grans quantitats de musclos, crustacis i peixos.  S’introdueix el consum de carn, ous i peix. És capaç d’emmagatzemar grans quantitats d’aigua.
Homo sapiens sapiens 2%
Homo sapiens sapiens Els elements afegits recentment a la nostra dieta: els cereals, els llegums, la llet i els seus derivats, les begudes fermentades, els dolços, l’oli i la sal. Actualment els cereals i la llet són essencials...
L'embaràs i l’alletament  Pel desenvolupament del nadó es necessita una gran quantitat d’energia. En canvi pel que fa al cervell és necessari àcids grassos poliinsaturats.
El sedentarisme En el passat la gent gastava l’energia que consumien, però en l’actualitat les persones s’alimenten indiferentment del treball muscular. Els avenços de la societat ens han facilitat l’obtenció de l’aliment.  La Nintendonització  Els nens passen més de 75 hores sense fer exercici a la setmana.
L’estrès  Resposta metabòlica i cardiovascular. Ens allunya del funcionament normal del nostre sistema d’alerta. L’estrès allibera unes hormones que faciliten el treball dels nostre organisme per resoldre un conflicte.
SITUACIÓ D’EMERGÈNCIA  ALLIBERAMENT D’HORMONES ACTIVACIÓ DE MECANISMES (CIRCULATORIS, METABÒLICS, RESPIRATORIS) FACILITAR EL TREBALL DELS MÚSCULS I POTENCIES D’ATENCIÓ DEL NOSTRE CERVELL. FUGIR / LLUITAR QUEDAR-SE  QUIET (activitat física) (sense activitat física)
Hormones de l’estrès Buiden els dipòsit grassos perquè els àcids grassos puguin circular per la sang.  El mal funcionament d’aquestes hormones poden provocar un augment de l’asteriosclerosis.
Conseqüències de l’evolució Els nostres cossos van ser dissenyats per dur a terme un esforç físic diari però degut al sedentarisme això no és possible.  Actualment podem obtenir aliments sense sortir de casa i això fa que el nostre cos se senti feble.
Insolinoresistència Produeix un augment de la massa muscular que contraresta la resistència que pot exercir la insolina sobre la cèl·lules musculars.
Genotip estalviador És la tendència a desarrollar la insolinoresistència i hiperinsolunisme. S’adquireix en la concepció. És difícil de detectar, però es pot deduir.
Síndrome metabòlic Obesitat abdominal, la dislipèmia, la hipertensió i la diabetis (tipus 2) Conjunt de malalties que s’adquireixen el llarg de la vida. Es detecta a partir del test d’Homa.  Es produeix a les persones insulinoresistents, que pateixen obesitat, hipertensió,...
Síndrome metabòlic

More Related Content

Com reajustar el nostre disseny

  • 1. Anna Alboquers Laura Armengol Bet Puigdesens
  • 2. La nostra alimentació Una dieta equilibrada i un programa d’activitat física pot evitar possibles malalties. La nostra alimentació no s’adapta als nostres requeriments genètics.
  • 3. Dieta darwiniana És una dieta que s’adapta al nostre sistema, encara que aquest evolucioni. Seria l’alimentació corresponent per tenir un bon funcionament del nostre organisme.
  • 4. L’evolució El nostre entorn ha evolucionat constantment fins que ha resolt les nostres necessitats alimenticies. Abans l’alimentació estava condicionada pel lloc i el temps ara, en canvi, es poden trobar els mateixos aliments durant tot l’any.
  • 5. El nostre cos està equilibrat? Pes(kg) Altura 2 (m) = Bo < 25 > Dolent El nostre cos acumula una petita reserva per sobreviure a les èpoques de falta d’aliment.
  • 6. Els components de la nostra alimentació actual
  • 8. Ardipithecus ramidus S’alimenta: fruites, verdures, flors, llavors, fulles, algunes arrels tendres,... Aquests aliments proporcionen fibra, vitamines, minerals i antioxidants. Consumia uns 200g de fibra vegetal al dia, ara en canvi en prou feines ens en menjem 20g. (intestí llarg s’ha fet més gran.)
  • 10. Australopithecus afarensis Té una alimentació semblant a la de l’Ardipithecus ramidus. Escassetat de fruites i verdures. La seva alimentació es basa més en tubercules, llavors, fruits secs, mel, animals petits, ous, insectes i peixos.
  • 12. Homo ergaster Més escassetat de verdures i fruites. Consumeixen grans quantitats de musclos, crustacis i peixos. S’introdueix el consum de carn, ous i peix. És capaç d’emmagatzemar grans quantitats d’aigua.
  • 14. Homo sapiens sapiens Els elements afegits recentment a la nostra dieta: els cereals, els llegums, la llet i els seus derivats, les begudes fermentades, els dolços, l’oli i la sal. Actualment els cereals i la llet són essencials...
  • 15. L'embaràs i l’alletament Pel desenvolupament del nadó es necessita una gran quantitat d’energia. En canvi pel que fa al cervell és necessari àcids grassos poliinsaturats.
  • 16. El sedentarisme En el passat la gent gastava l’energia que consumien, però en l’actualitat les persones s’alimenten indiferentment del treball muscular. Els avenços de la societat ens han facilitat l’obtenció de l’aliment. La Nintendonització Els nens passen més de 75 hores sense fer exercici a la setmana.
  • 17. L’estrès Resposta metabòlica i cardiovascular. Ens allunya del funcionament normal del nostre sistema d’alerta. L’estrès allibera unes hormones que faciliten el treball dels nostre organisme per resoldre un conflicte.
  • 18. SITUACIÓ D’EMERGÈNCIA ALLIBERAMENT D’HORMONES ACTIVACIÓ DE MECANISMES (CIRCULATORIS, METABÃ’LICS, RESPIRATORIS) FACILITAR EL TREBALL DELS MÚSCULS I POTENCIES D’ATENCIÓ DEL NOSTRE CERVELL. FUGIR / LLUITAR QUEDAR-SE QUIET (activitat física) (sense activitat física)
  • 19. Hormones de l’estrès Buiden els dipòsit grassos perquè els àcids grassos puguin circular per la sang. El mal funcionament d’aquestes hormones poden provocar un augment de l’asteriosclerosis.
  • 20. Conseqüències de l’evolució Els nostres cossos van ser dissenyats per dur a terme un esforç físic diari però degut al sedentarisme això no és possible. Actualment podem obtenir aliments sense sortir de casa i això fa que el nostre cos se senti feble.
  • 21. Insolinoresistència Produeix un augment de la massa muscular que contraresta la resistència que pot exercir la insolina sobre la cèl·lules musculars.
  • 22. Genotip estalviador És la tendència a desarrollar la insolinoresistència i hiperinsolunisme. S’adquireix en la concepció. És difícil de detectar, però es pot deduir.
  • 23. Síndrome metabòlic Obesitat abdominal, la dislipèmia, la hipertensió i la diabetis (tipus 2) Conjunt de malalties que s’adquireixen el llarg de la vida. Es detecta a partir del test d’Homa. Es produeix a les persones insulinoresistents, que pateixen obesitat, hipertensió,...